Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kris
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kris » 14.08.2015 06:08

woojtekg napisał(a):Czy dobrze rozkminiam, że tędy dojadą do tunelu od strony Potomje ? Google maps nie jest dokładny w tym miejscu: https://www.google.pl/maps/@42.9400481,17.3368181,3a,75y,179.8h,74.73t/data=!3m6!1e1!3m4!1sebk6S1rREUuqOP458aPlqw!2e0!7i13312!8i6656

Prawie dobrze :) - mijając po lewej stronie reklamę nieistniejącej już Konoby Indjian jedź prosto w tę w wąską drogę obok krzaków a nie w prawo jak pokazuje Google. Tunel zaraz zobaczysz :x A za tunelem :P
woojtekg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) woojtekg » 14.08.2015 06:56

Tak właśnie myślałem. Dziękuje za potwierdzenie.
jacaj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacaj » 14.08.2015 10:50

A ja tak sobie jestem w tym Borku pierwszy raz na dłuższy pobyt i zauważyłem całą tą naszą polaczkowatosc. Konkretnie chodzi mi o plażę.
Ja rozumiem że nie jest duża ale do cholerny!! Jak rezerwujecie tymi swoimi szmatami przybitymi kamieniami to większa przez to się nie stanie!!
Jest np grupa niewidomych Czechów i obserwowałem jak gęsiego muszą się przeciskac, na plaży połowy ludzi nie ma ale ich legowiska a jakże!
Po południu zaobserwowałem ok 20 takich opuszczonych legowisk!!
To nie jest wasza prywatna plaża, jeśli takiej potrzebujecie to apartamenty z takowym plażami znajdziecie za odpowiednią opłatą.
Plaża jest mała ale jest też rotacja bo o różnych porach przychodzimy. Czemu więc utrudniać życie innym??
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 14.08.2015 12:03

Coraz częściej się słyszy o tym "rezerwowaniu" nie tylko w tym miejscu.Jak dla mnie to żenujące.Na niektórych plażach to jest niemożliwe ,bo obsługa wszystko sprząta ,na takich małych plażach też fajnie by było ,żeby ktoś taki się znalazł ,ale pewnie by go pobili :roll:
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 14.08.2015 14:14

Jestem w Borku od niedzieli i to niestety prawda ciagle te same karimaty leza w tym samym miejscu masakra jakas nie mowie ze wsxystkie naleza do Polakow ale niestety zdecydowana wiekszosc to polskie "rezerwacje"
maciekszub
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciekszub » 14.08.2015 14:36

Zgadza się, byliśmy dzisiaj jednorazowo w Borku i potwierdzam, że tak było...
Ps. Gdzie jeszcze, na półwyspie są niewielkie, godne odwiedzenia, klimatyczne plaże?
Kris
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kris » 14.08.2015 20:32

W Dubie nie ma rezerwacji bo tam jest tylko kilka domów ale za to przypływają fish pikiniki więc trzeba lokować sięjak najdalej od portu. Możesz poszukać też w Żuljanie ale nie na głôwnej plaży lecz po jej wschodniej stronie za półwyspem.
przemol.744
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemol.744 » 14.08.2015 20:36

My wróciliśmy już niestety do domu, byliśmy drugi raz w Borku i w 2016 wracamy tam na 100%.......w czasie naszego pobytu przez 3 dni latał nam nad głowami dron, a tutaj efekt jego latania
I jak tu nie wracać? Nawet załapaliśmy się na filmiku przez moment.
magg5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magg5 » 14.08.2015 21:59

Super filmik, świetne ujęcia! W moim przypadku na 2 tygodnie przed wyjazdem oglądanie takiego filmiku wywołuje silne zniecierpliwienie i marzenia o przyspieszeniu czasu :) ;)
maciekszub
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciekszub » 14.08.2015 22:59

Filmik ekstra.... Zwlaszcza obejrzany po dzisiejszym pobycie na tej plaży...
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 15.08.2015 09:37

Ależ Was tam sporo w Borku :D Odwiedziliśmy go i przedwczoraj i wczoraj :D
Wczorajsza sytuacja z Duby. "Zarezerwowane" miejsca 6 karimatami. Przychodzi Pani (jak się okazuje urodzona w Chorwacji mieszkająca w Australii, spędzająca tu większość swojego już emeryckiego życia) i bez najmniejszych skrupułów bierze owe karimaty i wyrzuca w pobliskie krzaczory. Po około godzinie przychodzi pani (jak zaobserwowałam z domu przy plaży), wyławia owe karimaty z krzaczorów i ponownie je rozkłada. Odchodzi. Owa Pani czyścicielka ponawia swoje dzieło :) Pominę już szczegół, że wdała się w dyskusję z ojcem na oko 3 letniego chłopca, że ten biega bez majteczek. I doczepiła się pani opalającej się toples. Ot taka sytuacja.
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 15.08.2015 09:51

Mój ojciec jest geodetą i trochę znam sie na tej robocie. Za rok (niestety :( ) pożyczę od niego trochę sprzętu, powytyczam fachowo te działki na plaży, powbijam słupki i skasuję według taksy (chorwacka pewnie jeszcze wyższa niż u nas). Zarobek przeznaczę na jakąś wspólną zabawę w Borku :)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 15.08.2015 10:24

AdamBeata napisał(a):Mój ojciec jest geodetą i trochę znam sie na tej robocie. Za rok (niestety :( ) pożyczę od niego trochę sprzętu, powytyczam fachowo te działki na plaży, powbijam słupki i skasuję według taksy (chorwacka pewnie jeszcze wyższa niż u nas). Zarobek przeznaczę na jakąś wspólną zabawę w Borku :)

to jest myśl... jakby co to grajka i śpiewaka już mamy... co prawda jak na razie tylko ma w swoim repertuarze żeglarskie pieśni i szanty... ale wszak Borak leży nad morzem a poza tym przez rok będzie miał czas nauczyć się kilku chorwackich pieśni.... :lol: :P
jacaj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacaj » 15.08.2015 10:44

Ponoć teraz jest taka moda nad Bałtykiem, że samce o 5 rano zakradają się na plaże i używając mlotkow zaznaczają swoje terytoria. Potem idą na śniadanie i już z całym stadem wyruszają na przygotowane legowiska. Ciekawe tylko czy uprzednio je obsikowuja żeby inny samiec nie zajął??
Podobno Polska dorobiła się pierwszej budowli widziane jz kosmosu... Mur parawanow we Władysławowie.
A wracając do Borka dla mnie to po prostu głupota, kiedy nie przyjdziesz to plaża wygląda na pełną, schodzimy a tam co drugie legowisko przykryte kamieniami. Też mam czasami ochotę uprzatnac to postaram skałki...
styczniowarezerwacja
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) styczniowarezerwacja » 15.08.2015 10:53

Ponoć teraz jest taka moda nad Bałtykiem, że samce o 5 rano zakradają się na plaże i używając mlotkow zaznaczają swoje terytoria. Potem idą na śniadanie i już z całym stadem wyruszają na przygotowane legowiska. Ciekawe tylko czy uprzednio je obsikowuja żeby inny samiec nie zajął?

Wczoraj reporterzy zrobili prowokację i wchodzili za gigantyczne parawany i rozkładali swoje klamoty. Miny ludzi bezcenne. :lol: A prawnik twierdził że ok i można się tak "domeldować" do czyjegoś grajdoła. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 240
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone