Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 30.06.2015 22:53

DaJaRa napisał(a):Witam.
Też liczę dni do wyjazdu.
Polecam drogę do Crkvic. Super wrażenia, szczególnie gdy jedzie się pierwszy raz.
Z Żuljany na Kunę Peljeską do Crkvic wiedzie droga wąska, ale bardzo malownicza. Miejscowość malutka, ale warta odwiedzenia. Na dole przystań i mała plaża. Droga do Borka to "pikuś" - nie da się porównać.
Daj znać, jak przejedziesz się tamtędy (chyba, że już jechałeś).

Mam wrażenie, że droga do Crkvic jest przereklamowana. W zeszłym roku jak zjeżdżałem do Borka z łódką to moja dziewczyna prawie mi fotel ze strachu pomoczyła :) Jak kilka dni potem jechaliśmy do Crkvic to mówiła, że nudy. W sumie to taka typowa agrafka, prosta, zakręt w lewo, do końca i znowu w prawo, etc...aż do samego dołu.
Z Crkvic pojechaliśmy spowrotem do Kuny i potem w prawo do Oskorusno i stamtąd takimi fajnymi górskimi serpentynami wzdłuż wybrzeża do Trpanj. Nie są to jakieś kaskaderskie odcinki ale widoki z szeroką perspektywą na zakręty w dole naprawdę robią wrażenie prawie jak droga trolli w Norwegii.
aniaitomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniaitomek » 01.07.2015 05:33

No to mozemy sobie podac rece z Twoja dziewczyna. Ja tak mocno zaciskam rece na uchwycie drzwi , ze zawsze cos z niego wycisne. Niby niczego sie nie boje, ale wyobraznia w takich sytuacjach mi wariuje :mrgreen:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 01.07.2015 07:58

yzedef napisał(a):Ja jestem w Kuciste... już któryś tam dzień... pięknie cudnie.. tyle że dzień w dzień wieje!!! ...

Taki tam klimat przecie :mrgreen: , bo ...
yzedef napisał(a):...to jest mekka wszystkich maniaków z żaglami..

yzedef napisał(a):... nie wiem jak estravaganza bo niestety wymiekłem :)

To siadaj, pojedziemy :mrgreen:

Cały fun jest w dotarciu do niej bo sama zatoczka no ładna ale takich w Cro jest wiele - nie wiało jak byliśmy
1411061963.jpg
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 01.07.2015 08:14

lotnikwsk napisał(a):które plaże jeszcze polecasz ,w Żuljanie jestem do poniedziałku to bym jeszcze coś pojeżdził :papa:

aaaa to się pytaj ity ja tam nie byłam .....jeszcze :mrgreen:

Edit
Przypomniało mi się zobacz Tu

a to jeszcze jeden edit

od siebie to plaże w Dubie, bo pewnie na Divnej, czy w Borku byłeś ...
Ostatnio edytowano 01.07.2015 08:37 przez Sylwetka..., łącznie edytowano 2 razy
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 01.07.2015 08:15

ale to chyba pytanie o plaże w okolicy ;)
my chodzimy na plażę miejska przy poczcie :)
z dziećmi które co chwile biegają do namiotów po coś tam i manatkami nie chce nam się łazić i szukać dalej.
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 01.07.2015 08:28

ita napisał(a):ale to chyba pytanie o plaże w okolicy ;)

:lol: :lol: no fakt, a bo rano, przed kawą to wiesz :wink: człowiek zakręcony jak słoik :mrgreen:
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 01.07.2015 08:30

Sylwetka... napisał(a):
ita napisał(a):ale to chyba pytanie o plaże w okolicy ;)

:lol: :lol: no fakt, a bo rano, przed kawą to wiesz :wink: człowiek zakręcony jak słoik :mrgreen:

o tej porze to ja już myślę o 3 kawie ;)
więc się nie dziwię :D
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 01.07.2015 08:34

ita napisał(a):o tej porze to ja już myślę o 3 kawie ;)
więc się nie dziwię :D

no mnie dziś troszkę zeszło zanim tą pierwszą wysiorbałam :wink: normalnie to by też coś koło 3 było :lol: więc nadrabiam zaległość, leci 2 :mrgreen:
ozim
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ozim » 02.07.2015 21:58

Cześć! Mam takie pytanie, wątpliwości... Nigdy nie byliśmy na Peljesacu (choć w Chorwacji to 8,9 razy). I teraz mamy do wyboru: pojechać na 2 tygodnie do Chorwacji na Peljesac (gdzie na początek żeby było pięknie i spokojnie?) + wycieczka na Korcule, do MNe i może do Albanii albo opcja ze znajomymi na tydzień do Czarnogóry (nigdy nie byliśmy) - gdzie się tam zatrzymać? Też aby był spokój i piękne zatoki. +to drugi tydzień to może właśnie Peljesac.
Która opcja lepsza dla kogoś kto nie był ani tu ani tu?
Ciekawi mnie Wasz stosunek do Czarnogóry.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 03.07.2015 06:13

Wycieczka z Peljesaca do Albanii? Po co? Wpaść i wypaść ...
Peljesac jest na tyle duży że przez 2 tyg nie zdazycie go przeczesać ;)
Na kolejny raz dać szansę innym krajom :)
aniaitomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniaitomek » 03.07.2015 07:08

Popieram gusia-s :D Zeby wypoczac na Peljesacu i pozwiedzac , przy okazji zaliczyc Dubrownik - nam dwa tygodnie bylo malo. No bo albo objazdowka , albo normalne wakacje - czyli plazing, zwiedzanie , obzarstwo , pijanstwo :mrgreen: ( brac to z przymrozeniem oka ) i blogosc do potegi entej . No ale jak ktos lubi objazdowki- w kazdym miejscu nie wiecej jak godzinke - to dlaczego nie. Ale sluchaj starszych , oni wiedza co mowia :idea: :lol:
ozim
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ozim » 03.07.2015 08:40

To nie ma być objazdówka :) ma być albo 2 tyg. Peljesac, albo tydzień Czarnogóra + tydzień Peljsac - w sensie noclegi w jednym miejscu w MNE i w jednym miejscu w Peljesacu :) Raczej wypoczynek, z jakimiś wycieczkami - a ta wycieczka do Albanii - to jak już to raczej by była z MNE, niż z Chorwacji i to też nie wiadomo, bo przecież w MNE jest co zwiedzać :). W Dubrovniku byliśmy, więc niekoniecznie pojedziemy drugi raz. Ostatnie dwa razy to były okoice Baskiej Vody oraz obrzeża Breli w kierunku Omisia. Z tych rejonów większość rzeczy zobaczyliśmy, tam jest pięknie, no ale zobaczyło by się coś innego :) Chciałbym znać opinie tych, co byli w MNE... jaki jest "stosunek" Pejlesaca do MNE, jakie macie opinie? :)
margaryt
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) margaryt » 03.07.2015 10:05

Witam,
melduję się 15 sierpnia w Boraku. Do zobaczenia :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.07.2015 10:39

margaryt napisał(a):Witam,

Kto Was tam wcisnął? 8O 8O 8)
margaryt
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) margaryt » 03.07.2015 12:44

Bocian napisał(a):
margaryt napisał(a):Witam,

Kto Was tam wcisnął? 8O 8O 8)

Min. Ty. Twoje opinie i doświadczenie :D Kwatera zaklepana już w styczniu :lol:
Ostatnio edytowano 03.07.2015 12:48 przez margaryt, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 198
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone