Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 28.07.2015 03:42

Extravaganzę i Divną odradzałabym jednak ...Nie dość, że z podwozia goovno po dojechaniu, to jeszcze w Extravaganzy właściciel knajpy ci paliwo ściąga , a przy Divnej kojoty nadgryzają to i owo :( .
stpman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stpman » 28.07.2015 05:58

To dojazd na Divna też nie ma asfaltu?
No i co wy z tymi kojotami? Co mi niby mogą zrobić?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.07.2015 06:11

Tutaj to są szakale. Kojoty to na Pagu.
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 28.07.2015 06:39

stpman napisał(a):No i co wy z tymi kojotami? Co mi niby mogą zrobić?

no nadgryzą to i owo 8O
ale właśnie, nie kojoty' tylko szakale, a jak wyjo nad ranem :roll:
ale na Divną to spoko, jest asfalt

a ja się przyznam, że na Dubę to nigdy nie dotarłam :oops: ale w sumie to zawsze powód, żeby znowu jechać na Peljeszczak, tak więc w tym roku do zobaczenia!
Kasia i Krzyś
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia i Krzyś » 28.07.2015 06:44

zjazd do Estravaganzy nie jest hardkorowy, najtrudniejsze zakręty są wybetonowane, a zatoczka piękna i spokojna (konoba jest czynna od 11-tej i przed tą godziną zastaliśmy łańcuch jeszcze przed najtrudniejszym zjazdem, ale nie wiem czy to reguła)

lpg w tym roku tanie w Cro, w Orebiću cena na dzień wyjazdu 15.07. 3,99 kn (nie spotkaliśmy gazu w wyższej cenie)
Kasia i Krzyś
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia i Krzyś » 28.07.2015 06:46

ita napisał(a):
stpman napisał(a):
a ja się przyznam, że na Dubę to nigdy nie dotarłam :oops: ale w sumie to zawsze powód, żeby znowu jechać na Peljeszczak, tak więc w tym roku do zobaczenia!

Duba bardziej mi się podobała i mniej tam ludzi
no i ma sporo drzewek, pod którymi można znaleźć upragniony przez nas w tym roku CIEŃ :oczko_usmiech:
kubajusta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubajusta » 28.07.2015 06:56

Wybieram się do Orebica po raz enty. Mam taki problem i może ktoś mnie podpowie. Chciałbym zwiedzić Mljet. Wystarczyłoby tylko małe i duże jezioro. Jak patrzyłem koszt promu i 4 osób w dwie strony z Prapratno jest dość wysoki. Myślałem też o przepłynięciu tylko w 4 osoby i wynajęciu w Sorbie samochodu ale na to samo wychodzi.
Słyszałem, że kiedyś z Trstenika były łodzie wycieczkowe do Polace.
Czy to prawda a jeżeli tak to czy nie wiecie jaki jest koszt.
Albo czy nie ma takich wycieczek z Korculi.
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 28.07.2015 07:02

w zeszłym roku z Žuljany płynęliśmy na Mljet takim stateczkiem na kilkanaście osób, prosto do Parku Narodowego, ale niestety nie pamiętam ceny, ale to był zwykły transport, beż żarełka
z Trstenika też są takie wycieczki. Nasza łódź się zepsuła w drodze powrotnej i byliśmy holowani przez inny statek, właśnie z Trstenika :)
kubajusta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubajusta » 28.07.2015 07:20

ita napisał(a):w zeszłym roku z Žuljany płynęliśmy na Mljet takim stateczkiem na kilkanaście osób, prosto do Parku Narodowego, ale niestety nie pamiętam ceny, ale to był zwykły transport, beż żarełka
z Trstenika też są takie wycieczki. Nasza łódź się zepsuła w drodze powrotnej i byliśmy holowani przez inny statek, właśnie z Trstenika :)

Dzięki chyba wybiorę się na krótką wycieczkę do Zuljany i Trstenika. Na miejscu się zorientuję
Kobal66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobal66 » 28.07.2015 07:33

kubajusta napisał(a):Wybieram się do Orebica po raz enty. Mam taki problem i może ktoś mnie podpowie. Chciałbym zwiedzić Mljet. Wystarczyłoby tylko małe i duże jezioro. Jak patrzyłem koszt promu i 4 osób w dwie strony z Prapratno jest dość wysoki. Myślałem też o przepłynięciu tylko w 4 osoby i wynajęciu w Sorbie samochodu ale na to samo wychodzi.

Z Trstenica pływa łódeczka "Kača", widziałem tą łupinke na zdjęciach z tego roku więc temat aktualny płynie prosto do parku, na luksusy nie licz my płynelismy z kilkoma przystankami ze względu na awarię silnika 4 albo 5 razy juz nie pamietam łódeczka płynie rano i czeka na powrot o umówionej godzinie (jesli jest więcej osób to płynie 2 razy. Ceny niestety nie pamietam :(. poniżej foto
Załączniki:
DSC_0042.JPG
Kobal66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobal66 » 28.07.2015 07:51

stpman napisał(a):To dojazd na Divna też nie ma asfaltu?
No i co wy z tymi kojotami? Co mi niby mogą zrobić?

Dojazd na Divną jest bardzo dobry i asfaltowy jeśli będziesz we wrzesniu to na parkingu zawsze jest dużo miejsca jak przyjedziesz rano ok 10 to plaża jest prawie pusta. Plażowanie w połowie września na divnej kończy się o 17 :) bo słoneczko znika za górą.
W samym Orebiču polecam plaże przy hotelu grand.
Co do ilosci turystów we wrześniu to jest był pusto :)

EDIT: Co do szakali to wyjdź wieczorem na spacer i słuchaj daja piekne koncerty :)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 28.07.2015 10:14

stpman napisał(a):Dobra znalazłem na googlu tą plażę Estravaganza, ale przeraża mnie myśl, że tam nie ma asfaltu, ba nawet google maps nie ma tam zaznaczonej drogi;] ...

Se oglądnij ten zjazd kilkadziesiąt stron wcześniej wrzuciłam tu
Twoje przerażenie wzrośnie lub zmaleje :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.07.2015 10:40

kubajusta napisał(a):Wybieram się do Orebica po raz enty. Mam taki problem i może ktoś mnie podpowie. Chciałbym zwiedzić Mljet. Wystarczyłoby tylko małe i duże jezioro. Jak patrzyłem koszt promu i 4 osób w dwie strony z Prapratno jest dość wysoki. Myślałem też o przepłynięciu tylko w 4 osoby i wynajęciu w Sorbie samochodu ale na to samo wychodzi.

Wystarczy poczytać...
klub-milosnikow-polwyspu-peljesac-t38937-3315.html#p1624557
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.07.2015 11:25

Nie jest to może uwielbiane cropolo które jest lansowane i wciskane w każdą dziurę ale warto posłuchać i popatrzeć :) Ana z motywem z Geni kameni :)

Impreza to oczywiście Alka :) Piękne widowisko gdzie prezentowany jest kunszt jeźdźców oraz ludowe stroje. Trudno, nie z Peljeszczaka ;)
A to, choć już było pińcet razy to jeszcze raz, dla tych wszystkich z luzem pod sufitem :)
kubajusta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubajusta » 28.07.2015 12:24

Bocian napisał(a):

Wystarczy poczytać...
klub-milosnikow-polwyspu-peljesac-t38937-3315.html#p1624557

Dzięki. Ale chyba tan ostatni odnośnik jest nieaktualny bo między innymi jadrolinia już nie pływa z Trstenika do Polace
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 225
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone