jackuc napisał(a):To tutaj Wasza kwatera ?
Tam ciągle ktoś łowił ryby z tarasów
Łódki nie widziałem
Bocian napisał(a):Info z Borka od Bobo. Nie ma i nie będzie w tym roku oliwy z oliwek. I tak jest w całej Dalmacji z tego co mi powiedział. Wskutek deszczu w tym roku...
Bocian napisał(a):Info z Borka od Bobo. Nie ma i nie będzie w tym roku oliwy z oliwek. I tak jest w całej Dalmacji z tego co mi powiedział. Wskutek deszczu w zeszłym roku...
AdamBeata napisał(a):jackuc napisał(a):To tutaj Wasza kwatera ?
Tam ciągle ktoś łowił ryby z tarasów
Łódki nie widziałem
Tak, to nasze mieszkanko (ten po prawej stronie z okragłym tarasem). Często tam ryby łowią. Albo taki Czech albo nasz właściciel lub ktos z jego znajomych. Ale to tak dla sportu bo tu przy brzegu słabo z rybami. Najczęsciej pływają łódką i zarzucaja sieci gdzies dalej i czasami nam jakieś morskie wiktułały skapną wieczorem.
yzedef napisał(a):Bocian napisał(a):Info z Borka od Bobo. Nie ma i nie będzie w tym roku oliwy z oliwek. I tak jest w całej Dalmacji z tego co mi powiedział. Wskutek deszczu w zeszłym roku...
Mi też o tym mówiła właścicielka, że nie ma oliwy.. w Orebiciu w Konzumie jakaś marketowa oliwa ZVIJEZDA była za coś 60 kun za 0,7l. Złapałem się na jakąś promocję i wziąłem 2 butelki bo były za 40 kun... wziąłem jak zobaczyłem że sami Chorwaci jeden za drugim biorą ten olej .
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne