Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 06.07.2015 07:17

Żuljana
Załączniki:
DSCN1985.jpg
Event
DSCN1984.jpg
Brudna woda przy brzegu
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 06.07.2015 07:25

moja ukochana Żuljanka :D
ale woda faktycznie marna
my plażujemy przy boisku
przy skałkach zawsze lepsza woda niż w porcie i przy piasku
tzn na tym zdjęciu woda marna, bo normalnie jest ok, nawet w tym porcie

Vrila fajna :)
Ostatnio edytowano 06.07.2015 08:59 przez ita, łącznie edytowano 1 raz
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 06.07.2015 08:50

Miałam plan rok temu na kamp w Żuljanie,ale wybraliśmy jednak Vrilę...myślę że dobry wybór ;)
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 07.07.2015 21:33

Kurde ja też mam sporo fajnych zdjęć tyle że nie umiem ich wkleić :D. Jackuc bardzo znajome dla mnie widoki... do Żuljany nie dotarłem bo woleliśmy plażing... i tak moim dzieciakom najbardziej podobały się jelonki na Badji.
Fotkę mam nadzieję widać ?
DSC02060.jpg
Ostatnio edytowano 07.07.2015 23:02 przez yzedef, łącznie edytowano 1 raz
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 07.07.2015 22:01

Zdjęcia Borka zawsze wzbudzają we mnie fajne emocje - ile by ich nie było. Już za niecałe 2tyg. też bedziemy się pławili w Jadranie. Na jednym ze zdjęć nawet jest nasz biały domek na skale tylko nie widziałem łódki naszego właściciela. Mam nadzieje, że boja chociaż jest bo nie będę miał gdzie mojej zacumować :)
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 08.07.2015 05:16

To tutaj Wasza kwatera ?
Tam ciągle ktoś łowił ryby z tarasów :mrgreen:
Łódki nie widziałem
Załączniki:
DSCN1871.jpg
DSCN1659.jpg
DSCN1609.jpg
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 08.07.2015 07:32

jackuc napisał(a):To tutaj Wasza kwatera ?
Łódki nie widziałem

Tak, to nasze mieszkanko (ten po prawej stronie z okragłym tarasem). Często tam ryby łowią. Albo taki Czech albo nasz właściciel lub ktos z jego znajomych. Ale to tak dla sportu bo tu przy brzegu słabo z rybami. Najczęsciej pływają łódką i zarzucaja sieci gdzies dalej i czasami nam jakieś morskie wiktułały skapną wieczorem.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.07.2015 11:21

Info z Borka od Bobo. Nie ma i nie będzie w tym roku oliwy z oliwek. I tak jest w całej Dalmacji z tego co mi powiedział. Wskutek deszczu w zeszłym roku...
Ostatnio edytowano 08.07.2015 12:41 przez Bocian, łącznie edytowano 1 raz
margaryt
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) margaryt » 08.07.2015 11:40

Buuu niedobra wiadomość :cry:
WojteC5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojteC5 » 08.07.2015 12:04

Bocian napisał(a):Info z Borka od Bobo. Nie ma i nie będzie w tym roku oliwy z oliwek. I tak jest w całej Dalmacji z tego co mi powiedział. Wskutek deszczu w tym roku...

Co za czasy!? I to się nazywa klęska urodzaju.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 08.07.2015 12:29

Bocian napisał(a):Info z Borka od Bobo. Nie ma i nie będzie w tym roku oliwy z oliwek. I tak jest w całej Dalmacji z tego co mi powiedział. Wskutek deszczu w tym roku...

No ale w tym roku w sprzedaży powinna być oliwa zeszłoroczna, przecież zbiory zaczynają się jesienią a jeśli z powodu deszczów w tym roku nastąpił nieurodzaj to nie będzie oliwy w przyszłym.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.07.2015 12:42

Edytowałem, chodziło o zeszłoroczne opady oczywiście.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 08.07.2015 14:22

Bocian napisał(a):Info z Borka od Bobo. Nie ma i nie będzie w tym roku oliwy z oliwek. I tak jest w całej Dalmacji z tego co mi powiedział. Wskutek deszczu w zeszłym roku...

Mi też o tym mówiła właścicielka, że nie ma oliwy.. w Orebiciu w Konzumie jakaś marketowa oliwa ZVIJEZDA była za coś 60 kun za 0,7l. Złapałem się na jakąś promocję i wziąłem 2 butelki bo były za 40 kun... wziąłem jak zobaczyłem że sami Chorwaci jeden za drugim biorą ten olej :).
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 08.07.2015 15:56

AdamBeata napisał(a):
jackuc napisał(a):To tutaj Wasza kwatera ?
Łódki nie widziałem

Tak, to nasze mieszkanko (ten po prawej stronie z okragłym tarasem). Często tam ryby łowią. Albo taki Czech albo nasz właściciel lub ktos z jego znajomych. Ale to tak dla sportu bo tu przy brzegu słabo z rybami. Najczęsciej pływają łódką i zarzucaja sieci gdzies dalej i czasami nam jakieś morskie wiktułały skapną wieczorem.

Mogłabym Cię prosić o podesłanie na priv nazwy tego domu?
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 08.07.2015 23:52

yzedef napisał(a):
Bocian napisał(a):Info z Borka od Bobo. Nie ma i nie będzie w tym roku oliwy z oliwek. I tak jest w całej Dalmacji z tego co mi powiedział. Wskutek deszczu w zeszłym roku...

Mi też o tym mówiła właścicielka, że nie ma oliwy.. w Orebiciu w Konzumie jakaś marketowa oliwa ZVIJEZDA była za coś 60 kun za 0,7l. Złapałem się na jakąś promocję i wziąłem 2 butelki bo były za 40 kun... wziąłem jak zobaczyłem że sami Chorwaci jeden za drugim biorą ten olej :).

Dałeś się zmanipulować "promocji" :wink: Chorwaci brali bo była dla nich tania a swojej nie mają i czym będą oiliwić turystów :mrgreen: . Tak się zastanawiam - czym różni się ta marketowa oliwa od oliwy w naszych marketach? 40 kun to wcale nie mało a u nas 0,75l w markecie w kropki można kupić za ok. 12 zł (np. Włoska) i wcale nie najgorsza.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 201
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone