wojstar napisał(a):szurr napisał(a):wojstar napisał(a):szurr napisał(a):Witam wszystkich ! Wybieramy sie za tydzien,09.09, 7 osobową ekipą właśnie na Półwysep Peljesac i chcemy prawdopodobnie zatrzymać się w Orebić albo Dingac Borak. Jesteśmy grupa w przedziale wiekowym od 22-25 lat. Jedziemy w ciemno bez zakwaterowania i miałbym troche pytań odnośnie Półwyspu:
-czy macie może jakieś namiary na sprawdzone apratamenty? I czy nie będzie problemu żeby coś znaleźć dla takiej liczby osób?
-jak wygląda to z restauracjami,czy jest ich troche czy raczej nie ma w czym wybierac i jak to wyglada cenowo?
-czy są jakieś plaże na których można np. wypożyczyć skuter wodny ?
-czy są sklepy w których można zaopatrzyć się w produkty takie jak piwo,chleb,wędliny itp?
-czy gdzieś na półwyspie jest kantor ? czy lepiej wczesniej wymienic euro na kuny?
-czy są jakieś bary gdzie leci muzyka do późna i ewentualnie mozna potanczyc ?
-ile kosztuje prom i w jakich godzinach on kursuje i czy nie lepiej przejechac przez Bośnie?
- Ja od siedmiu lat zatrzymuję się w Orebic u Mariny Roso. z tego co wiem w tym terminie ma wolne apartamenty.
- Restauracji jest kilka w Orebic i jest w czym wybierać za rozsądne ceny. Ostatnio została otwarta konoba za kosciólkiem franciszkańskim - pychorka i ładne widoki.
- Koło apartamentow Roso jest STUDENAC - 60 kroków - w którym można kupic wszystko.
- Kantorów wymiany walut jest kilka.
- Barów z muzyczka jest kilka szczególnie przy marinie.
- nie wiem nak w tym terminie, ale zawsze można wypozyczyć skuter lub łódkę w biurze DALMATINO (tam zawsze wypożyczam riba lub motorówkę tylko trzeba mieć patent) lub na plaży przy hotelu Indiana.
- Ja jadę zawsze przez cały półwysep i zatrzymuje sie w Janinja żeby zakupic dobre winko i inne nalewki - dokładne miejsce może podać.
Mógłbym namiary dostać na priv ?
napisz czy dotarło
Tak mam! Dziękować ! Pozdrawiam !