napisał(a) gusia-s » 02.10.2015 10:45
yzedef napisał(a):No cóż... szkoda wątku dlatego nie ma co się dawać tylko trzeba pisać i pisać, ja w przyszłym roku miałem zamiar pojechać na Levkadę (tak jednorazowo aby ocenić te ochy i ahy) ale że z uchodźcami zwłaszcza w serbi cholera wie to jadę raczej do Cro
...
Co będzie za rok to ciężko zgadnąć ... jak widać po ostatnich doniesieniach Cro też nie jest wolna od tematu uchodźców i może się okazać, że i tam będzie jakiś problem - jeszcze sporo czasu więc może wszystko się wyklaruje do tej pory.
Oczywiście Peljesac piękny jest, ale skoro zwiedziłeś już półwysep to jednak warto odkrywać nowe zakątki - Lefkadę polecam - i to szybko, zanim na dobre rozwinie się tam turystyka. To mała wyspa i jeszcze nie jest aż tak popularna choć z roku na rok turystów przybywa. Ochy i ahy nie są przesadzone. Miałam wątpliwości co do kolorów wody i nie dowierzałam jakoś tym wszystkim fotkom - ale przekonałam się na własne oczy
Wschodnia strona wyspy pod kątem plaż i kolorów morza jest bardzo podobna do Cro - czyż nie wygląda to jak Biokovo
no może trochę dalsza perspektywa
ale zachodnia strona to już inna bajka - kolory zmieniają się w zależności od pogody, prądów itp. To samo miejsce a inne oblicze
Moje fotki są byle jakie, bez żadnych osłon i innych bajerów - na żywo wyglądało to o wiele lepiej - przynajmniej tak zapamiętałam