jara napisał(a):Zdecydowałeś się na Trpanj?
barti75 napisał(a):jara napisał(a):Zdecydowałeś się na Trpanj?
mocno rozważałem, ale ynka namówiła mnie jednak na apartamenty Nikolica w Dingač, co nie oznacza że do Trpanj nie zawitam , bo standardowo mamy zamiar trochę pojeździć, po półwyspie.
A Ty jak w 2014 zaliczasz Hvar
jara napisał(a):Nie, na 90% Niemira koło Omiśa. Na Hvar pojadę na rekonesans.
barti75 napisał(a):jara napisał(a):Nie, na 90% Niemira koło Omiśa. Na Hvar pojadę na rekonesans.
No nasi znajomi jadą w sierpniu do Niemiry, nam niestety termin sierpniowy nie pasuje więc wyjazd od 20 lipca, a że Pejlesac był w planach już w zeszłym roku po wizycie na Hvarze, to tak kombinowaliśmy. Jedna rada jak chcesz zrobić sobie rekonesans po Hvarze to zrób tak by z Drvenika załapać 1 prom, bo żeby dojechać do Jelsy czy Stari Gradu nie mówię o mieście Hvar to tak lekko te 1,5h musisz liczyć z Sucuraja, żeby jeszcze w drodze powrotnej zaliczyć zatunelowy Hvar, aha i nie zwracaj uwagi na navi jak mówi, że do Jelsy z Sucuraju dojazd według gps-a zajmie prawie 4godz bo więcej jak te 1,5 h to nie trwa, ja mam oryginalną navi w aucie i tak śpiewała, a koleś miał najnowsze mapy w automapie i też mu gaworzył Hołek że to prawie 4h jazdy, a nie było więcej jak 1,5h.
jara napisał(a):barti75 napisał(a):jara napisał(a):Nie, na 90% Niemira koło Omiśa. Na Hvar pojadę na rekonesans.
No nasi znajomi jadą w sierpniu do Niemiry, nam niestety termin sierpniowy nie pasuje więc wyjazd od 20 lipca, a że Pejlesac był w planach już w zeszłym roku po wizycie na Hvarze, to tak kombinowaliśmy. Jedna rada jak chcesz zrobić sobie rekonesans po Hvarze to zrób tak by z Drvenika załapać 1 prom, bo żeby dojechać do Jelsy czy Stari Gradu nie mówię o mieście Hvar to tak lekko te 1,5h musisz liczyć z Sucuraja, żeby jeszcze w drodze powrotnej zaliczyć zatunelowy Hvar, aha i nie zwracaj uwagi na navi jak mówi, że do Jelsy z Sucuraju dojazd według gps-a zajmie prawie 4godz bo więcej jak te 1,5 h to nie trwa, ja mam oryginalną navi w aucie i tak śpiewała, a koleś miał najnowsze mapy w automapie i też mu gaworzył Hołek że to prawie 4h jazdy, a nie było więcej jak 1,5h.
ok. Dzięki za rady. Chcę znaleźć coś na 2015 na Hvarze.
Sylwetka&Gienuś napisał(a):To i ja dodam cosik od siebie z zeszłorocznego wyjazdu , ale nie na zachętę, bo tam strasznie nudno jest
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne