Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 16.08.2015 20:43

pejczer napisał(a):...w Trpanj, na początku ul. Luka. Plaża całkiem spoko, nie ma tłumów (szczególnie teraz jak leje :-) Baza noclegowa jest i wszystko czego turyście do życia potrzeba... Pozdrawiam z Trpanj :-)

Promenada nadmorska jest fajna.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.08.2015 08:37

Pozdro dla miłośników Peljeszczaka z deszczowego Borka. Całą niedzielę padało, teraz też jeszcze pada :-) Mam nadzieję że buraków i ludzi południa którzy zmienili kierunki wakacyjne i zawitali na półwysep że swoimi ręcznikami bura wywieje tam gdzie ich miejsce.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 17.08.2015 09:01

stpman napisał(a):A jeszcze jedno... Co jest nie tak z plażą Trstenica?

Nazywana jest najpiękniejszą piaszczystą plażą półwyspu i przyjazną dla dzieci.... co oznacza, że jest tam mega tłum. Ten niby piasek jest dla mnie brudy i nieciekawy, nie mówiąc już o tym, że piasku to on specjalnie nie przypomina - moje odczucia z 2014r.
Mimo, że mieliśmy do niej 3 min. pieszo (przypadek, a nie specjalnie szukana miejscówka) to nie plażowaliśmy tam ani razu. Jeździliśmy do zatoczek na granicy Orebic/Perna. Zobacz w mojej relacji.
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 17.08.2015 09:13

Bocian napisał(a):Pozdro dla miłośników Peljeszczaka z deszczowego Borka

W takim razie, może widmo pożarów pójdzie w zapomnienie :wink:
Miłego :)
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 17.08.2015 11:04

ASIULA HK napisał(a):

Teraz to będzie gaszenie ale gardeł tymi dobrymi miejscowymi trunkami :)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 17.08.2015 17:34

yzedef napisał(a):
ASIULA HK napisał(a):

Teraz to będzie gaszenie ale gardeł tymi dobrymi miejscowymi trunkami :)

Ech... nic tylko zazdrościć... i czekać do kolejnych wakacji....
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 17.08.2015 21:05

Bocian napisał(a):Pozdro dla miłośników Peljeszczaka z deszczowego Borka. Całą niedzielę padało, teraz też jeszcze pada :-) Mam nadzieję że buraków i ludzi południa którzy zmienili kierunki wakacyjne i zawitali na półwysep że swoimi ręcznikami bura wywieje tam gdzie ich miejsce.

hehhe no padało cały dzień wczoraj i dziś z rana choć od 11 dziś byłem już w Borku na plaży poza tym chyba ci co mieli "polish reservation" bura zabrała karimaty bo dziś jacyś przygaszeni byli albo forum czytali albo smutek zawitał w ich serca że taką miejscówkę stracili bo karimaty zabrało no i trzeba leżec gdzie miejsce a tyle ich z Polski zabrali :mrgreen: :mrgreen:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 17.08.2015 21:27

barti75 napisał(a):hehhe no padało cały dzień wczoraj i dziś z rana choć od 11 dziś byłem już w Borku na plaży poza tym chyba ci co mieli "polish reservation" bura zabrała karimaty bo dziś jacyś przygaszeni byli albo forum czytali albo smutek zawitał w ich serca że taką miejscówkę stracili bo karimaty zabrało no i trzeba leżec gdzie miejsce a tyle ich z Polski zabrali :mrgreen: :mrgreen:

Postraszyłeś ich zdjęciami :lol:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 17.08.2015 21:36

jara napisał(a):
barti75 napisał(a):hehhe no padało cały dzień wczoraj i dziś z rana choć od 11 dziś byłem już w Borku na plaży poza tym chyba ci co mieli "polish reservation" bura zabrała karimaty bo dziś jacyś przygaszeni byli albo forum czytali albo smutek zawitał w ich serca że taką miejscówkę stracili bo karimaty zabrało no i trzeba leżec gdzie miejsce a tyle ich z Polski zabrali :mrgreen: :mrgreen:

Zapewne zrobił zdjęcia i postraszył, że umieści na forum z napisem.... "Tych klientów nie obsługujemy.... " :mrgreen:
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 17.08.2015 22:02

maluszek napisał(a):
jara napisał(a):

Zapewne zrobił zdjęcia i postraszył, że umieści na forum z napisem.... "Tych klientów nie obsługujemy.... " :mrgreen:

na forum wstawiłem fotki tylko karimat czyli "polish resevation" nie wiem czy chce bawić się w jakieś procesy sądowe o upublicznianie wizerunku osoby na fotce bez jej zgody nie mam czasu na pierdoły, jak to mówią "człowiek ze wsi wyjdzie, ale wieś z człowieka nigdy" dlatego fotki samych karimat.
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 17.08.2015 22:46

Spokojnie... nie tak szybko z tym procesem.... nie z naszymi sądami..... 8O A oni teraz pewnie zajęci poszukiwaniem nowych karimt... w sklepie... :mrgreen:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 18.08.2015 10:05

Rysio napisał(a):
jara napisał(a):
SingSing74 napisał(a):
jara napisał(a):Był o tym wątek na Forum. Został zamknięty, a nie przeniesiony tutaj. To jest wątek o Peljescu, a nie o buractwie.

A czy opisana sytuacja nie dotyczy tego półwyspu?

Jak najbardziej. Dotyczy prawie wszystkich plaż. Dlatego powinien być o tym osobny wątek, żeby buraki wypoczywający w różnych regionach mogły w jednym miejscu o sobie poczytać.

Na Pagu ludzie południa a nawet północy takiego buractwa nie uprawiają.

Niech zatem wszystkie buraki na Pagu zostaną, tam gdzie ich miejsce.
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 18.08.2015 16:24

Bocian napisał(a):Mam nadzieję że buraków i ludzi południa którzy zmienili kierunki wakacyjne i zawitali na półwysep że swoimi ręcznikami bura wywieje tam gdzie ich miejsce.

Aldonka napisał(a):Niech zatem wszystkie buraki na Pagu zostaną, tam gdzie ich miejsce.

O co chodzi z tym wskazywaniem innym miejsca wypoczynku? Nie rozumiem, po co takie dzielenie: Pelješac ok, a Pag to buractwo?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 18.08.2015 16:44

Krzychooo napisał(a):O co chodzi z tym wskazywaniem innym miejsca wypoczynku? Nie rozumiem, po co takie dzielenie: Pelješac ok, a Pag to buractwo?

Zaczął to dzielenie Administrator. Widać, tak trzeba.

Rysio napisał(a):Na Pagu ludzie południa a nawet północy takiego buractwa nie uprawiają.

Rysio napisał(a):Pewnie dlatego że tu nie ma takiego obozu dla uchodźców z Polski :D
Viech
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viech » 18.08.2015 16:51

No Pag rewelacją to nie jest. Trudno go porównać nawet do Peljesaca. To jest zupełnie inna bajka.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 243
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone