wojstar napisał(a):Nie, nie pchałem, ale jeszcze zahaczylem o BiH. I muszę stwierdzić że zostałem bardzo zadziwiony, ponieważ nie chcieli ode mnie zielonej karty w Ljubuski.
W Ljubuski jest jakieś przejście graniczne
wojstar napisał(a):Nie, nie pchałem, ale jeszcze zahaczylem o BiH. I muszę stwierdzić że zostałem bardzo zadziwiony, ponieważ nie chcieli ode mnie zielonej karty w Ljubuski.
paweju napisał(a):od 6.08 będę stacjonował w Podobuce. wszelkie info które tu czytamy na pewno nam się przydadzą.
Czy tam jest jakakolwiek szansa na internet? np. t-mobile hrvatskitelekom.hr/visiting-croatia + własny ruterek?
asscro napisał(a):paweju napisał(a):od 6.08 będę stacjonował w Podobuce. wszelkie info które tu czytamy na pewno nam się przydadzą.
Czy tam jest jakakolwiek szansa na internet? np. t-mobile hrvatskitelekom.hr/visiting-croatia + własny ruterek?
My w Niksa (to dom przy samej plaży) mieliśmy słaby zasięg sieci komórkowej z wszystkich operatorów. Była jeszcze dostępna sieć HR VIP,lecz do niej nie dało się zalogować. U sąsiadów u Zelijko mieli dostęp do internetu i do wykorzystania 2 GB, czyli to co planujesz może działać, zależy gdzie będziesz mieszkać. My przez 10 dni byliśmy bez internetu i telewizji,a i telefon nie zawsze działał. POLECAM!zyskaliśmy mnóstwo czasu dla siebie i rodziny.
tom69 napisał(a):asscro napisał(a):Witaj! W Orebiču mogę polecić restauracje Posejdon przy główne drodze dojazdowej, po lewej stronie gdy wjeżdzasz do miasta. Nie musisz wcześniej rezerwować. Oprócz wspomnianej Panoramy w tych samych okolicach jest konoba Hird, możesz tam zjeść peke, ale wcześniej musisz się umówić. Byliśmy też w Kunie u Antunowiča na pece,lokalnych przystawkach i trunkach, też wcześniej się umawialiśmy.
Na wjeździe do Orebića będę stacjonował więc Posejdon będzie można z buta odwiedzić. Dziękuję za podpowiedź.
paweju napisał(a):asscro napisał(a):paweju napisał(a):od 6.08 będę stacjonował w Podobuce. wszelkie info które tu czytamy na pewno nam się przydadzą.
My w Niksa (to dom przy samej plaży) mieliśmy słaby zasięg sieci komórkowej z wszystkich operatorów. Była jeszcze dostępna sieć HR VIP,lecz do niej nie dało się zalogować. U sąsiadów u Zelijko mieli dostęp do internetu i do wykorzystania 2 GB, czyli to co planujesz może działać, zależy gdzie będziesz mieszkać. My przez 10 dni byliśmy bez internetu i telewizji,a i telefon nie zawsze działał. POLECAM!zyskaliśmy mnóstwo czasu dla siebie i rodziny.
Dzięki za info, my będziemy w villa marija ten dom w 2 linii z tarasem na dachu.
asscro napisał(a):paweju napisał(a):asscro napisał(a):paweju napisał(a):od 6.08 będę stacjonował w Podobuce. wszelkie info które tu czytamy na pewno nam się przydadzą.
Dzięki za info, my będziemy w villa marija ten dom w 2 linii z tarasem na dachu.
Niksa to ten dom przed Waszym. Zawsze słyszeliśmy rozmowy od gości z Mariji, bo na korytarzach były otwarte okna i bardzo odbijało. Taras i grill na dachu świetny!!! Będziecie mogli,, podziwiać" nasz grill, przechodząc obok niego na plażę. Koszmar!!! Strach do niego podejść, bardziej przypomina graciarnie. Mam zdjęcia, ale jeszcze nie wiem jak je zmniejszyć żeby się dało wstawić przez telefon. Trochę Wam zazdroszczę Podobuc ja już tęsknię i odliczam miesiące
Dżejan napisał(a):nam w BiH nie sprawdzali w ogóle dokumentów, nawet szyby nie otwierałem tylko machali żeby jechać,
ale nie wszystkich tak traktowali, Szwajcarów przede mną przetrzepali dokładnie...
paweju napisał(a):asscro napisał(a):paweju napisał(a):asscro napisał(a):paweju napisał(a):od 6.08 będę stacjonował w Podobuce. wszelkie info które tu czytamy na pewno nam się przydadzą.
Niksa to ten dom przed Waszym. Zawsze słyszeliśmy rozmowy od gości z Mariji, bo na korytarzach były otwarte okna i bardzo odbijało. Taras i grill na dachu świetny!!! Będziecie mogli,, podziwiać" nasz grill, przechodząc obok niego na plażę. Koszmar!!! Strach do niego podejść, bardziej przypomina graciarnie. Mam zdjęcia, ale jeszcze nie wiem jak je zmniejszyć żeby się dało wstawić przez telefon. Trochę Wam zazdroszczę Podobuc ja już tęsknię i odliczam miesiące
Zeszłe lata byliśmy w Igrane 2x i na Pagu.
Na Peljesac mam już w planach (oprócz leniuchowania w Podobuce):
- plaże: Divna, Duba, Extravaganza, Zuljana Vucine
- zwiedzić Ston, Loviste, Korcule, Borak (Dubrownik i BiH już zwiedzona ale może jeszcze raz zobaczymy)
- konoby: Posejdon, Panorama, Matusko w Borak, na plaży w Extrav..
- windsurging: Kuciste Perna
- może wynajęcie łódkę razem z Zeljko na jakąś eskapadę
Pewnie nie mam jeszcze wszystkiego chętnie poczytam Wasze sugestie...
pytanie: czy w Podobuce na plaży przeważa duża fala i wiatr czy raczej flauta? mamy ponton i chcieliśmy sobie popływać w lewo i w prawo w poszukiwaniu fajnych miejsc do snurkowania?
jak jest z manewrowaniem na parkingu? trzeba mocno się gimnastykować?
jackq napisał(a):Jak ktoś ma zamiar jechać na południe Cro to uprzedzam ...Spore korki też były przed tunelami, również nie widziałem uzasadnienia.
jackq napisał(a):Jechaliśmy z 22 na 23 lipca. 22 nocą super się jechało, ok 100 km za Zagrzebiem zrobiliśmy sobie pauzę na drzemkę, rano 23.07 ruch był zdecydowanie większy, wręcz bardzo duży.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne