poludnica napisał(a):z_byszek napisał(a):Witam.
Czy był ktoś w Borku w domku TAMARIS ?
Nie byłam, ale bardzo mi się podoba ten domek, wiele miesięcy temu serioźnie przymierzałam się (sezon 2017), więc szukałam informacji. Jeśli chodzi o samo miejsce, to znajdziesz sporo wypowiedzi mieszkańców domów Hanija i Santica. O samym Tamarisie znalazłam bardzo pozytywne opinie na czeskim forum (niestety nie pamiętam adresu forum, ale jak wpiszesz "Tamaris" plus "Borak", to powinno Ci to wyskoczyć. (w gratisie znajdziesz masę wypowiedzi Czechów, że Polacy kolonizują im Pelješac i wkrótce przez nas miejsca zabraknie na "plażiczkach" ).
p.s. ja w końcu wybrałam Podobuče, ale z innych powodów, bardziej mi się miejscowość spodobała (głównie ze względu na zakaz ruchu kołowego), niemniej Tamaris mam w życzliwej pamięci.
Neuromancer napisał(a):Witam wszystkich. W tym roku wybieram się pierwszy raz na półwysep Peljesac (do Boraka). Udało mi się przeczytać 299 stron KMPP.
Półtora tygodnia (dobrze, że w pracy mało roboty )
Nasuwa mi się pytanie odnośnie konob w Boraku.
Polecana Konoba Dalmatinska Kuca - to opisana na google maps jako Braenović (patrząc na mapę po prawej) czy ta prowadzona przez rodzinę Matusko (po lewej)?
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne