jackuc napisał(a):kilka osób pewnie się zniechęciło do knajpy ... (nie było to moim zamiarem, opisałem jedynie sytuację) ...bydz napisał(a):Ja jestem juz prawie tydzień w zuljanie i jestem zawiedziony. Woda przy głównej plaży śmierdzi, Vucice i plaże dookoła pełne a woda zimna. jedzenie w knajpach bardzo słabe i drogie. Z żalem wspominam Pag. Duży plus za lokalizację i możliwość zwiedzania.
Mi też się tam niezbyt podobało, może jakbym od razu tam wylądował to bym miał lepsze wrażenia a tak to nie za bardzo. To samo Trstenik, plażowanie na tych plażyczkach wzdłuż ulicy trochę słabo...
A Pag to jakie miejsce masz na myśli ?
Bocian napisał(a):Jest info, że Pelješki Dvori hula
Basiulinek napisał(a):Bocian napisał(a):Jest info, że Pelješki Dvori hula
Fajnie zajrzeć na forum i znaleźć takie info
Mam nadzieję, że obsługa ta sama....
Kasia i Krzyś napisał(a):Wróciliśmy z Orebića, poza Dubą jakoś plaże na półwyspie mnie nie zachwyciły, nie było wielkiego wow (odwiedziliśmy też dwie plaże poza półwyspem i to one najbardziej przypadły nam do gustu). Najgorzej było w okolicach Žuliany/Trstenika - co prawda byliśmy tylko na plaży Zaglavak, ale ilość śmieci na dnie (opony, butelki itp.) zniechęciła do eksploracji innych w tym rejonie. Odwiedziliśmy też Divną, Estravaganzę, Podobuče, Borak, Postup, Mokalo (wrak) i oczywiście Orebić (ale plażowaliśmy tylko wzdłuż drogi do Kućište).
Na szczęście Sv. Ilija (nie wiem jak udało się nam tam wejść w tym upale...) i lody w Oazie zrekompensowały te niewielkie niedogodności
jara napisał(a):Kasia i Krzyś napisał(a):Wróciliśmy z Orebića, poza Dubą jakoś plaże na półwyspie mnie nie zachwyciły, nie było wielkiego wow (odwiedziliśmy też dwie plaże poza półwyspem i to one najbardziej przypadły nam do gustu). Najgorzej było w okolicach Žuliany/Trstenika - co prawda byliśmy tylko na plaży Zaglavak, ale ilość śmieci na dnie (opony, butelki itp.) zniechęciła do eksploracji innych w tym rejonie. Odwiedziliśmy też Divną, Estravaganzę, Podobuče, Borak, Postup, Mokalo (wrak) i oczywiście Orebić (ale plażowaliśmy tylko wzdłuż drogi do Kućište).
Na szczęście Sv. Ilija (nie wiem jak udało się nam tam wejść w tym upale...) i lody w Oazie zrekompensowały te niewielkie niedogodności
W Trpanj nie byliście?
jara napisał(a):Kasia i Krzyś napisał(a):nie byliśmy, mam żałować?
Fajne miasteczko z fajną promenadą nad morzem. I długą. Plaża przy autocampie Vrilla też ok. Ja spędziłem tam 12 dni. Na lody jednak jeździłem do Orebica.
jara napisał(a):Kasia i Krzyś napisał(a):nie byliśmy, mam żałować?
Fajne miasteczko z fajną promenadą nad morzem. I długą. Plaża przy autocampie Vrilla też ok. Ja spędziłem tam 12 dni. Na lody jednak jeździłem do Orebica.
viltob08 napisał(a):jara napisał(a):Kasia i Krzyś napisał(a):nie byliśmy, mam żałować?
No i o leczniczym błotku warto wspomnieć
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne