Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 30.09.2015 18:41

Leemonka napisał(a):
Od czasu jak zabrakło tutaj Aldonki i Bociana jest wielka pustka. Czy można coś zrobić, żeby to zmienić ? Czy oni zechcą tu jeszcze być?

Może by zechcieli,ale władza uznała ich za awanturników i ludzi niegodnych obecności na tym forum. Zapomniano tylko,że pozbywając się silnych osobowości - zabija się społeczny charakter tego miejsca.
kjedi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kjedi » 30.09.2015 19:24

Basiu, zapominasz, że są tu "silne" osobowości, które podjęły decyzje o wykluczeniu założycielki tematu. A to, że nie wypełnią pustki - a gdzieś w regulaminie jest, że ma być coś, za coś?
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 30.09.2015 20:42

Również śledzę ten wątek, bo Peljesac będzie celem moich wakacji. Niedawno wróciłem z tegorocznych i widzę wpisy o banowaniu forumowych weteranów. Czy gdzieś można przeczytać o powodach tych decyzji i ewentualnie się do nich odnieść?
stpman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stpman » 30.09.2015 20:47

"Userzy Aldonka, Bocian - bany stałe za notoryczne podważanie decyzji administracji forum."
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 30.09.2015 22:27

SingSing74 napisał(a): Czy gdzieś można przeczytać o powodach tych decyzji i ewentualnie się do nich odnieść?

Nie,nie można :?
A odnieść się to już wcale....
Chyba,że chcesz bana? ;)
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 01.10.2015 20:35

No cóż... szkoda wątku dlatego nie ma co się dawać tylko trzeba pisać i pisać, ja w przyszłym roku miałem zamiar pojechać na Levkadę (tak jednorazowo aby ocenić te ochy i ahy) ale że z uchodźcami zwłaszcza w serbi cholera wie to jadę raczej do Cro :). Peljesac jest za...rąbisty tylko zastanawiam się gdzie teraz ?, Perna była super.. cisza, spokój, blisko plaża prawie tylko dla nas... tylko ten wiatr... borek dla mnie zbyt odległy jest jak na siedzenie w miejscu przez 2 tyg. macie jakieś sugestie bo ja zwiedziłem prawie cały półwysep i pomysłu mi brak :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 01.10.2015 20:38

yzedef napisał(a):No cóż... szkoda wątku dlatego nie ma co się dawać tylko trzeba pisać i pisać, ja w przyszłym roku miałem zamiar pojechać na Levkadę (tak jednorazowo aby ocenić te ochy i ahy) ale że z uchodźcami zwłaszcza w serbi cholera wie to jadę raczej do Cro :). Peljesac jest za...rąbisty tylko zastanawiam się gdzie teraz ?, Perna była super.. cisza, spokój, blisko plaża prawie tylko dla nas... tylko ten wiatr... borek dla mnie zbyt odległy jest jak na siedzenie w miejscu przez 2 tyg. macie jakieś sugestie bo ja zwiedziłem prawie cały półwysep i pomysłu mi brak :)

Trpanj miło wspominam.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 01.10.2015 20:45

jara napisał(a):
yzedef napisał(a):No cóż... szkoda wątku dlatego nie ma co się dawać tylko trzeba pisać i pisać, ja w przyszłym roku miałem zamiar pojechać na Levkadę (tak jednorazowo aby ocenić te ochy i ahy) ale że z uchodźcami zwłaszcza w serbi cholera wie to jadę raczej do Cro :). Peljesac jest za...rąbisty tylko zastanawiam się gdzie teraz ?, Perna była super.. cisza, spokój, blisko plaża prawie tylko dla nas... tylko ten wiatr... borek dla mnie zbyt odległy jest jak na siedzenie w miejscu przez 2 tyg. macie jakieś sugestie bo ja zwiedziłem prawie cały półwysep i pomysłu mi brak :)

Trpanj miło wspominam.

Mnie nie urzekło to miejsce... jednak od strony Korculi jakoś dużo ładniej jest :).
Coś czuję że ta Perna to był strzał w dziesiątkę... wszak co chwilę ktoś pisze że przyjeżdżał na plażę na skałki :)
No i klimat knajpki u Kazika, specyficzny człowiek.. trochę może zamknięty w sobie ale bardzo poczciwy i rozrywkowy, ale bardzo polecam... mam 2 wypasione kufle po Karlovacko od niego :)
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 01.10.2015 20:50

A może Żuljana lub Trstenik :?: ,blisko na wypady poza półwysep :wink:
mi się w Żuljanie podobało 8)
stpman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stpman » 01.10.2015 21:22

Na nas najlepsze wrażenie zaraz po Orebiću zrobił właśnie Trstenik.

Fajna miejscowość, ale na krótkie odwiedziny. Jakieś plażowanie, kawka pizza itp. Całe 10 dni zwyczajnie by mi się tam nudziło, nawet jeśli miałaby to być tylko baza wypadowa.

Natomiast ani Trpanji, ani Żuljana jakoś specjalnie nam się nie spodobała.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 02.10.2015 10:45

yzedef napisał(a):No cóż... szkoda wątku dlatego nie ma co się dawać tylko trzeba pisać i pisać, ja w przyszłym roku miałem zamiar pojechać na Levkadę (tak jednorazowo aby ocenić te ochy i ahy) ale że z uchodźcami zwłaszcza w serbi cholera wie to jadę raczej do Cro :)...

Co będzie za rok to ciężko zgadnąć ... jak widać po ostatnich doniesieniach Cro też nie jest wolna od tematu uchodźców i może się okazać, że i tam będzie jakiś problem - jeszcze sporo czasu więc może wszystko się wyklaruje do tej pory.
Oczywiście Peljesac piękny jest, ale skoro zwiedziłeś już półwysep to jednak warto odkrywać nowe zakątki - Lefkadę polecam - i to szybko, zanim na dobre rozwinie się tam turystyka. To mała wyspa i jeszcze nie jest aż tak popularna choć z roku na rok turystów przybywa. Ochy i ahy nie są przesadzone. Miałam wątpliwości co do kolorów wody i nie dowierzałam jakoś tym wszystkim fotkom - ale przekonałam się na własne oczy :hearts:
Wschodnia strona wyspy pod kątem plaż i kolorów morza jest bardzo podobna do Cro - czyż nie wygląda to jak Biokovo ;) no może trochę dalsza perspektywa ;)
DSCN4483.jpg

ale zachodnia strona to już inna bajka - kolory zmieniają się w zależności od pogody, prądów itp. To samo miejsce a inne oblicze :) Moje fotki są byle jakie, bez żadnych osłon i innych bajerów - na żywo wyglądało to o wiele lepiej - przynajmniej tak zapamiętałam :)
DSCN5145.jpg

DSCN4664.jpg
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 02.10.2015 15:46

gusia-s nie kuś mnie :), oczywiście masz rację że jeszcze jest zbyt dużo do zobaczenia aby jeździć w to samo miejsce... na Peljesac jednak spokonie można jeszcze z 1-2 razy wrócić :) z reguły rezerwuje sobie miejsce dużo wcześniej i dlatego mam obawy co do Levkady, raz byłem w ciemno w Tucepi i jakoś nie podnieca mnie bieganie od domu do domu i szukanie odpowiedniego standardu. Zdjęcia są przepiękne, zobaczymy jaka będzie sytuacja na granicach...
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 02.10.2015 16:47

lotnikwsk napisał(a):A może Żuljana lub Trstenik :?: ,blisko na wypady poza półwysep :wink:
mi się w Żuljanie podobało 8)

Trstenik rzeczywiście fajny na krótkie wypady, my z moją lubą czasami wpadaliśmy wieczorem autkiem na romantyczny spacer i lody, a przy blasku księżyca droga na skarpie między Borkiem i Trstenikiem nocą jest przecudownie romantyczna...

Żuljana moim zdaniem jest świetna dla rodzin z dziećmi bo jest plaża piaskowa i długo w morze jest płytko, no i jakoś typowo rodzinnie mi się ta miejscowość kojarzy. Te domki przy samej plaży z ogrodem wychodzącym prosto na piach są kapitalne. Tatuś pije piwko, mama się opala i oboje doglądają dzieci kąpiące się 5m dalej i wszystko to ze swojego ogrodu :)

Ostatecznie i tak mam już rezerwację w Borku za rok :)
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 11.10.2015 14:07

Smutne wiadomości z Trstenika :(
KLIK

Klik

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Droga Ston - Orebic :?

Obrazek

Fotki z netu.
stpman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stpman » 11.10.2015 14:23

Czyli co, najpierw susza i pożary lasów, teraz powódź?
Nie oszczędza nam natura półwyspu w tym roku...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 257
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone