Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 06.08.2015 17:24

Kris napisał(a):
AdamBeata napisał(a):Dziś w Medirazzy wieczorem koncert Mai Suput. Może być wesoło i tanecznie :)

Jutro 6 sierpnia też występuje w Medirazzy - byliście? Warto?

Wtedy niestety koncert się nie odbył z jakichś przyczyn technicznych, żałuję. Byliśmy w Medirazzy na innym koncerciku i było przyjemnie tylko mieli poślizg półtora godziny :)
Maja Suput, z tego co popatrzyłem i posłuchałem w necie taka Chorwacka Doda więc zawsze miło będzie nawet popatrzeć jak muzyka do gustu nie wpadnie :)
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 06.08.2015 17:39

Mam pytanie do bywalców, jesteśmy przed ustaleniem jakiejś kolacji typu peka. Do wyboru:
- konoba Munitic
- konoba Antunovic
- konoba Panorama

a może coś zupełnie innego???
Pomóżcie :-) Bocian liczę tu również na Twoje zdanie :smo
Ostatnio edytowano 06.08.2015 20:06 przez viltob08, łącznie edytowano 1 raz
Kris
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kris » 06.08.2015 17:48

AdamBeata napisał(a):
Kris napisał(a):
AdamBeata napisał(a):Dziś w Medirazzy wieczorem koncert Mai Suput. Może być wesoło i tanecznie :)

Wtedy niestety koncert się nie odbył z jakichś przyczyn technicznych, żałuję. Byliśmy w Medirazzy na innym koncerciku i było przyjemnie tylko mieli poślizg półtora godziny :)
Maja Suput, z tego co popatrzyłem i posłuchałem w necie taka Chorwacka Doda więc zawsze miło będzie nawet popatrzeć jak muzyka do gustu nie wpadnie :)

Jestem wzrokowcem :D więc jeżeli nogi ma jak Doda to muzyka niestraszna. Faktycznie zobaczyłem jakąś piosenkę tej " blondynki" o wieczorze panieńskim :o . Taka chorwacka Paris Hilton. Wybierzemy się jeżeli burza nas nie przegoni.
stpman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stpman » 06.08.2015 20:11

Może mi ktoś na mapie wskazać gdzie jest Konoba Munitic?
No i jakoś orientacyjnie może ktoś powiedzieć jakich cen należy się spodziewać?
Powiedzmy jakieś mięsko spod peki, dwie osoby, jedna winko, druga wodę.
400 - 500 kun?
jacaj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacaj » 06.08.2015 20:13

viltob08 napisał(a):Mam pytanie do bywalców, jesteśmy przed ustaleniem jakiejś kolacji typu peka. Do wyboru:
- konoba Munitic
- konoba Antunovic
- konoba Panorama

a może coś zupełnie innego???
Pomóżcie :-) bocian liczę tu również na Twoje zdanie :smo:

To ja wracam do tematu, proponowałem kilka stron wstecz. Jesteśmy w Kunie. Dziś konoba była zarezerwowana więc złożyliśmy zamówienie na jutro czyli piątek godz 20.00. Minimum to 2 porcję czyli już są, możemy teraz dopisać chętnych.
Koszt to 160 Kun na osobę i zawiera porcję peki sery i prosciutto na przystawki wino likiery i owoce już w cenie. Żona jako bezmiesna zamówiła grillowane warzywa czyli za 2 osoby i 2 dzieci wyszło 400 Kun all inclusive...
Jak ktoś chętny to dajcie znać tak do godz 11 rano w piątek zanim wyjedziemy na plażę.
Mamy po drodze to chętnie rozszerzony rezerwację...

Byliśmy dziś w panoramie, i gdyby złożyć taki zestaw wyszłoby znacznie drożej, sama peka to ok. 100 kun, a gdzie wino i przystawki??...
Kris
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kris » 07.08.2015 08:41

Kris napisał(a):
AdamBeata napisał(a):
Kris napisał(a):

Jestem wzrokowcem :D więc jeżeli nogi ma jak Doda to muzyka niestraszna. Faktycznie zobaczyłem jakąś piosenkę tej " blondynki" o wieczorze panieńskim :o . Taka chorwacka Paris Hilton. Wybierzemy się jeżeli burza nas nie przegoni.

No i byliśmy razem z całym Potomje, Kuną i okolicą sądząc po ilości samochodów parkujących nawet wzdłuż drogi prowadzącej do tunelu. Impreza na całego, rozpoczęta tradcyjnie z godzinnym opóźnieniem :wink: trwała według sklepowej z Potomje do 5 rano. Mnóstwo znajomych - Božo Danicič z Anadingac, Jure Zužul z całą rodziną, Niko Kresalja i wielu innych znanych z widzenia. Doda ma znacznie lepsze nogi za to Maja Suput to dynamit w bosych stopach :P .
Kris
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kris » 07.08.2015 09:07

Borak to nie Burak! Tu od lat obowiązują zasady grzecznościowe przy mijaniu się na drodze - ten kto ma bliżej do poszerzenia albo tam przystaje widząc nadjeżdżający pojazd albo nawet się cofa się do zatoczki. W zamian dostaje uśmiech i pozdrowienie.
To do kierowcy poznańskiego srebrnego Passata od Simunoviča, który dzisiaj rano gnał pod górę bez trzymanki stukając mnie lusterkiem. Co gorsza zauważyłem plakietkę CRO.PL a to już naganne zachowanie - plakietka zobowiązuje! Zawsze w Poznaniu boję się wejść na pasy :(
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.08.2015 09:22

Kris napisał(a):Co gorsza zauważyłem plakietkę CRO.PL a to już naganne zachowanie - plakietka zobowiązuje!

Do czego niby? :) Z naklejką jeździ wielu buców i lamusów. Naklejka to moda w większości :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 07.08.2015 09:24

Kris napisał(a):To do kierowcy srebrnego Passata

Wreszcie nie BMW :lol:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 07.08.2015 09:32

jara napisał(a):
Kris napisał(a):To do kierowcy srebrnego Passata

Wreszcie nie BMW :lol:

Ale też Niemieckie... więc prawie to samo :)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 07.08.2015 09:34

Ja również nie uważam,że do czegoś zobowiązuje.Grzecznym trzeba być zawsze ,nawet i bez naklejki :mrgreen: Nie zabiegam o nią i nigdzie nie naklejam ,bo wiem,że w większości Polacy na wyjeździe nie są skorzy do pogawędek ,nieraz nawet dzień dobry nie odpowiadają ,bo udają że nie słyszą :roll: smutne ,ale sprawdzone wielokrotnie .
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 07.08.2015 09:35

yzedef napisał(a):więc prawie to samo :)

Polecę próżnością: :roll: :mrgreen:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 07.08.2015 09:41

Skoro to moda to kiedy zostaną wymyślone plakietki do zastosowań osobistych... ? np. jakiś znaczek na klatę...
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 07.08.2015 09:48

Chyba możesz sobie zamówić np koszulkę lub czapeczkę lub co tam Ci wyobraźnia podpowiada :wink:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 07.08.2015 09:57

andeo napisał(a):nieraz nawet dzień dobry nie odpowiadają ,bo udają że nie słyszą :roll: smutne ,ale sprawdzone wielokrotnie .

Na moje pobyty w Cro , tylko raz zostaliśmy rozpoznani z Cropelkami na klacie , w zeszłym roku na Peljeszczaku , okrzykiem - patrz Kropelkowcy idą! ........dla mnie było miłe....... i było Dzień dobry , sratatata i Dowidzenia :) , nie rozumiem takiego zachowania u innych.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 235
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone