Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
manga22
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) manga22 » 24.08.2015 08:28

Jak wyjeżdżaliśmy z Boraka 11 sierpnia było tam dość tłoczno. W zeszłym roku w drugiej połowie lipca było mniej ludzi. Jak sprawa ma się teraz? Plaże i restauracje nadal zatłoczone, czy w drugiej połowie sierpnia już lepiej?
krempak
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krempak » 24.08.2015 18:11

Dzień dobry,
Mam pytanie: kto z Szanownych Forumowiczów - Miłośników, będzie na przełomie sierpnia i września w Boraku? Jedziemy z 5 letnią córą - byłoby miło, gdyby trafiło jej się towarzystwo do zabawy w podobnym wieku.
Nasz drugi pobyt na Peljeścu - w zeszłym roku było Podobuće - bajka.
Ogólnie gonimy już piąty raz do Cro.
castleman
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) castleman » 25.08.2015 13:07

Mam pytanko, przy noclegach w Dingac Borak, gdzie najlepiej w pobliżu robić zakupy?
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 25.08.2015 16:37

castleman napisał(a):Mam pytanko, przy noclegach w Dingac Borak, gdzie najlepiej w pobliżu robić zakupy?

Ja co roku jadąc do Borka pierwsze zakupy robię w Lidlu we Wrocławiu :)

Sklep jest i w Potomju i w Trsteniku, obydwa podobnie zaopatrzone. Szału nie ma co do cen i asortymentu ale wszystko co trzeba do podstawowej konsumpcji kupisz. Na większe zakupy można jechać do Konzuma na początku Orebica.
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 25.08.2015 20:00

Można jeszcze robić zakupy w Janjina.... my tam czasami też robiliśmy zakupy...
MirekM
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MirekM » 25.08.2015 20:40

Zwłaszcza rybki w Janjina. Czasami sprzedają w rozsądnych cenach prosto z samochodów.
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 25.08.2015 20:41

MirekM napisał(a):Zwłaszcza rybki w Janjina. Czasami sprzedają w rozsądnych cenach prosto z samochodów.

to prawda... mniam... :P
ilonacr
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilonacr » 27.08.2015 12:56

W Żuljanie można było też kupić świeżutkie rybki prosto z samochodu. I hit shoppingowy , czyli nowy Studenac .No i w Żuljanie nastała konkurencja.Polecam, bo ceny rzeczywiście niższe niż w dotychczas jedynym sklepiku.
castleman
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) castleman » 27.08.2015 21:41

Był ktoś może w Villa-Marija w Dingac Borak?
Znalazłem na Facebooku.
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 27.08.2015 23:15

ilonacr napisał(a):W Żuljanie można było też kupić świeżutkie rybki prosto z samochodu. I hit shoppingowy , czyli nowy Studenac .No i w Żuljanie nastała konkurencja.Polecam, bo ceny rzeczywiście niższe niż w dotychczas jedynym sklepiku.

A w którym miejscu stał ten samochód z rybkami :?: 8O Bo mi miejscowi powiedzieli że tu ryb nie kupię tylko Janina najbliżej 8)
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 28.08.2015 16:01

castleman napisał(a):Był ktoś może w Villa-Marija w Dingac Borak?
Znalazłem na Facebooku.

Nie byłem w nim ale mogę dodać kilka słów o tym co nie pokazane na stronie. Dom stoi brama w bramę z Dalmatinską kucą, jako drugi. Parking za domem bardzo duży, niestety auta w słońcu. We wrześniu Wam to nie będzie przeszkadzać. Na parkingu skruszona skała. Wieczorem kilka osób zawsze korzystało z przydomowego basenu. Jak dla mnie zbyt duży kołchoz.
pozdrav
Załączniki:
DSCF8280.jpg
DSCF8281.jpg
DSCF8073.jpg
krempak
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krempak » 29.08.2015 23:51

Dojechaliśmy dzisiaj, tj. 29 sierpnia, do Boraka.
Kilka refleksji na bieżąco:
1. Przyjazd 18:10 podjeżdżamy do Nikolicy, wychodzi sąsiadka, mówi, że trzeba poczekać pół godziny, bo pani sobie wyszła.
2. Po 1000-kilometrowej drodze, głupio tak stać na ulicy w oczekiwaniu, aż ktoś wpuści cię do apartamentu. Sam bym poczekał, ale z nami jest dziecko.
3. Po pół godziny dzwonimy do zarządcy - dziewczyna mówi, że będzie za 5-10 minut.
4. Po kolejnych 10 minutach kolejny telefon - o co chodzi, już idę.
5. Po 50 minutach czekania zjawia się panienka z pretensją, że mogliśmy na nią
przecież poczekać 15 minut i nic się nie stało.

Na moje uwagi, że apartman zarezerwowany w marcu i mili mój nr telefonu i e-mail, pani odpowiada, że ona tu tylko pracuje i nie ma do mnie namiarów.
Generalnie spoko, miejscówa niby w porządku, ale z takim przyjęciem pierwszy raz w Cro się spotykam.
Na tarasie wali padliną, jutro musimy obczaić zezwłok coby reszta wypoczynku nie capiła :)
Pozdrawiam wszystkich
krempak
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) krempak » 29.08.2015 23:57

Przepraszam, że post po poście: dużo komarów, jak ktoś się wybiera, radzę zabrać odpowiednie środki.
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 30.08.2015 08:07

Generalnie Nikolica to taki przybytek, że nawet w środku sezonu przyjeżdżając w ciemno jakieś mieszkanko się znajdzie.
Jedni narzekają inni chwalą. Teraz w lipcu jak byliśmy w Borku (mieszkamy zawsze na przeciwko Nikolicy od kilku lat) to było tam kilka awarii hydraulicznych i kilka rodzin miało małe przeboje. Znam tą babkę i często gadałem z nią na plaży jak przychodziła popływać. Jeśli chodzi o nia samą to jest w porządku. Prawdopodobnie właściciel ją nie zawsze informuje kto o której przyjeżdża, bo ona ma tylko kalendarzyk z dniami przyjazdu i odjazdu. Babka ma sporo mieszkanek do wysprzątania i ogarnięcia więc czasami muszą być lekkie poślizgi :). Czasem wpadnie na plażę albo jedzie na zakupy gospodarcze więc trza być cierpliwym.
W większości mieszkań w Borku ( nie mówię o tych molochach na kilkanaście rodzin :) ) właściciele sami sprzątają i organizują gości, dbają o swoje bo zależy im na dobrej opinii i braku wakacyjnych przestoi w wynajmie. Jak się ma jednego pracownika do tylu mieszkań, który pewnie z tych eurasów co tam zostawiają niewiele widzi to trzeba się spodziewać czasem tego co w Nikolicy.
GRZECH 1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) GRZECH 1 » 30.08.2015 08:50

Znajomi mieszkali tam w połowie sierpnia i zeczywiscie były problemy, połamane łóżko po poprzednich gościach i podparte tak tymczasowo ( niestety tylko na jedna noc skutecznie), czy bojler wyłączony z prądu bo kopie ale nikt nie uprzedził i musieli się przekonać na własnej skórze . Widać tam brak gospodarza .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 247
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone