Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 02.06.2015 08:40

Joker_28 napisał(a):
AdamBeata napisał(a):W lipcu jest dłużej jasno. Dwa lata temu bylismy w drugiej połowie sierpnia i człowiek po obiedzie nie zdążył się dobrze wykąpac i wina napić a już szaro sie robiło.
My będziemy od 19 lipca do 3 sierpnia. Wina będzie dostatek, a i jak odważni się znajdą to chętnie na kole po morzu przewiozę.

Znajdźmy się więc kiedyś :) W zeszłym roku w moim czasie było blisko 10 samochodów z naklejkami cro.
Nie powiem, kilku właścicieli poznałem :roll:

Tyle, że ja z tych do 'centrum' dochodzących :wink: :papa:

My mieszkamy mniej więcej w samym środku Borka, dwa domy od małej plaży ale rzadko tam bywamy. Albo opalamy sie na skałkach koło domu albo płyniemy gdzieś łódką. Jak przy ulicy od strony morza zobaczysz tabliczkę z napisem Apartmani Simunovic to są obok schodki na dół do samej wody i tam najlepiej nas szukać, zawsze gra jakaś południowa muzyka i wino na stole obowiązkowo. :)
Taramut
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Taramut » 02.06.2015 11:37

Basiulinek napisał(a):
Taramut napisał(a):
yzedef napisał(a):Nie byłem tam ale udało mi się dowiedzieć że Bobo to właściciel miejscówki: willa Anadingac
Adres bez problemu do znalezienia w sieci.

Będziem szukać, hvala.

Nie da się przeoczyć :)
Po zjeździe z górki ostro w lewo.Stoi duża tablica z nazwą willi i ławeczka dla zmęczonych ;)

Zmęczonych pewnie sporo ;) już znalazłem w necie - hvala
ps.czy trzeba mieć własne baniaczki (np 5 l) czy też właściciel zapewnia naczynie ? nie chcemy kupować butelkowanego winka
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 02.06.2015 16:22

Basiulinek napisał(a):No i szkoda,że znowu się miniemy... :?
Przyjedziemy 31 lipca......

O jeden dzień :roll:
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 04.06.2015 01:39

AdamBeata napisał(a):... do 3 sierpnia. Wina będzie dostatek, a i jak odważni się znajdą to chętnie na kole po morzu przewiozę.

Może z tym kołem to poczekamy, ale jakieś spotkanie można by było zorganizować, myślę że Basia też by była ZA??? czyż nie? :P :P
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 04.06.2015 01:48

Sylwetka... napisał(a):Basieńko, a bo do sierpnia to straszny kawał czasu :oczko_usmiech:

a pewnie i dlatego, że po przyjeździe mamy czas na "zaleczenie" depresji, a tak to od razu jesień szkoła, i w ogóle, najfajniej by było jechać na przełomie ...

oj tam, oj tam możecie się poświęcić na sierpień
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 07.06.2015 20:30

telepol napisał(a):
AdamBeata napisał(a):... do 3 sierpnia. Wina będzie dostatek, a i jak odważni się znajdą to chętnie na kole po morzu przewiozę.

Może z tym kołem to poczekamy, ale jakieś spotkanie można by było zorganizować, myślę że Basia też by była ZA??? czyż nie? :P :P

Misiek....przecież mnie znasz...... :smo:
Tylko pamiętaj, że to początek wakacji i ...... wątroby jeszcze nie zahartowane! ;)
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 08.06.2015 16:39

Basiulinek napisał(a):
Sylwetka... napisał(a):A Wy co :?: zaś Orebić ?

Ano zaś :)Tylko z tego naszego Orebica to bliżej na Ilije mamy,niż do centrum :D ;)
Dlatego Orebic nam nie straszny! :oczko_usmiech:
No i szkoda,że znowu się miniemy... :?
Przyjedziemy 31 lipca......

A my 2 sierpnia....może w tym roku się uda spotkać :)

Ależ Wy mnie łapiecie za słówka :D No wiadomo, że Julka jeszcze wina nie kosztuje....a przynajmniej ja nic o tym nie wiem :D
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 08.06.2015 22:18

Aldonka....jakie może ???? Musowo!!!!! :D
aniaitomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniaitomek » 09.06.2015 06:55

Bedzie ktos z dziecmi w Borku miedzy 20 lipca a 1 sierpnia ? Moje dwie panny zapewne znudza sie nami raz dwa i beda potrzebowaly towarzystwa ;-)
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 09.06.2015 07:53

aniaitomek napisał(a):Bedzie ktos z dziecmi w Borku miedzy 20 lipca a 1 sierpnia ? Moje dwie panny zapewne znudza sie nami raz dwa i beda potrzebowaly towarzystwa ;-)

My, co prawda będziemy cieszyć sie sobą sami bez dzieci te jedyne dwa tygodnie w roku, ale razem z nami są w tym samym czasie (19 lipiec - 3 sierpień ) znajomi z Poznania, a którymi już 3 rok bedziemy prawie pod jednym dachem i oni maja nastoletnią córkę, która w zeszłym roku też się troche nudziła.
aniaitomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniaitomek » 09.06.2015 08:19

tjaaaa nastoletnia , nasze wnuczki maja 5 i 9 lat . Mylse ze by ja zameczyly. A my tym razem pierwszy raz z dzieciakami . Spokoju nie bedzie hehe
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 09.06.2015 08:35

Szykujcie się na ciężkie plażowanie :)
rajmund72
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rajmund72 » 09.06.2015 13:24

Z racji, że jest to pierwszy mój post, napiszę krótko: będziemy pierwszy raz w Borku (Boraku) pierwsze dwa tygodnie sierpnia w białym domu "Dum Dingać".
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 11.06.2015 07:40

Aldonka napisał(a):A my 2 sierpnia....może w tym roku się uda spotkać :)

No nie wiem, wiesz Aldonka , praca , dom, obowiązki, nie wiem czy znajdzie się czas, ale może ... na kawkę hehehehehe. :lol: :o :lol: :lol: :lol:

Nie ma innej opcji , spotkanie to jak amen w pacierzu
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 16.06.2015 14:17

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 192
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone