croslawek1 napisał(a):Witam
Czy ktoś z Was był w tym miejscu i może coś na ten temat więcej powiedzieć.
Chciałbym się tam wybrać na następny rok. Miejsce wydaje się być urocze ale mało informacji i zdjęć jest w necie.
Dzięki za wszelkie informacje.
Link gdzie to znalazłem :http://www.novasol.pl/p/CDP280?S=2017
Bercik91 napisał(a):Witam, w tym roku planujemy w kilka osób wybrać się do miejscowości Dingač Borak. Chciałbym się od Państwa dowiedzieć jak wygląda "życie" na Półwyspie.
Byłem już kilka razy na Chorwacji ale zakwaterowani byliśmy raczej w większych miejscowościach (Okurg Gornji-Trogir,kilka razy Makarska,Wyspa Rab-Lopar), są to miejsca gdzie wieczorem można iść na jakiąś rybke czy piwko. Jak to wygląda w pobliżu Dingač Borak? Są jakieś "większe" miasteczka które można nazwa turystycznymi , kilka knajpek, jakiś deptak, jakieś lody? Czy jest szansa na jakiś transport prócz własnego samochodu? Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam, Bercik91.
Bercik91 napisał(a):Jak to wygląda w pobliżu Dingač Borak? Są jakieś "większe" miasteczka które można nazwa turystycznymi , kilka knajpek, jakiś deptak, jakieś lody?
Magda O. napisał(a):Jeśli szukasz większego miasteczka, to Borak nie jest dla Ciebie. Polecam Orebič.
Borak jest genialny, ale wieczorami odcięty od pozostałych miejscowości. Dojazd stromy i chociaż budzący emocje i ze wspaniałymi widokami, to na wieczorne kursy raczej ryzykowny ( moja subiektywna opinia). W Boraku są dwie konoby, gdzie można wypić piwo i dobrze zjeść, ale dla kogoś, kto raczej preferuje większe miejscowości Borak będzie po prostu nudny. Tu znajdziesz tylko ciszę przerywaną czasami wyciem kojotów
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne