Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dick45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dick45 » 07.07.2016 09:41

Dziękuję za podpowiedzi :) do zobaczenia w Borku :papa:
Natko_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natko_ » 07.07.2016 18:47

Musze, bo sie udusze ;)

Wlasnie wrocilismy z wyprawy motorowka - objazdowka - Peljesac poludniowy i Mljet - r e w e l a c j a!

Zadne fishpicnicki sie nie umywaja ;)
Nasz kapitan - Zeljko Trojanovic - zafundowal nam moc atrakcji dodatkowych :)
Jak bedziecie w Podobucu, to koniecznie skorzystajcie :)

Samo Podobuce to rewelacyjna miejscowka, a wiecej po powrocie, bo wracamy na plaze :)
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 07.07.2016 19:37

Natko_ napisał(a):Musze, bo sie udusze ;)

Wlasnie wrocilismy z wyprawy motorowka - objazdowka - Peljesac poludniowy i Mljet - r e w e l a c j a!

Zadne fishpicnicki sie nie umywaja ;)
Nasz kapitan - Zeljko Trojanovic - zafundowal nam moc atrakcji dodatkowych :)
Jak bedziecie w Podobucu, to koniecznie skorzystajcie :)

Samo Podobuce to rewelacyjna miejscowka, a wiecej po powrocie, bo wracamy na plaze :)

To taka prywatna wycieczka typu jednorazowego, czy może organizuje on to regularnie? I jak cenowo??
Natko_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natko_ » 07.07.2016 20:16

Prywatna - Zeljko wynajmuje swoja lodke i siebie :)
Cenowo roznie - zalezy od ilosci osob i dlugosci trasy. Srednio wycieczka 5 godzinna za 250 kuna od glowy doroslej.
My za nasza 5 i nieco krotsza trase (mniej plywania w zatokach, bo mala 3 latka jeszcze nie snorkuje ;) ), bo 4h na wodzie, zaplacilismy 160 euro.
Pewnie sama lodke mozna taniej wynajac, ale ani patentu sternika nie mamy, ani nie znamy takich ciekawych zatoczek, gdzie nas powozil :)
Powrot byl obledny - widzial, ze dziekiakom sie podoba bujanie na falach i "skakanie" przez nie, wiec lezelismy na dziobie a on nam zafundowal godzinny rollercoaster :D Prawdziwy "Pirat" z niego :)
Natko_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natko_ » 07.07.2016 20:19

A - te 250 kuna jest przy pelnej obsadzie lodki, czyli 7 + 1.
Jak sie chce plynac w mniejszej ekipie, to koszt nieco rosnie.
Ale facet zamyka na czas wycieczki swoj bar i lodziarnie, wiec musi wyjsc na swoje :)
Izabela3
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Izabela3 » 08.07.2016 12:54

czy ktoś kto zna Orebić i tamtejsze klimaty może mi podpowiedzieć czy warto wynająć apartamenty w kamienicy przy ul.Geta 12?
Dokładnie chodzi o apartamenty Kleo. Wybieramy się 20.08 w 3 rodziny i ciężko znaleźć coś z 3 niezależnymi sypialniami a wyjazd w ciemno raczej mi odradzono.

będę wdzięczna za pomoc :)
Natko_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natko_ » 08.07.2016 14:29

Izabela3 napisał(a):czy ktoś kto zna Orebić i tamtejsze klimaty może mi podpowiedzieć czy warto wynająć apartamenty w kamienicy przy ul.Geta 12?
Dokładnie chodzi o apartamenty Kleo. Wybieramy się 20.08 w 3 rodziny i ciężko znaleźć coś z 3 niezależnymi sypialniami a wyjazd w ciemno raczej mi odradzono.

Polozenie bardzo korzystne - blisko deptaku, blisko lodziarni, w miare blisko starszej czesci centrum, portu, mariny. Plaze wzdluz deptaku lepsze niz Trstenica, do ktorej z Geta dosc daleko. Blisko tez do glownej drogi, przy ktorej sporo marketow, targ rybny.
Samych kwater nie oceniam, bo w tel to i tak niewiele widac ;)
Ale lokalizacja jak dla mnie ok :)
Izabela3
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Izabela3 » 08.07.2016 14:58

Natko_ napisał(a):
Izabela3 napisał(a):czy ktoś kto zna Orebić i tamtejsze klimaty może mi podpowiedzieć czy warto wynająć apartamenty w kamienicy przy ul.Geta 12?

Polozenie bardzo korzystne - blisko deptaku, blisko lodziarni, w miare blisko starszej czesci centrum, portu, mariny. Plaze wzdluz deptaku lepsze niz Trstenica, do ktorej z Geta dosc daleko. Blisko tez do glownej drogi, przy ktorej sporo marketow, targ rybny.
Samych kwater nie oceniam, bo w tel to i tak niewiele widac ;)
Ale lokalizacja jak dla mnie ok :)

Bardzo Ci dziękuję. Szukałam czegoś z ogródkiem ale albo zajęte albo na wygwizdowiu zupełnym ;) Trochę się obawiam tej kamienicy -no ale w sumie będziemy tam tylko spać :wink: Rodzina jest na nie a mi już głowa pęka od szukania :roll:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 08.07.2016 16:11

Natko ma rację, położenie bez zastrzeżeń. Wszystko na wyciągnięcie ręki.
Izabela3
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Izabela3 » 08.07.2016 16:52

Aldonka napisał(a):

Natko ma rację, położenie bez zastrzeżeń. Wszystko na wyciągnięcie ręki.

a jak widzicie mieszkanie w kamienicach tego typu? jeden taras na 3 mieszkania jest :wink:
Natko_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natko_ » 08.07.2016 17:26

Ekstra tam dzis w uliczke wlazlam ;)
Od drogi glownej nie wyglada zachecajaco - ot taka zarisnieta uliczka. Ale od Trg Mimbeli wyglada bajkowo - stare zarosniete schody, kamienne mury - rewelacja polozenie!
Na plaze to w zasadzie 3 kroki, Oaza z lodami 5 krokow, kosciol pod nosem. Bajka :)
Taras jak na stronie - skromny ale zacieniony, baaardzo pezyjemny. Uliczka taka, ze w zasadzie "obcy" tam nie zachodza, wiec mozna ja wciagnac w poczet podworza :)

W niedziele "uciekamy" z Peljesaca na staly lad, na kilka dni do Tribunja - w podobny klimat - kamienica na starym miescie :)
Za srodek odpowiedzialnosci nie wezme, ale polozenie bardzo dobre.

A ze swojej str moge polecic Willa Blanka w Orebicu - ul. Kralija Zvonimira, na wlocie do Orebica jest boisko spirtowe - kwatera na wprost, tez blisko morza. Dalej do centrum, ale uroczo - willa ma 3 apartamenty na 4-5 osob kazdy. Nie wiem jak z oblozeniem, ale mozesz znalezc w necie.

Jeszcze polecam kontakt z agencjami turystycznymi w Orebicu - dzis widzialam sporo wywieszek o wolnych apartamentach - nie kazdy oglasza sie w necie.
Izabela3
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Izabela3 » 08.07.2016 22:00

:cry:
Natko_ napisał(a):Ekstra tam dzis w uliczke wlazlam ;)
Od drogi glownej nie wyglada zachecajaco - ot taka zarisnieta uliczka. Ale od Trg Mimbeli wyglada bajkowo - stare zarosniete schody, kamienne mury - rewelacja polozenie!
Na plaze to w zasadzie 3 kroki, Oaza z lodami 5 krokow, kosciol pod nosem. Bajka :)
Taras jak na stronie - skromny ale zacieniony, baaardzo pezyjemny. Uliczka taka, ze w zasadzie "obcy" tam nie zachodza, wiec mozna ja wciagnac w poczet podworza :)

W niedziele "uciekamy" z Peljesaca na staly lad, na kilka dni do Tribunja - w podobny klimat - kamienica na starym miescie :)

A ze swojej str moge polecic Willa Blanka w Orebicu - ul. Kralija Zvonimira, na wlocie do Orebica jest boisko spirtowe - kwatera na wprost, tez blisko morza. Dalej do centrum, ale uroczo - willa ma 3 apartamenty na 4-5 osob kazdy. Nie wiem jak z oblozeniem, ale mozesz znalezc w necie.

Jeszcze polecam kontakt z agencjami turystycznymi w Orebicu - dzis widzialam sporo wywieszek o wolnych apartamentach - nie kazdy oglasza sie w necie.

Natko bardzo dziękuję, że zadałaś sobie tyle trudu aby "obczaić" KLEO :wink: Skutek: rezerwacja :D W Blance nie ma terminów :wink: :wink: :wink:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 09.07.2016 05:20

Natko_ napisał(a):Ekstra tam dzis w uliczke wlazlam ;)

No to ja podobnie,uciekam dziś z Zuljany do Vodic,na wyspie w Tribunj będziecie mieszkać?
budek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) budek » 09.07.2016 07:52

telepol napisał(a):
rocker napisał(a):. Pewne jest jedno chcę blisko plaży

tyle wystarczy :)

Matko Boska Ty znowu u Matko?! Dalej podaje klientom zepsute dorsze i flądry?
Zresztą sam sprawdzę za miesiączek. Wracam do tych peljeskich klimatów po dwuletnim rozwodzie. Pozdrav :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.07.2016 14:37

Na wstępie chciałbym się tutaj przywitać, więc.... Dzień dobry
Wpisy na forum śledzę od wielu lat anonimowo ale dzięki temu wątkowi się ujawniam :D
Po przeczytaniu wszystkich 279!!! stron jestem kandydującym, póki co, Miłośnikiem Półwyspu Peljesac. Ale jestem też pewny, że po pobycie na półwyspie przestanę być tylko kandydatem.
Ten wątek to kopalnia wiedzy i czerpałem obficie z tych informacji. Dzięki Wam.
Za tydzień startuję na półwysep. Miałem pozytywny ból głowy, gdzie wybrać miejscówkę. Ostatecznie stanęło na Orebic, jako dobry punkt wypadowy.

Do zobaczenia na forum, gdyż z pewnością będę miał pytania. Ciężko wybrać przy takiej liczbie potencjalnych atrakcji a urlop tylko 14 dni :D :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 279
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone