Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wojstar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojstar » 05.07.2016 21:15

dojazd do Extravaganza wygląda mi na na jakąś szutrową ścieżkę.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 05.07.2016 21:18

anakin napisał(a):
Aldonka napisał(a):Ale przepraszam, czy Ty się chwalisz?? Jeśli tak - żałosne...bardzo.
Nikt Cię tu nie zapraszał więc...wiesz gdzie są drzwi. :papa:

A tak na marginesie to Księżna Pani przyjmuje tylko tych, których twarze są pełne ochów i achów, czy dopuszcza jakiekolwiek głosy krytyczne?
Kultura.......czy jakoś tak się to nazywa.

Ojej, kolega posłał po posiłki, bidulek.
Ty się na temat kultury nie wypowiadaj, bo mówić można o czymś o czym się ma pojęcie. Tobie brakuje wiedzy na ten ten temat.
To nie Twoje kółeczko adoracji, pomyliłeś adresy. Do widzenia!!!
Ostatnio edytowano 05.07.2016 21:20 przez Aldonka, łącznie edytowano 1 raz
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 05.07.2016 21:19

wojstar napisał(a):dojazd do Extravaganza wygląda mi na na jakąś szutrową ścieżkę.

Bo to jest szutrowa droga, ale szerokością nieco większa niż ścieżka :D
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 05.07.2016 21:25

Grzegorz, napisał(a):Dzień dobry,

być może zadaję głupie i naiwne pytanie, ale proszę o odpowiedź Bywalców:
czy w II połowie sierpnia zwyczajowo w urokliwej miejscowości Borak można znaleźć apartament jadąc "w ciemno"? oraz drugie pytanie: oglądając zdjęcia, plaże są tam malutkie, czy jest na nich miejsce, czy jednak wczasowiczów jest mnóstwo?

Z góry dziękuję za merytoryczne odpowiedzi.

Powiem szczerze, że może być ciężko. Borak to dość oblegane miejsce, nawet we wrześniu są tam pełne apartamenty...ale nie jest to niemożliwe. To wszystko kwestia szczęścia.
Plaże są małe ale ze znalezieniem kawałka miejsca dla siebie raczej nie powinno być problemu.
aga2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga2 » 05.07.2016 21:27

Miłośnicy Peljesca :) info z ostatniej chwili, w Borku w Villa Anadigac od dzis (5.07) do 21.07 zwolnił się aparatament 2+1. Szczegółowe info na priv :)
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 06.07.2016 08:02

Aldonka napisał(a):
anakin napisał(a):
Aldonka napisał(a):
A tak na marginesie to Księżna Pani przyjmuje tylko tych, których twarze są pełne ochów i achów, czy dopuszcza jakiekolwiek głosy krytyczne?
Kultura.......czy jakoś tak się to nazywa.

Ojej, kolega posłał po posiłki, bidulek.

Nie potrzebuję posiłków bo po prostu z chamami nie rozmawiam...
Poza tym nie ty mnie tu zapraszałaś (anakina też pewnie nie) i nie ty będziesz wypraszać!
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 06.07.2016 08:24

tytuł wątku to Klub Miłośników Półwyspu Pelješac :D
serdecznie zapraszamy wszystkich miłośników :D :hut:
Dick45
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dick45 » 06.07.2016 08:58

Witam
Mam pytanie do bywalców jak wygląda dojazd na półwysep od strony lądu? Do Borka lepiej (szybciej) dojadę promem czy lądem?
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 06.07.2016 09:09

Ludzie!!!!
Ogarnijmy się trochę. Peljesac i w szczególności wiele miejsc na nim to taka nasza perełka Cro, a tu zrobiło się podkopywanie i licytacje kto ma rację i kto wie lepiej czy plaża w Orebicu należy do piękniejszych czy dziadowskich.

Potem na miejscu okaże się, że jeden z drugim spotka sie na plaży w Borku czy gdzie indziej i jak wyjdzie na jaw nick z forum to co?? Zacznie się wrzucanie ręczników i karimat do wody i oblewanie piwem??

Pojęcie komfortu i wygody danego miejsca będzie miało tyle znaczeń ilu nas tu jest.

Dużo śledzę, troche mniej piszę i widzę że niektórzy są mega szczerzy, inni po prostu lubią z jajem napisać i jeszcze inni są po prostu ironiczni. Takie mamy charaktery - jak to w życiu bywa.

Nie walczmy tutaj ale bawmy sie dobrze i odliczajmy terminy do D-day...
wojstar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojstar » 06.07.2016 11:55

Dick45 napisał(a):Witam
Mam pytanie do bywalców jak wygląda dojazd na półwysep od strony lądu? Do Borka lepiej (szybciej) dojadę promem czy lądem?

Zależy od Ciebie, ja zawsze jadę samochodem przez cały półwysep. Możesz zwiedzić Ston, a w Mali Ston zatrzymać się na mule :) . Droga jest fajna, widoki zdarzają się też piękne. Nie mam pojęcia jak długo czeka się na prom w Ploce - płynie się godzinę.
wojstar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojstar » 06.07.2016 12:06

Proszę, oto bar na plaży Trstenica https://www.facebook.com/hookahbeachorebic/
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 06.07.2016 18:30

Jeśli trafisz w prom w Ploce to będziesz szybciej niż drogą, jeśli Ci ucieknie i przyjdzie Ci czekać na kolejny możesz czasem szybciej dojechać drogą. Co lepsze? Kwestia gustu. Ja osobiście teraz już pływam, nie chce mi się szczególnie po podróży jechać jeszcze półwyspem. Tak czy tak w ciągu pobytu i tak pokonam tą drogę nie raz. Ale faktem jest, że droga ma swój urok, szczególnie jak jedziesz pierwszy raz.
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 06.07.2016 20:09

Do zobaczenia na Peljesacu :papa:
jutro o 5 wyjazd do Skradina a od 9.07 możecie mnie spotkać w Orebiciu
i wszystkich najpiękniejszych plażach Peljesaca,
auto jak w avatarze, rej. na K :D
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 06.07.2016 20:13

Aldonka napisał(a):

Jeśli trafisz w prom w Ploce to będziesz szybciej niż drogą, jeśli Ci ucieknie i przyjdzie Ci czekać na kolejny możesz czasem szybciej dojechać drogą. Co lepsze? Kwestia gustu. Ja osobiście teraz już pływam, nie chce mi się szczególnie po podróży jechać jeszcze półwyspem. Tak czy tak w ciągu pobytu i tak pokonam tą drogę nie raz. Ale faktem jest, że droga ma swój urok, szczególnie jak jedziesz pierwszy raz.

My zrobiliśmy i tak i tak. Na Pelješac promem, z powrotem lądem. Wolę drugą opcję - taniej ;) a czasowo podobnie, dla kierowcy lepiej jednak po długiej drodze odpocząć godzinkę na promie. Wyruszając dziś rano z powrotem do Polski byliśmy wypoczęci, więc postanowiliśmy objechać półwysep.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 06.07.2016 21:29

Dżejan napisał(a):Do zobaczenia na Peljesacu :papa:
jutro o 5 wyjazd do Skradina a od 9.07 możecie mnie spotkać w Orebiciu
i wszystkich najpiękniejszych plażach Peljesaca,
auto jak w avatarze, rej. na K :D

Szerokości i bawcie się cudnie na miejscu :P :boss:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 278
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone