Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.03.2015 21:40

Sylwetka... napisał(a):
zero pływania nocą na golasa :mrgreen: :wink:

Czyli miejscówka nie warta zachodu :mrgreen:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 09.03.2015 21:47

Nocą to się śpi lub uzupełnia płyny :), a na golasa to w Cro większość przecież pływa w dzień... :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.03.2015 21:51

yzedef napisał(a):Nocą to się śpi lub uzupełnia płyny :), a na golasa to w Cro większość przecież pływa w dzień... :)

No nie wiem :) My płyny uzupełniamy na bieżąco na plaży :) A na waleta kąpiemy sie wieczorem :)
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 09.03.2015 21:53

yzedef napisał(a): a na golasa to w Cro większość przecież pływa w dzień... :)

chyba, że jeździsz na FKK, bo jednak na normalnej plaży to nie :wink:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 09.03.2015 22:05

ita napisał(a):
yzedef napisał(a): a na golasa to w Cro większość przecież pływa w dzień... :)

chyba, że jeździsz na FKK, bo jednak na normalnej plaży to nie :wink:

No to mam pecha bo zawsze jak poszliśmy na plażę gdzieś na bok co by nie leżeć w ścisku wśród tłumów to zawsze ktoś się przyplątał... żeby to były kobiety to może by uszło ;) ale za Panami "ptaszorami" jakoś nie przepadam :).
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 09.03.2015 22:09

Bocian napisał(a):
yzedef napisał(a):Nocą to się śpi lub uzupełnia płyny :), a na golasa to w Cro większość przecież pływa w dzień... :)

No nie wiem :) My płyny uzupełniamy na bieżąco na plaży :) A na waleta kąpiemy sie wieczorem :)

Tego nie próbuje bo ze mnie pływak żaden i mógłbym za dużo tych płynów nabrać więc wolę nie ryzykować :).
Aczkolwiek kumpel mi opowiadał jak w tym roku był z hardcorowym szwagrem... koleś miał w kąpielówkach zawsze zakamuflowany kielonek z maupką i potrafili dbać o płyny nawet podczas pływania :)
jola_mela
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jola_mela » 11.03.2015 10:12

Witam, bardzo dziękuję za informację. Tak jak wcześniej pisałam poszukuje apartamentów dla 11 osób, trzech rodzin na półwyspie może znacie jakieś namiary na miejsca godne uwag, będę bardzo wdzięczna za takie informacje. Próbuję coś wyszukać ale jak na razie z marnym skutkiem.Nie mamy jakiś nadzwyczajnych wymagań, zależy nam na tym abyśmy byli wszyscy razem. Podaję prywatnego emelia adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Z góry dziękuję i cieplutko pozdrawiam.
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 11.03.2015 10:13

Może napisz do agencji Pani Sarki ?
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 11.03.2015 10:24

Może to.
Mielibyście 3 z 4 dostępnych apartamentów, a cena też zachęcająca była (połowa lipca 2014, 36eur za 2+1(11 lat) w app. dla 3+2)
jola_mela
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jola_mela » 11.03.2015 10:33

Bardzo dziękuję. Wygląda fajnie, już piszę do właścicieli.
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 22.03.2015 16:09

Wybieram się tym razem do Gradaca i zaplanowałem jednodniową wycieczkę na Peljasac.
Proszę o opinię na ten temat, co można dodać ewentualnie.
Wyjazd z Gradaca o 7. Jakieś 3 godz. drogą lądową do zatoczki z restauracją Ekstravaganca.
Tam kilkugodzinny pobyt, plażowanie i posiłek. Powrót przez Potomje i tunel Dingac, przez Borak, Trstenik do Żuljany na plażę Uvala. Tam chwila plażowania i powrót do Gradaca.
Jako, że w Gradacu będą pewnie w lipcu tłumy to na Peljasacu będę szukał raczej spokoju dlatego nie wstępuję do Orebica itp.
Czy taka wycieczka będzie OK? Co byście zmienili?
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 22.03.2015 21:54

Dżejan napisał(a):Czy taka wycieczka będzie OK? Co byście zmienili?

Hmm - tłuc się 3 h na Peljesac aby pobyć na plaży jakich w sumie wiele w Cro? Zjazd do plaży jest emocjonujący ale czy ona sama aż tak żeby poświęcić jej tyle czasu na dojazd? Może w jedną stronę promem? Wstąpić na Divną na godzinkę, potem do Duby na godzinkę, potem na Ekstravagance zaliczając po drodze punkt widokowy i powrót jak planowałeś. Na koniec mury w Ston - jakby nie było to wizytówka półwyspu.
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 23.03.2015 06:18

sprawdzę jak z tym promem ale może się okazać czasowo i finansowo wyjdzie gorzej...
poza tym żona się boi promów (chociaż na Brać udało mi się ją przekonać)

a gdzie ten punkt widokowy jest?

edit: prom sprawdziłem
koszt 300 zł w moim przypadku (2+2) z załadunkiem i rozładunkiem ok 1,5 h
za 300 zł to mam minimum 600 km samochodem
przejazd z Ploce do Trpanj wg google maps 1h 55'
i brak strachu żony, poza tym lubię jeździć samochodem :)
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 23.03.2015 06:28

Dżejan napisał(a):

a gdzie ten punkt widokowy jest?

Jest po drodze do Lovište, trudno przegapić takiego widoku :)

Jak już tam będziesz to wstąp do Nakovana
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 23.03.2015 07:59

Dżejan napisał(a):do Żuljany na plażę Uvala.

Może się mylę ,ale uvala to zatoka,a w Żuljanie chyba plaża Vučine jest .To tak na marginesie ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 172
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone