Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.09.2015 15:47

Trstenica to taka plaża w Orebiću :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 07.09.2015 19:00

Bocian napisał(a):Trstenica to taka plaża w Orebiću :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:

No właśnie a Trstenik to jest Trstenik i kropka, co by Makłowicz na Trstenicy robił :?: :oczko_usmiech:
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 09.09.2015 20:05

Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 09.09.2015 20:27

ita napisał(a):
więcej żarcia nie biorę, to bez sęsu

Ide po wino, na trzezwo nie wierze w to co czytam :lol:
Jak dla mnie: deklaracja roku na cro.pl :mrgreen:
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 10.09.2015 08:50

Mosqito napisał(a):
ita napisał(a):
więcej żarcia nie biorę, to bez sęsu

Ide po wino, na trzezwo nie wierze w to co czytam :lol:
Jak dla mnie: deklaracja roku na cro.pl :mrgreen:

zaraz tam deklaracja, mielonkę i żółty ser wezmę na pewno :mrgreen:
poza tym żarcia mogę nie brać jak mam Bośnię w bezpiecznej odległości i mogę tam zrobić zakupy, bo jednak wszystkiego w CRO w normalnej cenie nie kupię.
stpman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stpman » 11.09.2015 20:04

Widać już na Peljesacu i w Orebicu posezonowy spadek ilości turystów? ;]
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 11.09.2015 21:23

stpman napisał(a):Widać już na Peljesacu i w Orebicu posezonowy spadek ilości turystów? ;]

Nooooo! nic się w klubie nie dzieje :D
ale czy ja jestem w tym klubie :?: sam nie wiem :mrgreen:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 12.09.2015 15:19

Niestety taka kolej rzeczy, jakoś musimy przetrwać ten okres jesienno-zimowy. Powoli zaczynam się przymierzać do planowania urlopu 2016. Teraz w kwaterach można jeszcze przebierać/wybierać, aczkolwiek jak rezerwowałem rok temu w październiku to już trafiałem na miejsca zajęte np. w Loviste.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.09.2015 15:28

Tam u nas juz prawie wszystko zarezerwowane :) Nawet zaliczki nie pomogły ;)
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 12.09.2015 15:32

Borek :), też nad nim myślałem ale mam małe dzieciaki i te dwie plaże to przy ludkach z Polszy lubujących rezerwacje ;) daje niezbyt dużo miejsca na plaży i już nie tak kameralnie.. no i nie chce mi się jeździć autem w górę i na dół po chleb :), poza tym za dużo na forum zrobiliście reklamy i pół Polski niedługo będzie tam jeździć :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.09.2015 15:50

Ludzi będzie tyle ile jest apartmanów. Od zawsze wszystkie w sezonie są zajęte a plaże raczej się nie zmniejszyły. Nie ma potrzeby co dzień jeździć po chleb a zakupy i tak co 2-3 dni się robi i czy do Orebića, Trstenika czy Trpanja wyskakuje. Nam chleb kupuje gospodyni.
A wiochę na plaży robią LP i na takich nie ma rady oprócz zwracania uwagi...
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 12.09.2015 16:16

Bocian byłem tam w tym roku więc mi nie tłumacz :), do Orebicia po chleb to już jak dla mnie wyprawa... w sumie zawsze można załatwić sobie automat dla chleba i robić samemu :), miejscowość śliczna bardziej dla tych co siedzą na dupie niż się co chwilę kręcą... z tymi plażami to był żart aczkolwiek pod koniec czerwca w południe najlepsze miejscówki były obstawione od rana, plaża prześliczna, super zejście do wody, super kolor wody. Ja chyba jeżeli już znów ten sam kierunek to jednak wrócę do Perny, bardzo kameralne luźne plaże przy samych apartamentach, logistycznie bardzo dobre miejsce do kręcenia się, dobre ceny apartamentów. Wadą jest cały czas wiejący wiatr aczkolwiek zły nie jest bo jest ciepły. Jest tam sporo apartamentów tyle że nie wszystkie mają swoje strony.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.09.2015 16:26

Chleb w Orebiću to przy okazji bo i tak się jeździ. My tam jakoś na dupie nie siedzimy :) Tylko na plażę chodzimy jedną, nie plażujemy w sumie w innych miejscach. Jak dla mnie nie ma takiej potrzeby.
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 12.09.2015 18:28

Ja w tym roku wczesną wiosną rezerwowałem apartament już na 2016 i jak przyjechałem w lipcu to mi Damir powiedział, że miałem szczęście, że tak wcześnie zarezerwowałem bo mniej więcej do maja tego roku miał zaklepane wszystkie apartmany na ścisły sezon 2016.
Co do wycieczek po chleb, ja w tym roku zabrałem kilka bochenków dobrego żytka na prawdziwym zakwasie, zamroziłem i na tydzień miałem spokój bo ichniejsze chleby to takie bułeczki gąbeczki, jak dla mnie przypominające bułkę paryską w Polsce swoich czasów. Jeden chleb przywiozłem właścicielom w prezencie to potem pytali czy jeszcze mam, bo tak im posmakował, a ostatecznie to i tak mi jeden bochen wyparował z zamrażalki :)

Co do wycieczek na górę to regularna przeprawa przez tunel i delektowanie sie urokami z góry są praktycznie ważnym elementem wakacji jak dla mnie.
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 12.09.2015 20:33

stpman napisał(a):Widać już na Peljesacu i w Orebicu posezonowy spadek ilości turystów? ;]

Jest mniej luda niż w zeszłym roku o tej samej porze. Właściciel nowo otwartej konoby koło Panoramy we wtorek zamyka biznes na zimę ..
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 254
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone