Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 03.08.2015 11:06

Chyba już wszystko pod kontrolą.
W Orebicu dymu już nie widać .....
Ale samolot lata.
maciekszub
Turysta
Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciekszub » 03.08.2015 11:37

To dobrze.... już w niedzielę pojawiamy się na półwyspie, po raz pierwszy na południu Cro... bardzo się cieszę...
Kris
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kris » 03.08.2015 11:49

Już ugaslili - to było jwdnak bliżej Borka bo nad Potocine czyli na prawo za tunelem. Był tam jeden samochód gaśniczy i kilkanaście razy gasił kanader. Teraz już odleciał i nie widać nawet dymu. Miejscowi mówią że pożar wybuchł od uderzenia pioruna o 4 rano. Faktycznie w nocy waliło zdrowo i spadło z sporo deszczu.
misiol1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiol1 » 03.08.2015 15:50

Jestem w Podobucach od wczoraj i dzisiaj rano ok. 8.00 szedłem z żoną drogą z osady w stronę Potomje. Doszlismy do miejsca gdzie dzisiaj był ogień. O ósmej ramo nie było śladu ognia czy dymu. Nie wydaje mi się że to od pioruna o 4 rano.
lukas8484
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukas8484 » 03.08.2015 22:30

Witam, Ja zameldowałem się w Trsteniku 1.08 po ponad 24 godz jazdy. Wyjechaliśmy z okolic Krosna ( nie ze Szczecina...). Korki potworne. Słowację nawet udało się jakoś przejechać, fart na wahadłach, na ostatnich kilometrach w kierunku na Slovenské Nové Mesto droga remontowana ale jedzie się dobrze. Węgry luz. Chorwacja przed Zagrzebiem zaczął się korek i trwał...całą wieczność. Teraz zastanawiam się jak wrócić 8.08... W Trsteniku widać zniszczenia po pożarze ale cieszę się, że nie zrezygnowałem i przyjechałem tutaj. Wielkie dzięki dla wszystkich, którzy zdawali relacje z tego co się działo tu podczas pożaru i po nim. Plaża w Trsteniku bardzo ładna. Spokój, cisza, odpoczynek
kroj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroj » 04.08.2015 08:28

Bocian napisał(a):Rano jak biegam to nakradnę winogron przy trasie to najedzony jestem w maxa :)

Eee to Ty jesteś typ ekonomiczny, pogratulować :lol:
Ja po bieganiu mam taki apetyt, że gdyby nie mąż i córki bohatersko broniące lodówki, to bym cały tygodniowy zapas żarła wciągnęła :oczko_usmiech: Dlatego też w Cro przezornie odpuszczam bieganie na rzecz pływania, jak się nawciągam trochę planktonu i słonej wody to już mi się i jeść nie chce :papa:
Ostatnio edytowano 04.08.2015 10:12 przez kroj, łącznie edytowano 1 raz
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 04.08.2015 08:54

chyba coś źle zacytowałaś ;)
to Bocian pisał o winogronach nie ja :)
ja też w CRO stawiam na pływanie zamiast biegania ;)
kroj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroj » 04.08.2015 10:13

Słusznie Ita :oops: Miałam na myśli Bociana ale no nie chciałam Cię tak do końca wycinać :smo: :papa:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.08.2015 11:00

kroj napisał(a):Eee to Ty jesteś typ ekonomiczny, pogratulować :lol:

Mam przyjaciół z Poznania :)
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 04.08.2015 12:23

Bocian napisał(a):

zapomniałeś dopisać i szybko się uczę ;)
kominesku
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kominesku » 04.08.2015 18:31

Bocian napisał(a):Moim zdaniem Sławek ta sytuacja na drogach związana była ściśle z datą. Gdy my będziemy jechać, moim zdaniem już takiego natłoku nie będzie.

No nie :roll: na pewno nie :wink: będzie jeszcze gorszy :lol:
jacaj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacaj » 04.08.2015 19:32

A w konobie Antunovic w Kunie coś narzekają że mało Polaków w tym roku...
Jutro Dubrownik ale pojutrze może wpadniemy na pęka - ktoś ma ochotę może dołączyć? To możemy zarezerwować jak tu jesteśmy.

Druga rzecz, tak przyglądamy się na 2 stronie półwyspu na łodke też zresztą Antunovic która jeździ z fish-picniciem ale po zapoznaniu się z ofertą nic ciekawego. Czy w Borku albo okolicach ktoś organizuje może jakiś fajny rejsie tego typu?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.08.2015 20:05

Bocian napisał(a):

Plankton, winogrona, popijemy Plavcem lub wodą z Jadrana...Bocian, chyba wyjątkowo w tym roku nie zabierzemy słoików i kartofli co :?: :wink: :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.08.2015 20:14

slapol napisał(a):
Bocian napisał(a):

Plankton, winogrona, popijemy Plavcem lub wodą z Jadrana...Bocian, chyba wyjątkowo w tym roku nie zabierzemy słoików i kartofli co :?: :wink: :lol:

Teraz kumplu to ja zabieram pyry :) A co do zakupów to jakieś dziś zrobiłem, poniosło mnie jakoś po sklepie i coś tam kupiłem. Ale gadaliśmy z Radkami i też chyba chcą zajechać do tego sklepu w Neum :) Ogólnie biere mało, nie po to zarabiam po 15 tysi i trzepię kasę z apartmanów, żeby peklowane mięso wozić :mrgreen: :oczko_usmiech:
jbl
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jbl » 04.08.2015 21:51

Witajcie!

Za kilka dni nasz pierwszy wyjazd w okolice Orebica i mam do stałych bywalców pytanie o dojazd. Jak szybciej i bezproblemowo – promem do Trpanj czy drogą przez Ston? Czy jeśli drogą to trzeba mieć paszporty na BiH czy wystarczy polski dowód osobisty?

Jeśli pytanie już tutaj padło, proszę o wyrozumiałość, wątek ma 232 strony i przeczytanie wszystkiego to nie lada wyzwanie :)

Z góry dzięki!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 232
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone