Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 16.08.2015 10:06

justyna2609 napisał(a):A my właśnie w drodze:-) jutro meldujemy się w Borku :papa:
Spodobała mi się inicjatywa tej pani od karimat...

weźcie parasol bo w Borku od 5 rano pada, grzmi i błyska się

Poniżej "Polish reservation" na plaży w Borku takie buractwo trzeba piętnować

Obrazek
Obrazek

Dzień Dobry, wczoraj na półwyspie Pelješac zauważyłem lekko komiczne zachowanie naszych rodaków, wrednie nazywanych ,,Polaczkami". O co właściwie chodziło? Nasi ,,rodacy'' zrobili sobie rezerwacje ,,po polsku''. Zajęli 1/4 plaży swoimi matami jakby wykupili to miejsce. I teraz już naprawdę nie wiem, czy śmiać się z takich ludzi czy też płakać. Oczywiście pozdrawiam Państwa którzy się zachowali w taki sposób, moja córka mająca 12 lat już zdążyła ich wyśmiać. Mamy też formę happyendu, ponieważ wzburzone morze już dawno zabrało im te maty. Pozdrawiam wszystkich cromaniaków

Barti75
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 16.08.2015 10:38

stpman napisał(a):Zrobiłem sobie plan wakacji i chyba braknie mi jednego dnia ;)
W związku z tym pytanie do znawców: co byście wybrali:
- Wycieczka na Mljet
- Wycieczka do Mostaru? ;)

My natomiast byliśmy w Mostarze... Mljetu jeszcze nie udało nam się zwiedzić. Mostar robi niesamowite wrażenie... jest tak inny od miast chorwackich... warto zobaczyć... Polecamy
Poza tym jedzenie w restauracjach znacznie tańsze niż w Chorwacji... więc kto ma okrojony budżet to.... . :lol:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 16.08.2015 11:02

barti75 napisał(a):Poniżej "Polish reservation" na plaży w Borku takie buractwo trzeba piętnować

Paszcze sfotografuj albo chociaż postaci :smo:
luks
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) luks » 16.08.2015 11:05

dzisiaj wróciliśmy z Zuljany po niespełna 25 godzinnej podróży... Takich korków jeszcze nie widziałem.... Mogę natomiast z całą stanowczością stwierdzić, że zapisuję się do Waszego klubu 8) . Półwysep jest super, a nawet więcej - nie polecam nikomu :wink: kropka. Idę spać :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.08.2015 13:31

jara napisał(a):
SingSing74 napisał(a):
jara napisał(a):Był o tym wątek na Forum. Został zamknięty, a nie przeniesiony tutaj. To jest wątek o Peljescu, a nie o buractwie.

A czy opisana sytuacja nie dotyczy tego półwyspu?

Jak najbardziej. Dotyczy prawie wszystkich plaż. Dlatego powinien być o tym osobny wątek, żeby buraki wypoczywający w różnych regionach mogły w jednym miejscu o sobie poczytać.

Na Pagu ludzie południa a nawet północy takiego buractwa nie uprawiają.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 16.08.2015 13:34

Rysio napisał(a):Na Pagu ludzie południa a nawet północy takiego buractwa nie uprawiają.

To dobrze, że są gdzieś wolne miejsca od tej, chyba już, plagi.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.08.2015 13:44

Pewnie dlatego że tu nie ma takiego obozu dla uchodźców z Polski :D
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 16.08.2015 13:55

Rysio napisał(a):Pewnie dlatego że tu nie ma takiego obozu dla uchodźców z Polski :D

Nie wiem, nie byłem. Ale to chyba nie tylko Polacy tak postępują?

Żeby zobaczyć buractwo niektórych Polaków, nie trzeba wyjeżdżać za granicę. :D
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 16.08.2015 20:06

jara napisał(a):
Nie wiem, nie byłem. Ale to chyba nie tylko Polacy tak postępują?

Żeby zobaczyć buractwo niektórych Polaków, nie trzeba wyjeżdżać za granicę. :D

Zgadza się wystarczy przyjechać na Mazury... tego napływowego wakacyjnego buractwa zdecydowanie za dużo... :evil:
stpman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stpman » 16.08.2015 20:09

Mam jeszcze jeden dylemat... A raczej wątpliwość czy Orebic będzie dobrym punktem wypadowym...
Fajnie, że są tam sklepy, targ, lodziarnia itp, ale tam zbytnio nie widzę plaż...
Zastanawiam się jeszcze nad Trpanji...
Jakie są wasze spostrzeżenia w tym temacie? Serio jest aż tak kiepsko z plażą (miejscem kąpielowym w Orebicu?)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 16.08.2015 20:16

stpman napisał(a):Mam jeszcze jeden dylemat... A raczej wątpliwość czy Orebic będzie dobrym punktem wypadowym...
Fajnie, że są tam sklepy, targ, lodziarnia itp, ale tam zbytnio nie widzę plaż...
Jakie są wasze spostrzeżenia w tym temacie? Serio jest aż tak kiepsko z plażą (miejscem kąpielowym w Orebicu?)

W Orebicu jet plaża... ta najsłynniejsza Trstenica, ale tam raczej odradzałabym kąpiel... Lepiej szukać w innych miejscowościach
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 16.08.2015 20:19

stpman napisał(a):Mam jeszcze jeden dylemat... A raczej wątpliwość czy Orebic będzie dobrym punktem wypadowym...

Byłem w Trpanj. Polecam. Blisko do plaży Divna. Ja korzystałem z tej:

DSC01912 [1600x1200].JPG
stpman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stpman » 16.08.2015 20:25

Plaża na zdjęciu powyżej jest w Trpanji?
Jak tam jest z bazą noclegową, lodziarnią, kawiarnią i piekarnią?

A jeszcze jedno... Co jest nie tak z plażą Trstenica?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 16.08.2015 20:36

stpman napisał(a):Plaża na zdjęciu powyżej jest w Trpanji?
Jak tam jest z bazą noclegową, lodziarnią, kawiarnią i piekarnią?

A jeszcze jedno... Co jest nie tak z plażą Trstenica?

Tak, ta plaża jest w Trpanj. Pozostałe luksusy też :smo: Po kilkakroć. :lol:
pejczer
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pejczer » 16.08.2015 20:37

...w Trpanj, na początku ul. Luka. Plaża całkiem spoko, nie ma tłumów (szczególnie teraz jak leje :-) Baza noclegowa jest i wszystko czego turyście do życia potrzeba... Pozdrawiam z Trpanj :-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 242
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone