Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.05.2015 09:08

aniaitomek napisał(a):Potrzebuje chyba troche wspolczucia :-)

Proszę :)
Obrazek
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 18.05.2015 09:26

Bocian napisał(a):Ja już regeneruję :)

Toś widać musiał ostatnio mocno popracować :wink: lub szykuje się "owocny" wyjazd :mrgreen:
Ponoć miesiąc styka, na regenerację :oczko_usmiech: zacznę w czerwcu :twisted:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.05.2015 09:36

Człek się angażuje w to co robi, nie oszczędza :lol: To i na regeneracje więcej schodzi, szczególnie w tym wieku :) A na koniec czerwca chcę zorganizować szkolenie wytrzymałościowe na Słupi to wypoczętym muszę być :)
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 18.05.2015 13:41

Bocian napisał(a):Człek się angażuje w to co robi, nie oszczędza :lol: To i na regeneracje więcej schodzi, szczególnie w tym wieku :)

...no w takim wieku, to kapcie gazeta i fotel bujany :oczko_usmiech: pełna regeneracja :lol:

A na koniec czerwca chcę zorganizować szkolenie wytrzymałościowe na Słupi to wypoczętym muszę być :)

Aaaa, to się teraz szkolenie wytrzymałościowe nazywa :lol:
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 18.05.2015 14:52

Bocian napisał(a):Człek się angażuje w to co robi, nie oszczędza :lol: To i na regeneracje więcej schodzi, szczególnie w tym wieku :) A na koniec czerwca chcę zorganizować szkolenie wytrzymałościowe na Słupi to wypoczętym muszę być :)

Powiedz kiedy będziesz nad Słupia to przyjadę i jakieś napoje regenerujące przywiozę :mrgreen: :mrgreen:
W końcu biedronek Ci u ans dostanek w mieście :mrgreen: :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.05.2015 15:33

Sylwetka... napisał(a):
Bocian napisał(a):Człek się angażuje w to co robi, nie oszczędza :lol: To i na regeneracje więcej schodzi, szczególnie w tym wieku :)

...no w takim wieku, to kapcie gazeta i fotel bujany :oczko_usmiech: pełna regeneracja :lol:

Dokładnie :) Wiesz jak to jest, a to kolanko boli a to kręgosłup strzela :)
Sylwetka... napisał(a):
A na koniec czerwca chcę zorganizować szkolenie wytrzymałościowe na Słupi to wypoczętym muszę być :)

Aaaa, to się teraz szkolenie wytrzymałościowe nazywa :lol:

Zawsze sie tak nazywało :) Taktyczno-wytrzymałościowe :)
Powiedz kiedy będziesz nad Słupia to przyjadę i jakieś napoje regenerujące przywiozę :mrgreen: :mrgreen:

Napojów ci u nas dostatek, ale i te przyjmuję jako wróżbę zwycięstwa, którą mi sam Bóg przez wasze ręce zsyła. :mrgreen:
A kiedy będę? Jak dyro pozwoli :)
Już raz Słupię spłynąłem ze swoimi chłopakami ale niewielu z nich jeszcze robi. Od Słupska woda syf, kiła , mogiła :) Tak gdzieś do Bydlina. Wcześniej rzeka piękna i czysta. Nie licząc śmieci zostawionych przez pseudoturystów.
nafie
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nafie » 21.05.2015 18:05

Witam Was serdecznie :) no i mam zamiar tu troszkę Was pomęczyć :)
Mocno zastanawiamy się z małżem nad połączeniem dwutygodniowym Peljesac + Mljet.
Chciałam Was spytać o opinie, czy Waszym zdaniem to dobry wybor no i koniecznie
- czy mozecie polecic mi jakies sprawdzone kwatery bo szukam w internecie i szukam i nic
- jakie regiony Peljesac i Mljet bylyby najlepsze na zakwaterowanie?

z gory dziekuje Wam za pomoc !!!

p.s. Bocian mi teraz namąciles w glowie, proponujac Korculę zamiast Mljetu. Ja strasznie lubie ciche spokojne miejsca, na wakacjach szukam reseciku bo w pracy dzieciaki mi zyc nie daja (szkola) i jedyne o czym marze to cisza ;) Dawaj plusy za Korculą :)
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 21.05.2015 20:37

nafie napisał(a):Mocno zastanawiamy się z małżem nad połączeniem dwutygodniowym Peljesac + Mljet.
Chciałam Was spytać o opinie, czy Waszym zdaniem to dobry wybor

W zeszłym roku byliśmy łódeczką kilka razy na Mljecie i Korculi tak dla porównania.
Popływaliśmy wokoło Korculi i wszędzie nawet na mniejszych plażach prawie jak na starym mieście - pełno ludzi.
Zdecydowanie polecam Mljet jeśli szukasz spokoju. Tam mniej turystów bardziej dziko i spokojnie.
Niestety na temat kwater nic nie powiem, bo byliśmy tylko na wycieczkach na kilka godzin. Strona zachodnia, tam gdzie park narodowy jest przepiękna, dzika i tam warto napewno spędzić trochę czasu. Mają wypożyczalnie skuterków i małych aut - ceny nie były zabójcze. W tym roku chcemy z dziewczyną zwiedzić całą wyspę właśnie skuterkiem
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.05.2015 20:58

Korčula jest wyspą prawie 3 razy większa niż najbardziej zielony w Cro Mljet. Myślę, że ma sporo zatoczek w których nie ma tłumów :) Sądzę także , że oferta apartmanów jest większa na Korčuli. Będąc na Pelješcu można spokojnie przepłynąć promem z Orebića.
nafie
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nafie » 21.05.2015 21:05

AdamBeata - no wlasnie dlatego patrzylismy na Mljet :) spedzilam dzis 4 h na poszukiwaniu kwater na Mljecie, nie znam za bardzo "pewnych" stron www z kwaterami (polecicie cos?) , szukalam glownie na booking-u, wszystko drogie a standard lub okolica kiepskie :( (glownie Sobra) Juz mnie leb boli od tego szukania ;)
Teraz przelaczylam na Korcule i co trzeba oddac, czego nie rozumiem do konca (konkurencja?) ceny jak i standardy, okolice - o wiele lepsze.. ( i tu Bociana pomysl coraz bardziej realny sie wydaje.. chyba ze znalazlabym jakas zarabista miejscoweczke na Mljecie co juz chyba graniczy z cudem...

na razie nie szukalam jeszcze na Peljesac-u.. ktos cos???
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.05.2015 21:12

Tu w tym wątku raczej nie uzyskasz konkretnych namiarów bo to watek miłośników a nie katalog apartmanów :) Raczej ludzie doradzą Ci gdzie sa ładne miejsca albo co warto zobaczyć. Jak podasz konkretną lokalizację, to jeśli ktoś zna, napisze co i gdzie to jest. Ja oczywiście polecam zatunelowy Pelješac.
nafie
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nafie » 21.05.2015 21:21

ok przepraszam za zasmiecanie i jednoczesnie jeszcze raz dzieki za pomoc :) jak cos znajde odezwe sie zatem o porade dot. terenow ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.05.2015 21:22

nafie napisał(a):ok przepraszam za zasmiecanie i jednoczesnie jeszcze raz dzieki za pomoc :) jak cos znajde odezwe sie zatem o porade dot. terenow ;)

Pytaj w wątkach zapytaniowych :) Ale uważam, że jest mocno późno na szukanie na półwyspie ale powodzenia.
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 21.05.2015 21:25

Bocian napisał(a):Ale uważam, że jest mocno późno na szukanie na półwyspie ale powodzenia.

Oj tam, ja zazwyczaj szukałam kwater w maju :wink:
Jakoś mi się udawało :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.05.2015 21:26

ASIULA HK napisał(a):
Bocian napisał(a):Ale uważam, że jest mocno późno na szukanie na półwyspie ale powodzenia.

Oj tam, ja zazwyczaj szukałam kwater w maju :wink:
Jakoś mi się udawało :wink:

Pogratulować ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 180
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone