A może ktoś już był w tym roku w Żuljanie. Jak tam sytuacja knajpowa wygląda. Wyjazd powoli się zbliża a mam obawę czy będzie gdzie i co zjeść (i za ile hehehe).
Miejscówka niby zaklepana ale zawsze można zmienić
Aldonka napisał(a):Natko_ napisał(a):Aniu - nadchodzę
A raczej nadjeżdżam - rozbujamy najwyżej ciutek to Podobuce jak ci będzie za cicho
Za 6 godzin ruszamy...
Ale mam stres, Ze czegoś zapomnę, albo zgubię
Ogórki małosolne wiozę, więc jak wydałaś swój słoik, to się podzielę
Trzymaj tam słońce, żeby i dla nas świeciło, a internetem się nie przejmuj - zawsze możesz przyskoczyć do nas w razie potrzeby, będziemy blisko
Nie zabieram "wszystkiego" z domu, więc jutro po południu w Konzumie na wlocie do Orebica będziemy się zaopatrywać w niezbędniki.
Proszę mi tam w Borje zwolnić i pozdrowić je ode mnie
Szczęśliwej podróży i cudownych wakacji
sneer napisał(a):Trochę mało ostatnio świeżych newsów na forum o Trpanj.
Czy bywalcy tego miasteczka mogliby odpowiedzieć na moje pytania? (Pozwolę sobie wkleić tu swoje pytania z innego wątku, gdzie pozostały bez odpowiedzi
1. Czy fakt, że z/do Trpanj kursuje prom, nie wpływa negatywnie na sam "odbiór" miasteczka? Hałas, brudna wodna, brak "klimatu" w porcie?
2. W której części Trpanj polecacie szukać kwatery? Bardziej na zachód czy wschód od portu?
3. Czytając informację o Trpanj kilka razy spotkałem się z informacją, że wzdłuż morza jest fajna spacerowa promenada. Szczerze mówiąc, z tego co widzę na streetview nie wygląda ona jakoś specjalnie urokliwie, i w zasadzie nigdzie nie prowadzi i ślepo się kończy? A może coś przeoczyłem?
Aldonka napisał(a):MWN zrób wszystkim przysługę, zostań w swym pięknym Tucepi, Orebic za Tobą nie zapłacze.
MWN napisał(a):Orebic jest potwornie zaniedbywany; co rok gorzej. W całym miasteczku w połowie czerwca są dosłownie 3 knajpy na krzyż. To też coś świadczy o nastrojach.
wojstar napisał(a):do MWN - pokaż mi jakieś polskie miasteczko nadmorskie, które jest w 100% ładne, czyste, przygotowane na LETNICH turystów cały rok? Nie ma takiego. I tak samo jest w Chorwacji. Uważam, że niesłusznie szkalujesz mieszkańców Orebica wytykając brud itp. Przyjedź w pełni sezonu (nie jakoś tak przed, gdzie jest jeszcze dwa tygodnie do początku sezonu i czas na przygotowania), a na pewno zmienisz zdanie.