Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mkbojarczuk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkbojarczuk » 09.08.2015 13:24

Sylwetka... napisał(a):
Bocian napisał(a):Wszystko zależy gdzie apartman. Bo jak 20m od morza ale po drugiej strony szosy 414 to słabo.
Ale jak gdzieś tu, to czemu nie :)
https://www.google.pl/maps/@42.9326271, ... a=!3m1!1e3

No niby tak, ale już bym chyba wolała Orebić.

Pytanie czy to Drace i plaza w miejscowości jest rzeczywiście taka beznadziejna ,czy na zasadzie są lepsze na półwyspie.
Pytam bo ceny noclegów aż tak bardzo się nie różnią więc jakiś ruch turystyczny chyba jest .
Kris
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kris » 09.08.2015 19:59

barti75 napisał(a):Siedze w Grazu od 16 w Oekotolu trasa ze Slupska do Grazu 1290km przez Niemcy korkow nie bylo troche robót drogowych kilka wahadeł ale szło płynnie ale temp masakra ponizej 37 stopni na trasie przy predkosci ok 130km/h nie schodzilo jakby nie klima zawrocilbym na chate nawet postoi nie chcialo mi sie robic bo i tak nikomu z auta sie nie chcialo wychodzic, przed samym Grazem burza i temp spadla do ok 20 a teraz znow 26 st jutro wyjazd o ok 8 na 17 chcialbym byc w Borku i mam nadzieję ze żadnych cyrkow po drodze nie bedzie i o 17 zamelduję sie w Nikolicy :papa:

Prawie planowo dotarliście bo po 18 widziałem Insignię z naklejką przed starą Nikolicą. Pierwszt raz w Borku?
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 10.08.2015 07:02

mkbojarczuk napisał(a):Pytanie czy to Drace i plaza w miejscowości jest rzeczywiście taka beznadziejna ,czy na zasadzie są lepsze na półwyspie.
Pytam bo ceny noclegów aż tak bardzo się nie różnią więc jakiś ruch turystyczny chyba jest .

Są lepsze :D Jeśli kwatera miałaby być w miejscu gdzie pokazywał Bocian no to może tak, ale przez 3/4 miejscowość przebiega główna droga półwyspu i leci wzdłuż plaży, tak że leżąc na plaży masz za plecami ulicę :? a i sama plaża nie "powala" https://goo.gl/maps/8buwN
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 10.08.2015 07:06

Kris napisał(a):
barti75 napisał(a):Siedze w Grazu od 16 w Oekotolu trasa ze Slupska do Grazu 1290km przez Niemcy korkow nie bylo troche robót drogowych kilka wahadeł ale szło płynnie ale temp masakra ponizej 37 stopni na trasie przy predkosci ok 130km/h nie schodzilo jakby nie klima zawrocilbym na chate nawet postoi nie chcialo mi sie robic bo i tak nikomu z auta sie nie chcialo wychodzic, przed samym Grazem burza i temp spadla do ok 20 a teraz znow 26 st jutro wyjazd o ok 8 na 17 chcialbym byc w Borku i mam nadzieję ze żadnych cyrkow po drodze nie bedzie i o 17 zamelduję sie w Nikolicy :papa:

Prawie planowo dotarliście bo po 18 widziałem Insignię z naklejką przed starą Nikolicą. Pierwszt raz w Borku?

Tak pierwszy raz w Borku. Bylibysmy szybciej gdyby nie koras na granicy BiH ponad godzina stania wczoraj była przy 42 st no coz takie uroki jazdy ale nawet korek nie był w stanie zepsuc humorów widoki z Nikolicy wynagradzaja trudy 2 jazdy :D :oczko_usmiech:
Cmok_Wawelski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cmok_Wawelski » 10.08.2015 07:35

Sylwetka... napisał(a):
mkbojarczuk napisał(a):Pytanie czy to Drace i plaza w miejscowości jest rzeczywiście taka beznadziejna ,czy na zasadzie są lepsze na półwyspie.

Są lepsze :D Jeśli kwatera miałaby być w miejscu gdzie pokazywał Bocian no to może tak, ale przez 3/4 miejscowość przebiega główna droga półwyspu i leci wzdłuż plaży, tak że leżąc na plaży masz za plecami ulicę :? a i sama plaża nie "powala" https://goo.gl/maps/8buwN

Moim zdaniem, ciężko o gorsze miejsce na wakacje na Peljescu.
Główna droga z ogromnym natężeniem ruchu w sezonie, biegnąca metr od plaży - makabra :cry:
Zero intymności, brak spokoju, ale co kto lubi...
mkbojarczuk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkbojarczuk » 10.08.2015 08:01

[quote="Cmok_Wawelski"][quote="Sylwetka..."]
Dziękuje bardzo za wiadomości
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 10.08.2015 08:25

Cmok_Wawelski napisał(a):Moim zdaniem, ciężko o gorsze miejsce na wakacje na Peljescu.
Główna droga z ogromnym natężeniem ruchu w sezonie, biegnąca metr od plaży - makabra :cry:
Zero intymności, brak spokoju, ale co kto lubi...

Widziałam tam sporo plażujących, więc właśnie co kto lubi :wink: Jedynym plusem jest dla mnie jest bliskość miejsca w którym można kupić mule :mrgreen:
rob111
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rob111 » 10.08.2015 08:29

jbl napisał(a):Witajcie!

Za kilka dni nasz pierwszy wyjazd w okolice Orebica i mam do stałych bywalców pytanie o dojazd. Jak szybciej i bezproblemowo – promem do Trpanj czy drogą przez Ston? Czy jeśli drogą to trzeba mieć paszporty na BiH czy wystarczy polski dowód osobisty?

Jeśli pytanie już tutaj padło, proszę o wyrozumiałość, wątek ma 232 strony i przeczytanie wszystkiego to nie lada wyzwanie :)

Z góry dzięki!

Wystarczy dowód osobisty. Formalnie potrzebna jest też zielona karta do ubezpieczenia OC samochodu. Przekraczałem dwukrotnie granicę z BiH w lipcu i nikt nic kompletnie nie sprawdzał - zobaczyli polskie rejestracje i ... jechać, jechać.
Kris
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kris » 10.08.2015 09:19

Tak pierwszy raz w Borku. Bylibysmy szybciej gdyby nie koras na granicy BiH ponad godzina stania wczoraj była przy 42 st no coz takie uroki jazdy ale nawet korek nie był w stanie zepsuc humorów widoki z Nikolicy wynagradzaja trudy 2 jazdy :D :oczko_usmiech:

Służę wszelakimi informacjami o Borku i półwyspie - jestem tu już 12 raz. :D . Możesz mnie znaleźć na dolnym tarasie domu nad plażą po zachodniej stronie ( obok agawy a nie palmy) :D
margaryt
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) margaryt » 10.08.2015 10:11

Kris napisał(a):Służę wszelakimi informacjami o Borku i półwyspie - jestem tu już 12 raz. :D . Możesz mnie znaleźć na dolnym tarasie domu nad plażą po zachodniej stronie ( obok agawy a nie palmy) :D

My meldujemy się w sobotę ;)
Ktoś może wie co jest na wyposażeniu domu Jagoda? napisałam do Sarki pytanie czy są garnki, patelnie itp
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.08.2015 10:52

rob111 napisał(a):
jbl napisał(a):Witajcie!

Za kilka dni nasz pierwszy wyjazd w okolice Orebica i mam do stałych bywalców pytanie o dojazd. Jak szybciej i bezproblemowo – promem do Trpanj czy drogą przez Ston? Czy jeśli drogą to trzeba mieć paszporty na BiH czy wystarczy polski dowód osobisty?

Jeśli pytanie już tutaj padło, proszę o wyrozumiałość, wątek ma 232 strony i przeczytanie wszystkiego to nie lada wyzwanie :)

Z góry dzięki!

Wystarczy dowód osobisty. Formalnie potrzebna jest też zielona karta do ubezpieczenia OC samochodu. Przekraczałem dwukrotnie granicę z BiH w lipcu i nikt nic kompletnie nie sprawdzał - zobaczyli polskie rejestracje i ... jechać, jechać.

Nie róbmy z tego wątku żenady jak z wielu innych :oczko_usmiech:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.08.2015 10:55

Kris napisał(a):Służę wszelakimi informacjami o Borku i półwyspie - jestem tu już 12 raz. :D .

Od jakiego słowa zaczyna sie trzeci wers wiersza umieszczonego na ścianie domu w Noakovanie? :oczko_usmiech:
Pozdrav :)
asikx&rafikx
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx&rafikx » 10.08.2015 11:19

Bocian napisał(a):
Kris napisał(a):Służę wszelakimi informacjami o Borku i półwyspie - jestem tu już 12 raz. :D .

Od jakiego słowa zaczyna sie trzeci wers wiersza umieszczonego na ścianie domu w Noakovanie? :oczko_usmiech:
Pozdrav :)

Nigdy nie byłam w Nakovanie.
Ale 3 wers się zaczyna od "Od".
To niestety łatwo znaleźć w necie :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.08.2015 11:35

No to tera Cie zagne na ament :) :)
Od jakiego słowa zaczyna sie 4 wers poematu stworzonego przez cromaniackich przyjaciół dla Radków na ich rocznice ślubu? :) :) Był on prezentowany na bunkrze w Borku Obrazek
asikx&rafikx
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx&rafikx » 10.08.2015 11:38

Bocian napisał(a):No to tera Cie zagne na ament :) :)
Od jakiego słowa zaczyna sie 4 wers poematu stworzonego przez cromaniackich przyjaciół dla Radków na ich rocznice ślubu? :) :) Był on prezentowany na bunkrze w Borku Obrazek

Ja się czuję zagięta.

Ale to rozumiem do Kris-a.
To on się chwalił że 12 raz na Peljescu.

Ja tam dopiero któryś tam. Na dodatek nie znam Radków ani ich przyjaciół.
Żadnego wiersza na bunkrze za moich bytności nie widziałam :D.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 237
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone