Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 28.05.2015 20:05

Bocian napisał(a):
andeo napisał(a):Gdzieś chyba wstawiałam też zdjęcia-znak rozpoznawczy,starą zastawę przy domu,gdzie można kupić domowe winko ,rakiję,travaricę i chyba prošek ,na trasie do plaży Divna .

Chyba w Donja Vrućica...

Chyba tak :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.05.2015 20:16

andeo napisał(a):
Bocian napisał(a):
andeo napisał(a):Gdzieś chyba wstawiałam też zdjęcia-znak rozpoznawczy,starą zastawę przy domu,gdzie można kupić domowe winko ,rakiję,travaricę i chyba prošek ,na trasie do plaży Divna .

Chyba w Donja Vrućica...

Kolega tam kupował, chwalił sobie :)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 28.05.2015 20:21

Sporo osób na forum też chwaliło,ja dowiedziałam się od Maslinki ,ale chyba i Roxi tam zaglądała.Na prawdę godne polecenia miejsce i ceny przystępne...nawet bardzo ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.05.2015 20:22

andeo napisał(a):Sporo osób na forum też chwaliło,ja dowiedziałam się od Maslinki ,ale chyba i Roxi tam zaglądała.Na prawdę godne polecenia miejsce i ceny przystępne...nawet bardzo ;)

Ja pozostałem przy Bobo :) Głupio mi było kupować gdzie indziej mieszkając u nich i dostając to co dostawałem. Poza tym smakuje mi to co będę kombinował :) :)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 28.05.2015 20:23

No jasne,to zrozumiałe ,pamiętam te buteleczki ,które na Ciebie czekały :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.05.2015 20:25

andeo napisał(a):No jasne,to zrozumiałe ,pamiętam te buteleczki ,które na Ciebie czekały :)

Które? Te na dole z jego winem czy te na górze które dostał jako prezenty od gości? :) W tym roku dokończę tę gruszkę w butelce, jeśli sie jeszcze ostała :) Fajnie to wyglądało, gruszka wielkości prawie butelki w środku butelki :mrgreen:
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 28.05.2015 20:30

Mam na myśli te ze zdjęć ,które kiedyś pokazywałeś ,podpisane ,czekały na Ciebie :)
Gruszka w butelce ...pychotka :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.05.2015 20:32

andeo napisał(a):Mam na myśli te ze zdjęć ,które kiedyś pokazywałeś ,podpisane ,czekały na Ciebie :)
Gruszka w butelce ...pychotka :)

Aaa... te :)
A ta gruszka to taka bez szału była, słaba jakaś :) Ale jak sie zaczęło to trzeba skończyć ;)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 28.05.2015 20:35

Ale patrz jak długo będziesz ją pił...to się nazywa degustacja :oczko_usmiech:
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 29.05.2015 07:08

Bocian napisał(a):
andeo napisał(a):
Bocian napisał(a):

Chyba w Donja Vrućica...

Kolega tam kupował, chwalił sobie :)

ja też tam wino kupowałam, tanie :wink:
nawet mi smakowało, ale jak poczęstowaliśmy nim kogoś kto pracował gdzieś w winnicy przy produkcji wina to nie ocenił go wysoko, coś tam tłumaczył, ale nie zapamiętałam :wink:
Ja do domu nakupiłam sporo wina, w różnych cenach i zawsze to chorwackie, nawet najtańsze smakuje mi najbardziej. Nie wiem czy to sentyment czy co? wińsko za 10-12 zł z Putnikovici smakuje bosko, a jakieś hiszpańskie, francuskie za 20-30 zł to tak różnie :wink:
Kiedyś w sklepie ą ę z winami facet powiedział, że dobre wino to to które Ci smakuje i tego się trzymam :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.05.2015 07:38

ita napisał(a):Kiedyś w sklepie ą ę z winami facet powiedział, że dobre wino to to które Ci smakuje i tego się trzymam :mrgreen:

No ale cena gra tez niebagatelną rolę? :) :)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 29.05.2015 08:25

Ita ,skoro "coś tam tłumaczył" i nie zapamiętałaś ,to znaczy że nie takie istotne ;) ja też trzymam się tego ,żeby smakowało ,a tam i travarica i wino białe i czerwone było smaczne ...prośku jedynie nie kupiłam i rakiji .
Kupowałam też wina w winiarni Matuszko ,dobre ,ale droższe .Smakowałam też w tej budce przy drodze ,nie pamiętam gdzie to dokładnie było ,z taką wielką butelką jako szyld ,ale tam było bardzo drogo i kwasior taki ,ze nie dałam rady jednej lampki wypić ,ale ja koneserem win nie jestem i pewnie takie miało być :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.05.2015 08:55

To musiało być przy Zakrętach Kapitanów, tam gdzie punkt widokowy...
https://www.google.pl/maps/@42.96841,17 ... UPOHUQ!2e0
Stare zdjęcie...
Albo tu:
https://www.google.pl/maps/@42.942578,1 ... vtfyDw!2e0
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 29.05.2015 09:23

Bocian napisał(a):To musiało być przy Zakrętach Kapitanów, tam gdzie punkt widokowy...
https://www.google.pl/maps/@42.96841,17 ... UPOHUQ!2e0
Stare zdjęcie...

i nowe
1412364008.jpg
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 29.05.2015 09:36

To co pokazał Sławek w drugim linku i to Gusi-s to z tego co kojarzę dwa różne miejsca ,prawda? w tym ze Sławka nie byłam,ale mijałam,jeśli dobrze pamiętam,a tego kwasiora to piłam tu gdzie Gusia pokazuje :)
Dobrze ,że mi chociaż widok zrekompensował ten smak :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 189
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone