Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 02.09.2015 13:38

Jaką ma smutną minkę :(
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 02.09.2015 19:27

Bocian napisał(a):
Aldonka napisał(a):Ja chciałam leniwych wakacji a o lenistwie mogłam pomarzyć, ale było cuuuudnie :D

Wyrównało się pod sufitem? :mrgreen: :oczko_usmiech:

Nie :D Nadal mam nierówno, nadal kocham to miejsce i zawsze będę tam wracać....choćby się paliło i waliło :D
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 02.09.2015 20:07

Aldonka napisał(a):Nie :D Nadal mam nierówno, nadal kocham to miejsce i zawsze będę tam wracać....choćby się paliło i waliło :D

Obyś nie wypowiedziała tego w złą godzinę.
Ponieważ miejscowi najbardziej po pożarach boją się obecnie osuwisk w okolicach Trstenika.
Jak to jest groźne, to przekonałem się jak po deszczu wybraliśmy się droga wzdłuż wybrzeża od Borka do Trstenika.
Po pierwsze tam ziemia jest jeszcze tak gorąca, że dymi i paruje.
Po drugie, jakieś 10 minut po naszym przejeździe, gdy wracaliśmy na drodze leżał solidnych rozmiarów głaz, który odpadł od zbocza. Z wielkim trudem go odsunąłem żeby przejechać. Strach myśleć co będzie po jesiennych opadach.

R.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.09.2015 20:11

asikx napisał(a): Z wielkim trudem go odsunąłem żeby przejechać .

Musisz więcej ćwiczyć :)
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 02.09.2015 20:21

Bocian napisał(a):

Ty cffaniaczku musiałbyś śmigło wzywać, żeby ci tego głaza usunęli :oczko_usmiech:

R.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.09.2015 20:25

asikx napisał(a):
Bocian napisał(a):

Ty cffaniaczku musiałbyś śmigło wzywać, żeby ci tego głaza usunęli :oczko_usmiech:

R.

Bo ja mam ludzi od tego ;) I raczej Dzika albo Skota z pługiem ze starych czasów :)
A problem pewnie będzie tak jak piszesz. Gleba bez roślinności stała sie niestabilna ale raczej wielkich osuwisk nie będzie. Mogą zdarzyć się upadki większych, luźnych kamieni... Oby w nikogo nie trafiły.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 02.09.2015 20:35

Gdzieś mam zdjęcie jak dość spore głazy spadły na drogę główną do Orebica, tam na tych zakrętach przed butlą wina. Na szczęście nic nikomu się nie stało. To było kilka lat temu.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.09.2015 20:40

A słyszeliście o tym nowym podatku/opłacie dla turystów co od 2016 roku będą chcieli na półwysep przyjechać w celach turystycznych powyżej 3 dni? Czytałem w Dnevniku. Związane to ma być z usprawnieniami dotyczącymi mostu.
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 02.09.2015 20:49

Bocian napisał(a):A słyszeliście o tym nowym podatku/opłacie dla turystów co od 2016 roku będą chcieli na półwysep przyjechać w celach turystycznych powyżej 3 dni? Czytałem w Dnevniku. Związane to ma być z usprawnieniami dotyczącymi mostu.

a w jakiej wysokości ten podatek?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.09.2015 20:52

Bocian napisał(a):...Gleba bez roślinności stała sie niestabilna ale raczej wielkich osuwisk nie będzie. Mogą zdarzyć się upadki większych, luźnych kamieni... Oby w nikogo nie trafiły.

Kojarzysz pewnie osuwiska w dolinie Neretvy przy naszym przejeździe na północ ....były niemałe :roll:...a raczej zaj....e wielkie. Jakby te zwały ziemi i kamieni spadły na jadące auta to kaplica :!:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.09.2015 20:56

slapol napisał(a):
Bocian napisał(a):...Gleba bez roślinności stała sie niestabilna ale raczej wielkich osuwisk nie będzie. Mogą zdarzyć się upadki większych, luźnych kamieni... Oby w nikogo nie trafiły.

Kojarzysz pewnie osuwiska w dolinie Neretvy przy naszym przejeździe na północ ....były niemałe :roll:...a raczej zaj....e wielkie. Jakby te zwały ziemi i kamieni spadły na jadące auta to kaplica :!:

Ale to osuwiska powstałe raczej nie wskutek pożarów... Kapitalnie wygląda też osuwisko to które jest zaraz za Borkiem, pięknie to z milion lata temu jebło wszystko do wody :)
https://www.google.pl/maps/@42.9273664, ... !1e3?hl=pl
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.09.2015 10:59

A tak było w tym roku ;)
My ze spalonych wsi... :)
Obrazek
Deszcze niespokojne...
Obrazek
Czarne chmury...
Obrazek
Obrazek
Mieliśmy też gości...
Obrazek
Było świętowanie na plaży :)
Obrazek
Oczywiście była też i piękna pogoda.
Obrazek
Były próby pływania :)
Obrazek
Była faza ;)
Obrazek
I zdjęcia z pięknymi dziewczynami ;) Z gaciami w tle :mrgreen:
Obrazek
Była Žulka :)
Obrazek
I miłe spotkanie przy rybce i nie tylko :)
Obrazek
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 03.09.2015 11:37

Žulka najpiękniejsza :D 8)

kolacja najsmaczniejsza :D
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 03.09.2015 16:42

A mnie się faza podoba :oczko_usmiech:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 03.09.2015 18:36

andeo napisał(a):A mnie się faza podoba :oczko_usmiech:

zgadzam się "faza jest niezła"..... :P
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 252
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone