Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 20.03.2016 19:58

Mam pytanie odnośnie Boraka: czy jest tam jakiś sklepik, albo chociażby mini straganik z owocami? A może dociera tam samochód sprzedający pieczywo?
Tak tylko pytam, nie zamierzam zrezygnować ze spędzenia tam wakacji nawet, jeśli mieliby pozamykać tamtejsze konoby ;) wiem, że zakupy można zrobić w Trsteniku, ale w Potomje jest chyba jakiś większy sklep?
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 20.03.2016 20:41

W Potomje przy tunelu jest spożywczak otwarty rano i po południu z podstawowymi produktami coś al'a WSS Społem dawno temu :-)
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 20.03.2016 22:29

Moim zdaniem w Potomju czy Trsteniku podobny asortyment, może nawet w Trsteniku jest wiekszy wybór. Poza tym przy plaży w Trsteniku babka zawsze sprzedaje owoce i warzywa.
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 21.03.2016 06:19

Acha w Boraku jest mini kiosk z piwem, lodami itp owoce to nie wiem bo jak wyjeżdżaliśmy pod koniec czerwca to dopiero go otwierali i wtedy nie było
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 21.03.2016 20:00

Super, dziękuję za cenne informacje :)
ps. już się nie mogę doczekać, będę tam od 27 czerwca :) potem mam nadzieję zostanę przyjęta do klubu, bo miłośnikiem już jestem, mimo, że byłam na Pelješcu raz i to przejazdem.
:D
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 22.03.2016 12:17

Kiosk z Piwem i innymi drobiazgami to też jest interes tej babki z synem co mają sklep w Potomje, tylko ceny maja w Borku trochę wyższe. Warzywa i owoce zawsze świeże ma ta babka przy plaży w Trsteniku.
Natko_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natko_ » 22.04.2016 20:23

Nie wiem, czy zdążyłam się po wakacjach w 2010 roku wpisać na listę miłośników Peljesaca, ale chyba fakt, ze w czerwcu ruszam na ponowny podbój półwyspu jest wystarczającym "dowodem" na to, że jestem jego miłośniczką? :D

Byliśmy w Orebicu - część miejsc, które pokazujecie w relacjach i tu, są mi znane, ale cześć dopiero tym razem będę próbowała zdobywać :)
Tym razem zatrzymujemy się w Podobuce, u Drazana Mikruta - z balkonu niemal skakać do morza można ;) (no, nie dosłownie, ale nie zasłania nam Jadranu absolutnie nic, nawet drzewo :D bo mamy apartament na rogu domu).

Już przedeptuję nóżkami i zbieram informacje do kajetu "must see", "must have" :)

Dzięki autorce tematu, kawał dobrej roboty, ale i udzielającym sie tak samo. A wszystkim Miłośnikom PP samych cudnych chwil na półwyspie! :D
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 22.04.2016 20:34

Natko_ napisał(a):Tym razem zatrzymujemy się w Podobuce, u Drazana Mikruta - z balkonu niemal skakać do morza można ;) (no, nie dosłownie, ale nie zasłania nam Jadranu absolutnie nic, nawet drzewo :D bo mamy apartament na rogu domu)

:D mnóstwo wspomnień mam z Podobuce, wierz mi, to świetny wybór...
Natko_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natko_ » 23.04.2016 09:28

O, majeczka, czy pamietasz w jakich godzinach slonce jest w zatoce Podobuce?

Taaak pytam, zeby pomyslec, czy eksplorowac polwysep z rana, czy popoludniami :)
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 23.04.2016 09:39

Mnie i moją relację (peljesac-2015-t49681.html#p1681554) można dopisać do Klubu :wink:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 23.04.2016 22:28

Natko_ napisał(a):O, majeczka, czy pamietasz w jakich godzinach slonce jest w zatoce Podobuce?

Taaak pytam, zeby pomyslec, czy eksplorowac polwysep z rana, czy popoludniami :)

:D polecam spacery po południu, lub wczesnym wieczorem. Plaża na pewno wówczas bezsłoneczna...
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 15.05.2016 17:34

kubajusta napisał(a):Tak sobie podczytuję forum i zdjęcia przypominają mnie wakacje.
Zdjęcia , szczególnie zimowe Aldonki wzruszają.
W czasie nastrojowym lubię popatrzeć na tamte okolice "na żywo"
http://www.livecamcroatia.com/gradovi-h ... era-uzivo/
http://www.livecamcroatia.com/gradovi-h ... tari-grad/
http://www.livecamcroatia.com/najljepse ... eb-kamera/
to linki do kamer na żywo niestety na samym półwyspie ich nie ma ale półwysep w tle jest, z wyjątkiem ostatniego gdzie jest plaża.

O, jak mi się przyslużyły te linki; że sama nie wpadłam wcześniej na to :wink: :oczko_usmiech:
Teraz mam nieustannie pogled użivo na Korczulkę i Vigańską plażę.Pracując przy kompie wyobrażam sobie,że to widoki z okien apartmana - rewelacyjne uczucie. Uzależniłam się i podglądam czy pranie ze sznurków zniknęło, jakie pływadła na wodzie, no i oczywiście pogodę :roll: Połowa maja, a tam od paru dni zachmurzenie totalne 8O A w Viganju tak pusto...
Natko_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natko_ » 22.05.2016 22:37

Ale mi się humor poprawił od rana :D

Gospodarz skrócił nam 1 dzień z pobytu, ale... za to dołożyliśmy sobie sami 3 dni dodatkowe - w Tribunj - taaak, w drodze powrotne "przystanek" na finałowy meczyk ME 2016 i przy okazji jakiś Szybenik "Zaliczymy", może i znowu Wielką Paklenicą połazimy? :)

Ale mi doooobrze :D

A marudził mi mąż o 7 dniowych wakacjach coś tak jeszcze 2 miesiące temu ;) :D

Taaak, musiałam się gdzieś "wygadać", bo przedeptuję nóżkami do tego 29.06 :)
Podobuce mamy od 30.06, ale za to cały pobyt w tym samym większym apartamencie - bo była wcześniej opcja 3 dni w mniejszym, resztę w docelowym, ale już lubię naszego gospodarza, Drażana, bo tak mieszał, tak ustawiał, żeby wszystkim dobrze było :D I za to mu hvala :)
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 22.05.2016 22:56

Wiadomość dla wszystkich stęsknionych ;)
Konoba Peljeski Dvori będzie ponownie otwarta w tym roku :)
Info z pierwszej ręki ;)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 23.05.2016 08:35

Basiulinek napisał(a):Wiadomość dla wszystkich stęsknionych ;)
Konoba Peljeski Dvori będzie ponownie otwarta w tym roku :)
Info z pierwszej ręki ;)

Wszystko tam fajne tylko ten smrodek :? może z tym coś zrobili.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 269
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone