Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
nenek
Croentuzjasta
Re: Peljesac-Dingac Czy ktoś tu był ???

Nieprzeczytany postnapisał(a) nenek » 12.09.2016 10:58

Na tym forum jest wystarczajaco informacji o tej miejscowosci uzyj szukajki
croslawek1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) croslawek1 » 12.09.2016 11:06

Nie chodzi mi o informacje na temat miejscowości tylko dokładnie o tym obiekcie który jest zaznaczony czerwoną strzałką.
Uwierz mi szukałem ale nie znalazłem.
Pozdrawiam
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 12.09.2016 11:37

croslawek1 napisał(a):Witam
Czy ktoś z Was był w tym miejscu i może coś na ten temat więcej powiedzieć.
Chciałbym się tam wybrać na następny rok. Miejsce wydaje się być urocze ale mało informacji i zdjęć jest w necie.
Dzięki za wszelkie informacje.
Link gdzie to znalazłem :http://www.novasol.pl/p/CDP280?S=2017
Załącznik Zrzut ekranu (7).jpg nie jest już dostępny

To chyba te rejony?
IMG_20160701_100535.jpg
IMG_20160701_104438.jpg
croslawek1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) croslawek1 » 14.09.2016 10:58

Około 2,5 km na zachód- samotny domek nad samym morzem.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 14.09.2016 12:18

Gdzieś tam po drodze był jakiś domek,z tego co pamiętam to przy powrocie mijaliśmy obok beczkowóz który tankował im wodę.
kejtis
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kejtis » 14.09.2016 20:27

Dobry wieczór wszystkim, mam przez chwilę wifi, jedziemy, po zwiedzaniu Bośni i Hercegowiny, przez Dubrownik na Peljesac. Chcieliśmy zatrzymać się w Trsteniku (odpoczynek, plaża, pływanie). Czy mógłby ktoś podać namiar na kwaterę (2 osoby, cisza, dostęp do kuchni). jeśli nie adres to może link do forum -cieżko na wifi sie przegląda, służę super miejscówka w dubrowniku, zadarze i taka sobie ale dobrze usytuowana i tania w mostarze i sarajevie. Pozdrawiam
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 14.09.2016 20:34

Niestety Trstenik dla mnie nieznany,jak coś to tylko Zuljana
rocker
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rocker » 19.09.2016 10:19

W końcu mogę się wypowiedzieć w tym temacie.
Peljeszac zachwycił. Miejscowości Kuciste i Viganj bardzo urokliwe i spokojne. Wzdłuż można można jeździć na rolkach czy longboardzie i tylko miejscami asfalt złej jakości przeszkadza. O ile ceny pokoi nie były wygórowane, o tyle ceny w konobach to raczej półka z Dubrovnika np kalmary z gilla w konobie Forte w Kuciste 120kn, to samo danie w Promajnie k/Makarskiej 85kun - równie pyszne.
Loviste - absolutny spokój i cisza. Zatoczka jak i miasteczko przepiękne, woda jakby cieplejsza no i piasek w wodzie 3m od brzegu. Nawet odwiedziliśmy konoba sławnego pana Gordana (gdzie zostawiłem majątek) z jedzeniem bardzo dobrym, jak się okazało dowiedzieliśmy się że restauracja na plaży Estravaganza należy do jego syna (stąd tak dobra kuchnia tam) - aha Estravaganza jest już zamknieta, po głównym sezonie zamykają konobą i nawet dojechać się nie da bo łańcuch blokuję drogę.
Bercik91
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bercik91 » 23.11.2016 11:11

Witam, w tym roku planujemy w kilka osób wybrać się do miejscowości Dingač Borak. Chciałbym się od Państwa dowiedzieć jak wygląda "życie" na Półwyspie.
Byłem już kilka razy na Chorwacji ale zakwaterowani byliśmy raczej w większych miejscowościach (Okurg Gornji-Trogir,kilka razy Makarska,Wyspa Rab-Lopar), są to miejsca gdzie wieczorem można iść na jakiąś rybke czy piwko. Jak to wygląda w pobliżu Dingač Borak? Są jakieś "większe" miasteczka które można nazwa turystycznymi , kilka knajpek, jakiś deptak, jakieś lody? Czy jest szansa na jakiś transport prócz własnego samochodu? Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam, Bercik91.
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 23.11.2016 11:20

Jeśli szukasz większego miasteczka, to Borak nie jest dla Ciebie. Polecam Orebič.
Borak jest genialny, ale wieczorami odcięty od pozostałych miejscowości. Dojazd stromy i chociaż budzący emocje i ze wspaniałymi widokami, to na wieczorne kursy raczej ryzykowny ( moja subiektywna opinia). W Boraku są dwie konoby, gdzie można wypić piwo i dobrze zjeść, ale dla kogoś, kto raczej preferuje większe miejscowości Borak będzie po prostu nudny. Tu znajdziesz tylko ciszę przerywaną czasami wyciem kojotów ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.11.2016 11:27

Bercik91 napisał(a):Witam, w tym roku planujemy w kilka osób wybrać się do miejscowości Dingač Borak. Chciałbym się od Państwa dowiedzieć jak wygląda "życie" na Półwyspie.
Byłem już kilka razy na Chorwacji ale zakwaterowani byliśmy raczej w większych miejscowościach (Okurg Gornji-Trogir,kilka razy Makarska,Wyspa Rab-Lopar), są to miejsca gdzie wieczorem można iść na jakiąś rybke czy piwko. Jak to wygląda w pobliżu Dingač Borak? Są jakieś "większe" miasteczka które można nazwa turystycznymi , kilka knajpek, jakiś deptak, jakieś lody? Czy jest szansa na jakiś transport prócz własnego samochodu? Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam, Bercik91.

Witam.
W poście wyżej masz zdjęcie, a na nim prawie cały Borak
Autobusy tam nie docierają, promenady nie ma.
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 23.11.2016 11:29

Proponuję Trpanj. Promenada jest, knajpki są, lodziarnia jest...A jednocześnie nie jest tak duże i głośne jak Orebic. Blisko do Divnej, Duby, Antunovica ;-) Polecam :-)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.11.2016 11:39

Bercik91 napisał(a):Jak to wygląda w pobliżu Dingač Borak? Są jakieś "większe" miasteczka które można nazwa turystycznymi , kilka knajpek, jakiś deptak, jakieś lody?

Mapa z pierwszej strony wątku :wink:

Obrazek
Bercik91
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bercik91 » 23.11.2016 11:40

Magda O. napisał(a):Jeśli szukasz większego miasteczka, to Borak nie jest dla Ciebie. Polecam Orebič.
Borak jest genialny, ale wieczorami odcięty od pozostałych miejscowości. Dojazd stromy i chociaż budzący emocje i ze wspaniałymi widokami, to na wieczorne kursy raczej ryzykowny ( moja subiektywna opinia). W Boraku są dwie konoby, gdzie można wypić piwo i dobrze zjeść, ale dla kogoś, kto raczej preferuje większe miejscowości Borak będzie po prostu nudny. Tu znajdziesz tylko ciszę przerywaną czasami wyciem kojotów ;)

Nie chodzi mi o to żebym mieszkał w samej większej miejscowości bo w tym roku chce podzielić wakacje na 2 części, chcemy pojechać właśnie w okolice malowniczego Borak a później w drodze powrotnej zahaczyć na kilka dni na Malarską bądź Trogir. Chciałem tylko wiedzieć czy będzie gdzie wyjść wieczorową porą :P dziękuje za opinie i sugestie, czekam na więcej, nie spodziewałem się tak szybkiej odpowiedzi poza sezonem, Pozdrawiam !
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 23.11.2016 13:21

Właśnie o to chodzi że nie ma tam gdzie wyjść poza dwoma knajpami,Borak to typowa pipidówa.No chyba że pospacerujesz przy winnicach lecz jak uda Ci się wejść pod górę to będziesz miał dość spacerowania przy czym ta droga chyba jest pełna zakrętów i nie oświetlona.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 292
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone