wojstar napisał(a):Ja zaopatruję się w winnicy w Janjina, zaraz koło boiska sportowego - jadąc od strony Orebica pierwsza po prawej stronie. Dobre winko i tanie
MWN napisał(a):Sama cena odstrasza. Antunovica znam - wina bez rewelacji. Objechałem onegdaj cały półwysep. Więcej reklamy niż smaku. Dingaca kupowaliśmy w Borku, od tej co to niby robi limitowaną partię 1000 l rocznie. Za 200 kn. U Milicica od 80 kn super odleżało wino (Dingać). Tamta z Borka twierdziła, że ma wino nowe (roczne), bo nie chce dodawać siarki. Ole to zwykła zmyła. Po co komu Dingać roczny za 200 kn?
viltob08 napisał(a):Próbowaliśmy jeszcze wina w Gornaja Vrucica ( w drodze na Divną), za zastavą rakija, super, winko też na przyzwoitym poziomie
piamir napisał(a):wojstar napisał(a):Ja zaopatruję się w winnicy w Janjina, zaraz koło boiska sportowego - jadąc od strony Orebica pierwsza po prawej stronie. Dobre winko i tanie
W tej winiarni można też kupić wyborną mandarynkówkę, są to jedyni producenci tego trunku na Peljesacu.
rock_is napisał(a):
Próbowaliśmy Plavac Mali z roku 2015, które przypadło nam do gustu oraz białe wytrawne (nie pamiętam jaki szczep), które już nieco mniej. Jutro może jeszcze gdzieś po drodze na Divną uda się kupić kilka butelek Dignaca.
wojstar napisał(a):piamir napisał(a):wojstar napisał(a):Ja zaopatruję się w winnicy w Janjina, zaraz koło boiska sportowego - jadąc od strony Orebica pierwsza po prawej stronie. Dobre winko i tanie
W tej winiarni można też kupić wyborną mandarynkówkę, są to jedyni producenci tego trunku na Peljesacu.
Wina mają bardzo dobre i w dobrych cenach. Polecam jeszcze TRAVARICE - najlepsza jaką kiedykolwiek piłem w celach oczywiście leczniczych.
Natko_ napisał(a):Byłam u Drazana Mikruta w tym roku.
Mieliśmy apartament niebieski - ma największy taras/balkon, bo jest niewielka wnęka w pokoju dziennym, która sprawia, że na tarasie jest więcej miejsca (bez problemu stoi stół na 5 osób i nie trzeba się "przeciskać". Pozostałe apartamenty maja bardziej balkony - raczej ciężko będzie w 4 osoby przy stoliku usiąść bezkolizyjnie, aczkolwiek miejsca na nich sporo, bo są przez całą długość apartamentów.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne