Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 20.07.2016 21:41

zbych400 napisał(a):... nigdy Dubrownik, więc w tym roku postanowiłem zatrzymać się na Peljesacu i stamtąd ruszyć do Dubrownika.
Ma ktoś może namiary na fajne kwatery . Wybieramy się w sześć osób we wrześniu od 10 tego. Najlepiej trzy oddzielne apartamenty.
Pozdrawiam.

:D zwiedzając Dubrownik, dojeżdżaliśmy około 20-25 km. Mieszkaliśmy w Trebinje, BiH.
Polecam Ci Hotel Leotar, doskonała lokalizacja w samym centrum miasteczka. Noclegi ze śniadaniem, i wszystkimi niezbędnymi udogodnieniami. Rezerwacji dokonasz przez Booking.com

http://www.hotelleotar.com/en/hotel/
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 20.07.2016 22:01

Ku ostrzeżeniu bedacych na Pelješcu w Stonie, NIE POLECAM!!! Konoby Maestral. Choć jedzenie bez zarzutu, probowali nas okantowac na rachunku, przykładowo licząc sobie dwie porcje, zamiast jednej czy zamiast lampki wina-1litr! !!! No chyba ich popaprało! Jak mi smakowało, tak mi przeszło...jak dodam jeszcze couvert -extra oplatę za nakrycie na modłę włoską, , z którą nigdy dotąd w Cro nie spotkaliśmy się, rachunek jest prosty. Pan bardzo przepraszał, jak mu powiedziałam co myślę. . . trudno . Napiwku nie dostał. Ani mojego kredytu zaufania, bym polecała innym. Przeciwnie. Mimo dobrego jedzenia. NIE POLECAM! 8O :hut:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 21.07.2016 04:51

zbych400 napisał(a):Witam wszystkich serdecznie. Chorwacja zaliczona kilkakrotnie , ale nigdy Dubrownik, więc w tym roku postanowiłem zatrzymać się na Peljesacu i stamtąd ruszyć do Dubrownika.
Ma ktoś może namiary na fajne kwatery . Wybieramy się w sześć osób we wrześniu od 10 tego. Najlepiej trzy oddzielne apartamenty.
Pozdrawiam.

We wrześniu to jedż i wybieraj na miejscu.
jakrena
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakrena » 21.07.2016 17:12

6 go sierpnia wybieramy sie do podobuce dom sandra czy ktos juz byl moze w nim w tym lub ubieglym roku? czy te dwie konoby o ktorych pisali uzytkownicy dalej dzialaja ?
tom69
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tom69 » 21.07.2016 20:38

Mam pytania odnośnie konob w Orebić gdzie wybieram się pierwszy raz. Nie ukrywam,że po przeczytaniu tego wątku i Waszym zafascynowaniu tego miejsca (Pelješac). Gdzie warto wybrać się na kolację? Czy w Panoramie trzeba rezerwować miejsce? Na pewno będę na plaży Estravaganca. Gdzie jeszcze w miejscowości Orebić lub bliskiej okolicy warto wybrać się na spożycie miejscowych specjałów?
PiotrekS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PiotrekS » 21.07.2016 21:19

Konoba Babilon ul. Kralja Tomislava niedaleko kościoła
Obrazek
Potem na lody do Oazy :D
Tuti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tuti » 21.07.2016 22:12

Orebić to jedyne miejsce gdzie jadę po raz drugi do Chorwacji :D , a już wspomnianej zatoczki przy Estravagansie to się doczekać nie mogę :papa:
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 22.07.2016 05:31

tom69 napisał(a): Czy w Panoramie trzeba rezerwować miejsce? Na pewno będę na plaży Estravaganca.

Można, jak byliśmy tam "z marszu" były wolne chyba ze 2 stoliki (na 2 osoby) reszta zarezerwowana, godziny wieczorne. I niektóre dania są na zamówienie. :D
tom69
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tom69 » 22.07.2016 06:50

PiotrekS napisał(a):Konoba Babilon ul. Kralja Tomislava niedaleko kościoła
Potem na lody do Oazy :D

Lody w Oazie są tak sławne w tym wątku, że nawet nie śmiał bym tam nie zajrzeć kilka razy :) . Coś specjalnego polecasz w Babilon?
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 22.07.2016 06:52

te lody to wcale tyłka nie urywają :lol: ale i tak tam chodzimy :D

ale warto też w innych lodziarniach popróbować :wink:
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 22.07.2016 07:04

ita napisał(a):te lody to wcale tyłka nie urywają :lol: ale i tak tam chodzimy :D

mam podobne zdanie ;)
Natko_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natko_ » 22.07.2016 21:01

jakrena napisał(a):6 go sierpnia wybieramy sie do podobuce dom sandra czy ktos juz byl moze w nim w tym lub ubieglym roku? czy te dwie konoby o ktorych pisali uzytkownicy dalej dzialaja ?

Tak, obie działają, bar u Zelka na plaży też działa :)

W domu Sandra nie byłam, to nie wiem - pokażesz, który to jest? Może coś kojarzę :)

A co do lodów w Oazie - wg nas pyszne, nie wiem, czy jedliśmy lepsze - chyba tylko na Hvarze, w Jelsie i Stari Gradzie (tam... lawendowe - smak obłędny, tylko mi się perfumami odbijało jeszcze na drugi dzień ;) ). No ale z kwatery na Hvarze mieliśmy na lody 30 km w jedną stronę ;) co zdecydowanie "pogarszało" ich smak :D
A w Tribunj były paskudne - fakt, że skusiliśmy się w lodziarni przy porcie - nie mając żadnych info z forum, wybraliśmy tę, gdzie była najdłuższa kolejka (największe prawdopodobieństwo, że ktoś przetestował i teraz zachwala ;) ) - ło jakie one były paskudne ;) Prawie płakaliśmy za Oazą wtedy :)
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 23.07.2016 20:02

Jest ktoś w Borku albo będzie w najbliższych dniach to może jakieś małe party z winkiem albo piwkiem w plenerze, bo właśnie dotarliśmy.
asscro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) asscro » 23.07.2016 22:41

jakrena napisał(a):6 go sierpnia wybieramy sie do podobuce dom sandra czy ktos juz byl moze w nim w tym lub ubieglym roku? czy te dwie konoby o ktorych pisali uzytkownicy dalej dzialaja ?

Witaj! My w tym roku byliśmy w Niksa(nie polecam) 2 domy dalej. W przyszłym roku biorę pod uwagę właśnie Sandre, tylko apartamenty na piętrach. Bedąc tam przyglądałam się wszystkim domom na plaży, bo miejscówka super, plaża czysta, szum morza w pokoju. Sandra wygląda dość fajnie, taras nad domem super! Konoby są dwie, jedna na plaży, druga trochę wyżej ok. 100 m.Działają głównie wieczorami i trzeba wcześniej zamówić jedzenie. Na plaży jest zamrażarka z lodami i lokal gdzie można coś wypić. Znalazłam Sandre u Sarki, czy Wy też przez nią rezerwowaliście? Pozdrawiam! Miejscówka super! Na pewno nie będziecie żałować.
asscro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) asscro » 23.07.2016 22:52

tom69 napisał(a):Mam pytania odnośnie konob w Orebić gdzie wybieram się pierwszy raz. Nie ukrywam,że po przeczytaniu tego wątku i Waszym zafascynowaniu tego miejsca (Pelješac). Gdzie warto wybrać się na kolację? Czy w Panoramie trzeba rezerwować miejsce? Na pewno będę na plaży Estravaganca. Gdzie jeszcze w miejscowości Orebić lub bliskiej okolicy warto wybrać się na spożycie miejscowych specjałów?

Witaj! W Orebiču mogę polecić restauracje Posejdon przy główne drodze dojazdowej, po lewej stronie gdy wjeżdzasz do miasta. Nie musisz wcześniej rezerwować. Oprócz wspomnianej Panoramy w tych samych okolicach jest konoba Hird, możesz tam zjeść peke, ale wcześniej musisz się umówić. Byliśmy też w Kunie u Antunowiča na pece,lokalnych przystawkach i trunkach, też wcześniej się umawialiśmy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 282
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone