Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 23.06.2015 06:42

ilonacr napisał(a):Witam wszystkich członków Klubu Miłośników Półwyspu Peljesac. Ja miłośniczką jestem ale chyba do Klubu jeszcze nie jestem godna należeć bo to będą moje drugie wakacje na Peljesacu (dziewiąte w Chorwacji). Wcześniej byłam w Trsteniku i było cudownie. Teraz wybieram się do Żuljany. I mam pytanie czy jest tam szansa na jakąś internet free zonę czy muszę pomyśleć o zakupie karty internet mobile prepaid.

w Žuljanie nie było darmowego Internetu do zeszłego roku, nie podejrzewam, żeby był w tym. W knajpie można było coś tam złapać.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 23.06.2015 06:52

ita napisał(a):W knajpie można było coś tam złapać.

Strach do knajpy chodzić :oczko_usmiech:
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 23.06.2015 06:56

jara napisał(a):
ita napisał(a):W knajpie można było coś tam złapać.

Strach do knajpy chodzić :oczko_usmiech:

dowcip Cię od rana trzyma :D
ilonacr
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilonacr » 23.06.2015 08:01

lotnikwsk napisał(a):Witam a kiedy jedziesz do tej Żuljany bo ja w piątek :papa:

My będziemy tam dopiero 16 lipca. Musimy jeszcze trochę poczekać.
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 23.06.2015 08:13

jackuc napisał(a):A ja Was pozdrawiam z Boraka tu to jest cudownie dopiero:-)

Już tak nie zachwalaj tego Borka :nice: :wink:

Pozdravki :papa:
aniaitomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniaitomek » 23.06.2015 09:02

Już tak nie zachwalaj tego Borka :nice: :wink:

Bo niedlugo miejsc dla nas zabraknie :mrgreen: hehe juz w tym roku bylo trudno , mimo ze zaczelismy polowanie juz w styczniu .
ilonacr
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilonacr » 23.06.2015 10:56

ita napisał(a):w Žuljanie nie było darmowego Internetu do zeszłego roku, nie podejrzewam, żeby był w tym. W knajpie można było coś tam złapać.

Dziękuję za odpowiedź.
Pytanie dla moich dzieciaków, jak ze snorkowaniem czy można coś ciekawego pozbierać pod wodą. Wiem ,że z tym bywa różnie i chyba najbogatsze były połowy na Pagu. W Trsteniku byliśmy dawno i z tego co pamiętam szybko robiło się głęboko i trudno było coś znaleźć.
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 23.06.2015 20:41

aniaitomek napisał(a):Już tak nie zachwalaj tego Borka :nice: :wink:

Bo niedlugo miejsc dla nas zabraknie :mrgreen: hehe juz w tym roku bylo trudno , mimo ze zaczelismy polowanie juz w styczniu .

Miałem w planach napisać relację i chyba odpuszczę...

Dzisiaj byliśmy w Trsteniku i Żuljanie ... to jednak nie to ... W Żuljanie dodatkowo przy brzegu jakaś brudna woda taka
bydz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bydz » 23.06.2015 20:50

Witam,
Za 2 tygodnie jadę do Zuljany i jako jedno z miejsc koniecznych do odwiedzenia wytypowałem Dubę wraz z plażą nieopodal, i tutaj pojawia się pytanie, gdzie najczęściej zostawialiście auto w drodze na plaże? Posiadam auto terenowe i zastanawiam sie czy ktoś z was próbował wjechać w droge szutrową która zaznaczyłem na zdjęciu. Według googla droga nie powinna być aż taka zła.

Z góry dzięki za pomoc.

Obrazek
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 23.06.2015 22:37

Główną drogą w Dubie dojedzie się do małego portu, tam można zaparkować samochód. W tej chwili nie powinno być problemu z zaparkowaniem nawet terenówki. I w tą drogę na pewno się zmieścisz :)
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 23.06.2015 23:03

Witam
Wie ktoś czy w Żuljanie ewentualnie w Ston lub Orebić wymienię w sobotę euro na kuny ?
i w jakich godzinach czynne ,
żeby coś na niedziele było na lody i jakiś chmiel :mrgreen:
pozdrawiam Krzysiek :papa:
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 23.06.2015 23:42

W Orebić na pewno wymienisz.
Kantor jest przy głównej drodze, kolejny w porcie. Nie powinno być problemu :)
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 24.06.2015 06:44

lotnikwsk napisał(a):Witam
Wie ktoś czy w Żuljanie ewentualnie w Ston lub Orebić wymienię w sobotę euro na kuny ?
i w jakich godzinach czynne ,
żeby coś na niedziele było na lody i jakiś chmiel :mrgreen:
pozdrawiam Krzysiek :papa:

w Žuljanie wymienisz na poczcie ale nie polecam, jest prowizja i kurs niekorzystny, poczta też krótko czynna. Jak pojedziesz przez Ston to sobie wymień w banku, ale to chyba do 15 tylko. Kurs dobry, jakiś kantor też był.
W Orebiču na pewno, w kilku miejscach bez żadnego problemu.

aaa pisałeś o sobocie to co do banku pewności nie mam, ale w Orebiču w kantorach na pewno.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 24.06.2015 08:28

Basiulinek napisał(a):W Orebić na pewno wymienisz.
Kantor jest przy głównej drodze, kolejny w porcie. Nie powinno być problemu :)

Polecam ten w porcie przy parkingu, taka mała biała budka, mieli w nim kurs 7,53 a ten przy głównej drodze miał 7,4 (wiem bo wymieniałem i w jednym i w drugim 2-3 dni temu).
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 24.06.2015 08:59

jackuc napisał(a):
aniaitomek napisał(a):Już tak nie zachwalaj tego Borka :nice: :wink:

Miałem w planach napisać relację i chyba odpuszczę...

Dzisiaj byliśmy w Trsteniku i Żuljanie ... to jednak nie to ... W Żuljanie dodatkowo przy brzegu jakaś brudna woda taka

Ja do twojego Borka chyba jutro jadę, dziś pogoda beznadziejna.. a jednak chyba fajnie aby po wyjeździe z tunelu był ładny widok a nie chmury, jest pochmurno więc zero szans na plażowanie, wczoraj zaliczyliśmy Korculę a dziś może Loviste ?, trzeba gdzieś się ruszyć :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 194
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone