Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 08.01.2016 23:05

:D po zakotwiczeniu w Borku proponuję chociaż jeden dzień na Korculi, od kilku lat bywamy tam co roku.

jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 09.01.2016 06:45

jackq napisał(a):
W zimie przecież nie pojadę ;) Córka gimbazę kończy potem zaczyna nową szkołę więc czerwiec i wrzesień odpada. Liczę się z tym, że jest więcej takich jak ja, chcących wypocząć latem... :mrgreen:

Powiem Ci, że Borek ma swoich wiernych wyznawców, którzy cześto rezerwują następny rok wyjeżdżając z wakacji... a że wioska jest mała więc ilość miejsc jest również ograniczona, także atakuj jak najszybciej... :boss:
jackq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackq » 09.01.2016 09:28

Jak nie Borak to co innego, aż takiego ciśnienia akurat na tą wioskę to nie mam, więc spokojnie. Wysłałem już kilka zapytań teraz trzeba poczekać.
Dziękuję wszystkim za pomoc i cenne informacje, liczę na więcej :D
stpman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stpman » 09.01.2016 13:58

jackq napisał(a):Dziękuję wszystkim za pomoc i cenne informacje, liczę na więcej :D

To powiedz w takim razie co jeszcze chcesz wiedzieć? ;)
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 09.01.2016 14:34

jackuc napisał(a):
jackq napisał(a):
W zimie przecież nie pojadę ;) Córka gimbazę kończy potem zaczyna nową szkołę więc czerwiec i wrzesień odpada. Liczę się z tym, że jest więcej takich jak ja, chcących wypocząć latem... :mrgreen:

Powiem Ci, że Borek ma swoich wiernych wyznawców, którzy cześto rezerwują następny rok wyjeżdżając z wakacji... a że wioska jest mała więc ilość miejsc jest również ograniczona, także atakuj jak najszybciej... :boss:

Tu się zgodzę - ja na tegoroczne wakacje rezerwowałem już wczesną wiosną zeszłego roku bo jak byłem na urlopie pod koniec lipca to na ten rok wszystko było już zarezerwowane na lipiec-sierpień.
To oczywiście nie reguła bo np. znajomi Nikolicę zarezerwowali przed samym przyjazdem w lipcu, no ale to taki kołchoz choc i tak nie jest tak strasznie jak niektórzy pisali na forum, bo sam tam kiedys spałem kilka nocy.
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 09.01.2016 16:50

Nikolica ... oj nie chyba, że z musu... tak, to jest Kołchoz....
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 09.01.2016 21:03

jackq napisał(a):Córka gimbazę kończy potem zaczyna nową szkołę więc czerwiec i wrzesień odpada.

Początek lipca też, jeśli w grę wchodzi rekrutacja do szkoły ponadgimnazjalnej. Cały proces zazwyczaj zahacza nawet o drugi tydzień wakacji. Doświadczyłam w zeszłym roku - na szczęście dziecię uprzejmie załapało się w pierwszym naborze...
jackq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackq » 10.01.2016 11:36

Tak, mam tego świadomość, dlatego szukam od 1 sierpnia.
Mam kilka ofert z Żuljany, 2 z Trstnika i 3 z Borka (w tym Nikolica).
Jeszcze czekam na odpowiedzi.
bea_8
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bea_8 » 10.01.2016 21:08

Witam wszystkich Cromaniaków! Bardzo liczę na Waszą pomoc.
We wrześniu wybieramy się na Pelejasac i szukam namiarów na apartamenty w miejscowościach Borak, Dingač Borak, Dingać - Potoćine, Podobuće ogólnie w tych okolicach. Przeglądłam już tysiące stron ale każda oferta, którą znalazłam to oferty agencji nic z kontaktem bezpośrednim do właścicieli, a same agencje jak wiemy liczą sobie odpowiednio a i terminy są już porezerwowane. Może ktoś z Was tam już był wcześniej i podrzuci stronkę z namiarem, bądź sam ma jakieś informacje. Byłaby wdzięczna za każdą podpowiedź. Pozdrawiam
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 11.01.2016 06:28

Agencja Sarka liczy naprawdę groszowe sprawy jeśli chodzi o prowizję... 10EUR o ile się nie mylę ... atakuj
margaryt
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) margaryt » 11.01.2016 11:28

My już zaklepaliśmy miejscówkę w Boraku :lol:
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 11.01.2016 19:06

Co zarezerwowaliście jeśli chcesz zdradzić ?
margaryt
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) margaryt » 14.01.2016 12:05

jackuc napisał(a):Co zarezerwowaliście jeśli chcesz zdradzić ?

Wille Jagodę :lol:
Pozdrav
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 14.01.2016 14:09

bea_8 napisał(a):Witam wszystkich Cromaniaków! Bardzo liczę na Waszą pomoc.
We wrześniu wybieramy się na Pelejasac i szukam namiarów na apartamenty w miejscowościach Borak, Dingač Borak, Dingać - Potoćine, Podobuće ogólnie w tych okolicach. Przeglądłam już tysiące stron ale każda oferta, którą znalazłam to oferty agencji nic z kontaktem bezpośrednim do właścicieli, a same agencje jak wiemy liczą sobie odpowiednio a i terminy są już porezerwowane. Może ktoś z Was tam już był wcześniej i podrzuci stronkę z namiarem, bądź sam ma jakieś informacje. Byłaby wdzięczna za każdą podpowiedź. Pozdrawiam

Tu masz z bezpośrednim kontaktem http://www.smjestaj.com.hr/
WojteC5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojteC5 » 14.01.2016 14:48

jackuc napisał(a):WojteC5 … :mrgreen: Niektóre fotki nie wiem czemu nie są widoczne

o żeż ...
jackuc napisał(a):nie wiem o co kaman :(

ja też, może ktoś podpowie co jest grane, bo jeszcze ktoś czytający zdjęć nie zauważy, nie daj Bóg pojedzie i .... :cry:

A tak bardziej w temacie, dom który jest opisany w mojej relacji jest już zarezerwowany na 5 stuleci w przód, ale próbować można. Większość Borak obstawiają agencje, reszta "bukuje się" przez tych co mają zamiar wrócić ponownie "za rok". Nie rozumiem tego, do Lichenia jechać albo Ustka jakaś, tyle rzeczy na Świecie jeszcze można zobaczyć a ludzie tylko ten Borek i Borek.
Ostatnio edytowano 14.01.2016 14:57 przez WojteC5, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 265
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone