Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.07.2015 08:42

Jest info, że Pelješki Dvori hula :)
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 17.07.2015 19:56

Znowu nie załapię się na Dan Borka :( Ale info o Pelješki Dvori to bardzo dobre info :D
bydz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bydz » 18.07.2015 11:09

jackuc napisał(a):kilka osób pewnie się zniechęciło do knajpy ... (nie było to moim zamiarem, opisałem jedynie sytuację) ...

bydz napisał(a):Ja jestem juz prawie tydzień w zuljanie i jestem zawiedziony. Woda przy głównej plaży śmierdzi, Vucice i plaże dookoła pełne a woda zimna. jedzenie w knajpach bardzo słabe i drogie. Z żalem wspominam Pag. Duży plus za lokalizację i możliwość zwiedzania.

Mi też się tam niezbyt podobało, może jakbym od razu tam wylądował to bym miał lepsze wrażenia a tak to nie za bardzo. To samo Trstenik, plażowanie na tych plażyczkach wzdłuż ulicy trochę słabo...

A Pag to jakie miejsce masz na myśli ?
:hut:

Witaj, wczoraj wróciłem z Peljascu. Dobre imię Zuljanie uratowały plaże po drodze do Tristeniku... Plaża Vucne jak dla mnie maxymalnie przereklamowana, dużo ludzi, szybko robi się głęboko i sporo kamieni na dnie. Najlepsza plaża to ta w Dubie - piękna!

Pag Byłem w Vidalici a plaże to głównie te dookoła Metajny :D
Ostatnio edytowano 20.07.2015 08:22 przez bydz, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.07.2015 13:39

Jako, że to wątek miłośników Peljeszczaka to są tu sami puryści kromaniaccy :)
... z Pelješca, do Trstenika, plaża Vučine...
Pozdrav :)
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 18.07.2015 15:05

Bocian napisał(a):Jest info, że Pelješki Dvori hula :)

Fajnie zajrzeć na forum i znaleźć takie info :)
Mam nadzieję, że obsługa ta sama.... ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.07.2015 16:31

Basiulinek napisał(a):
Bocian napisał(a):Jest info, że Pelješki Dvori hula :)

Fajnie zajrzeć na forum i znaleźć takie info :)
Mam nadzieję, że obsługa ta sama.... ;)

Ta sama :) Znaczy ja obsługuję :) Wstęp maja tylko ci których zaproszę po wakacjach na zlot :) Ludzi Południa oraz tych ze wsi przebywających w stolicy nie przewiduję :)
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 19.07.2015 16:21

Z pozdrowieniami od Božo.
Załączniki:
DSCF8808 800.jpg
Kasia i Krzyś
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia i Krzyś » 19.07.2015 17:08

Wróciliśmy z Orebića, poza Dubą jakoś plaże na półwyspie mnie nie zachwyciły, nie było wielkiego wow (odwiedziliśmy też dwie plaże poza półwyspem i to one najbardziej przypadły nam do gustu). Najgorzej było w okolicach Žuliany/Trstenika - co prawda byliśmy tylko na plaży Zaglavak, ale ilość śmieci na dnie (opony, butelki itp.) zniechęciła do eksploracji innych w tym rejonie. Odwiedziliśmy też Divną, Estravaganzę, Podobuče, Borak, Postup, Mokalo (wrak) i oczywiście Orebić (ale plażowaliśmy tylko wzdłuż drogi do Kućište).
Na szczęście Sv. Ilija (nie wiem jak udało się nam tam wejść w tym upale...) i lody w Oazie zrekompensowały te niewielkie niedogodności :oczko_usmiech:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 19.07.2015 17:25

Kasia i Krzyś napisał(a):Wróciliśmy z Orebića, poza Dubą jakoś plaże na półwyspie mnie nie zachwyciły, nie było wielkiego wow (odwiedziliśmy też dwie plaże poza półwyspem i to one najbardziej przypadły nam do gustu). Najgorzej było w okolicach Žuliany/Trstenika - co prawda byliśmy tylko na plaży Zaglavak, ale ilość śmieci na dnie (opony, butelki itp.) zniechęciła do eksploracji innych w tym rejonie. Odwiedziliśmy też Divną, Estravaganzę, Podobuče, Borak, Postup, Mokalo (wrak) i oczywiście Orebić (ale plażowaliśmy tylko wzdłuż drogi do Kućište).
Na szczęście Sv. Ilija (nie wiem jak udało się nam tam wejść w tym upale...) i lody w Oazie zrekompensowały te niewielkie niedogodności :oczko_usmiech:

W Trpanj nie byliście?
Kasia i Krzyś
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia i Krzyś » 19.07.2015 17:35

jara napisał(a):
Kasia i Krzyś napisał(a):Wróciliśmy z Orebića, poza Dubą jakoś plaże na półwyspie mnie nie zachwyciły, nie było wielkiego wow (odwiedziliśmy też dwie plaże poza półwyspem i to one najbardziej przypadły nam do gustu). Najgorzej było w okolicach Žuliany/Trstenika - co prawda byliśmy tylko na plaży Zaglavak, ale ilość śmieci na dnie (opony, butelki itp.) zniechęciła do eksploracji innych w tym rejonie. Odwiedziliśmy też Divną, Estravaganzę, Podobuče, Borak, Postup, Mokalo (wrak) i oczywiście Orebić (ale plażowaliśmy tylko wzdłuż drogi do Kućište).

W Trpanj nie byliście?

nie byliśmy, mam żałować? :wink:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 19.07.2015 17:40

Kasia i Krzyś napisał(a):nie byliśmy, mam żałować? :wink:

Fajne miasteczko z fajną promenadą nad morzem. I długą. Plaża przy autocampie Vrilla też ok. Ja spędziłem tam 12 dni. Na lody jednak jeździłem do Orebica. :lol:
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 19.07.2015 17:42

jara napisał(a):

Fajne miasteczko z fajną promenadą nad morzem. I długą. Plaża przy autocampie Vrilla też ok. Ja spędziłem tam 12 dni. Na lody jednak jeździłem do Orebica. :lol:

No i o leczniczym błotku warto wspomnieć ;-)
Kasia i Krzyś
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia i Krzyś » 19.07.2015 17:43

jara napisał(a):

trochę pogoda nas zaskoczyła i ze zwiedzaniem był mały problem, trzeba było z pewnych punktów jednak zrezygnować...
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 19.07.2015 18:05

viltob08 napisał(a):
jara napisał(a):

No i o leczniczym błotku warto wspomnieć ;-)

Tak. Fajna była też część, w której Wy mieszkaliście. Apartmany nad samym morzem.
romanb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) romanb » 19.07.2015 18:46

Bocian napisał(a):Info z Borka od Bobo. Nie ma i nie będzie w tym roku oliwy z oliwek. I tak jest w całej Dalmacji z tego co mi powiedział. Wskutek deszczu w zeszłym roku...

Byle Plavca nie zabrakło. Bo Plavac to najlepsza oliwa.. :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 206
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone