lary504 napisał(a):Może ktoś poleci apartament dla rodziny 2+2. Potrzebuje w terminie 26.07-09.08.
lary504 napisał(a):Może ktoś poleci apartament dla rodziny 2+2. Potrzebuje w terminie 26.07-09.08.
Magda O. napisał(a):Witam,
mam pytanie do tych, co byli w Žuljanie:
Z napisał(a):wydaje mi się że ktoś już był w tej kwaterze(jest coś w relacjach),do tych dwóch najbliższych miejsc plażowania to z tego co pamiętam jest bardzo utrudniony dostęp(stromo) i nie jestem do końca pewien ale ten pierwszy jest za ogrodzeniem z siatki.
elka21 napisał(a):Co do pierwszego miejsca, może się uda dojść , natomiast dwa pozostałe miejsca, próbowałam w tym roku zdobyć od strony drogi biegnącej do Trstenika, ale gdy doszliśmy do końca lasku i zobaczyliśmy, jak pionowa ściana dzieli nas od linii brzegowej, to odpuściliśmy sobie. Co prawda różne bambetle plażowe leżały w owych zatoczkach, ludzi zero , a że było to w porze obiadowej, to nie wiem, czy nie zostają tam one na stałe, a właściciele, drogą wodną udali się na posiłek.
W Żuljanie nie stacjonowałam, byłam tam dwa razy na plaży, i też zwróciłam uwagę na owe miejsca do ewentualnego plażowania.
Z napisał(a):Jeśli dotrzesz na Vucine to nie schodź schodami w dół tylko udaj się dalej tak jak droga prowadzi(ok.300-400m) aż do polanki z której po przejściu przez nabrzeżne krzaki(są przejścia) dotrzesz na skałki które są między Vucine a golasami.
Dawigs napisał(a):Witam miłośników półwyspu Peljesac.
Zaczynam szukać miejsca na nasze przyszłoroczne wakacje. Tym razem wyjazd najprawdopodobniej ze znajomymi. Dwie rodziny 2+1 (dzieci po 10 lat).
Jednym z pomysłów jest Peljesac. Szukamy miejscowości z bankomatem, sklepami, konobami by wieczorem można było pospacerować, pójść na lody itp.
Dlatego myślę o Orebicu i w związku z tym mam pytania:
1. Czy prócz tej plaży:
https://www.google.pl/maps/search/orebi ... 312!8i6656
są inne blisko zabudowań na które łatwo się dostać pieszo, najlepiej aby była żwirkowa z łagodnym zejściem do wody oraz chociaż odrobiną cienia (piaskowa Trestnica odpada).
2. Czy jest jakaś inna miejscowość na półwyspie, która spełniałaby nasze potrzeby?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
wojstar napisał(a):Dawigs napisał(a):Witam miłośników półwyspu Peljesac.
Zaczynam szukać miejsca na nasze przyszłoroczne wakacje. Tym razem wyjazd najprawdopodobniej ze znajomymi. Dwie rodziny 2+1 (dzieci po 10 lat).
Jednym z pomysłów jest Peljesac. Szukamy miejscowości z bankomatem, sklepami, konobami by wieczorem można było pospacerować, pójść na lody itp.
Dlatego myślę o Orebicu i w związku z tym mam pytania:
1. Czy prócz tej plaży:
https://www.google.pl/maps/search/orebi ... 312!8i6656
są inne blisko zabudowań na które łatwo się dostać pieszo, najlepiej aby była żwirkowa z łagodnym zejściem do wody oraz chociaż odrobiną cienia (piaskowa Trestnica odpada).
2. Czy jest jakaś inna miejscowość na półwyspie, która spełniałaby nasze potrzeby?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Co do tej plaży na zdjeciu: jestem na niej bywalcem od paru lat. Co roku jest coraz lepiej, plaża wyczyszczona, nie ma żadnych jeżowców w wodzie. W pobliżu, a w zasadzie tuż obok znajdują się plaże należące do hoteli, ale można z nich bez problemu korzystać: INDIAN HOTEL, dawny OREBIC GRAND HOTEL). Te plaże przy hotelach maja żwirek. Na plażę Trstenica nie chętnie chodzilem, jakoś tak mi nie odpowiadał "żwirek".
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne