Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.03.2015 20:56

Wal po calaku, jak dorośli :lol:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 07.03.2015 21:31

Ja mogę zrobić jakieś drinki.. tak się właśnie zastanawiam co dziś żonie zaserwować :), może jakieś chorwackie przepisy ?:), rakije mam jakby co :)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 08.03.2015 11:23

Rakija, lodowata cola i cytryna - na zagryzkę arbuza z marketu. Oczywiście drink pity nie ze szklanki tylko wydrążonego arbuza. Poczuje się jak na urlopie w Chorwacji. :D
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 08.03.2015 19:19

:) jak się tylko zrobi ciepło i zacznie się sezon grillowy to przetestuje :), aczkolwiek unikam coli z alkoholem bo jak się trochę tego więcej wypije to łeb boli na drugi dzień :)
jola_mela
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jola_mela » 09.03.2015 11:23

Witam serdecznie. Od dawna śledzę forum ale nie aktywnie , w Chorwacji jestem zakochana od pierwszego wejrzenia . W tym roku po raz czwarty wybieramy się do Cro ale pierwszy raz na Półwysep Peljesac który zawsze się mi marzył i w tym roku mam nadzieje że się ziści. Wybieramy się większa grupą w sumie 11 osób 6 dorosłych i 5 ,,dzieci,, w wieku 15,16 lat. I szukamy jakiegoś apartamentu, nie mamy konkretnego wybranego miejsca, aby na półwyspie. I drugie pytanie, czy może ktoś z Was korzystał z usług agencji Pani Sarki Kucki, zaproponowała mi ona apartamenty w Osadzie Orle Gniazdo. Może ktoś z Was tam był lub może coś o tym miejscu powiedzieć? Będę bardzo wdzięczna za wszystkie sugestie i informacje. Cieplutko pozdrawiam.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.03.2015 14:10

jola_mela napisał(a):Witam serdecznie. Od dawna śledzę forum ale nie aktywnie , w Chorwacji jestem zakochana od pierwszego wejrzenia . W tym roku po raz czwarty wybieramy się do Cro ale pierwszy raz na Półwysep Peljesac który zawsze się mi marzył i w tym roku mam nadzieje że się ziści. Wybieramy się większa grupą w sumie 11 osób 6 dorosłych i 5 ,,dzieci,, w wieku 15,16 lat. I szukamy jakiegoś apartamentu, nie mamy konkretnego wybranego miejsca, aby na półwyspie. I drugie pytanie, czy może ktoś z Was korzystał z usług agencji Pani Sarki Kucki, zaproponowała mi ona apartamenty w Osadzie Orle Gniazdo. Może ktoś z Was tam był lub może coś o tym miejscu powiedzieć? Będę bardzo wdzięczna za wszystkie sugestie i informacje. Cieplutko pozdrawiam.

Wiele osób korzystało z pośrednictwa pani Sarki. Powiem szczerze że nie wiem gdzie jest Orle Gniazdo na półwyspie :) Masz jakieś chorwackie nazwy?
Pozdrav.
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 09.03.2015 19:02

Bocian napisał(a):Wiele osób korzystało z pośrednictwa pani Sarki. Powiem szczerze że nie wiem gdzie jest Orle Gniazdo na półwyspie :) Masz jakieś chorwackie nazwy?
Pozdrav.

Zapewne o tym mowa Orli hnizdo
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.03.2015 19:11

To czeska nazwa :)
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 09.03.2015 19:14

Bocian napisał(a):To czeska nazwa :)

Okey, ale filmik podpowiada gdzie to gniazdo jest :wink:

i domyślam się, że wiesz jak to będzie po chorwacku :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.03.2015 19:18

Sylwetka... napisał(a):
Bocian napisał(a):To czeska nazwa :)

Okey, ale filmik podpowiada gdzie to gniazdo jest :wink:

i domyślam się, że wiesz jak to będzie po chorwacku :)

Tak, wiem. Ale nic takiego nie mogłem znaleźć w necie.
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 09.03.2015 19:38

Cena nawet fajna tego Gniazda, ale nie byłam w tej części półwyspu więc się nie wypowiem. A Sarkę polecam, kilka lat temu korzystaliśmy z jej pośrednictwa i było wszystko OK.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.03.2015 20:00

To gdzieś w okolicach chyba Brijesty. Są jakieś strony z czeską nazwą. Dom na filmie dla mnie to jakiś bunkier. Może teraz wygląda inaczej. Nie byłem tam.
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 09.03.2015 20:32

dokładnie,
Bocian napisał(a):To gdzieś w okolicach chyba Brijesty. Są jakieś strony z czeską nazwą. Dom na filmie dla mnie to jakiś bunkier. Może teraz wygląda inaczej. Nie byłem tam.

Wygląda na to, że troszkę przed, ale ogólnie chyba ta część półwyspu to zagłębie "produkcji" muli, woda może i ciepła ale co z dnem bo jeśli wygląda tak jak w Drace to :| :-?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.03.2015 20:35

Sylwetka... napisał(a):dokładnie,
Bocian napisał(a):To gdzieś w okolicach chyba Brijesty. Są jakieś strony z czeską nazwą. Dom na filmie dla mnie to jakiś bunkier. Może teraz wygląda inaczej. Nie byłem tam.

Wygląda na to, że troszkę przed, ale ogólnie chyba ta część półwyspu to zagłębie "produkcji" muli, woda może i ciepła ale co z dnem bo jeśli wygląda tak jak w Drace to :| :-?

Pjestata jest za Brijestą jadąc w głąb półwyspu czyli mając Małe Morze po prawej stronie. No tam mule to nocą wychodzą na brzeg na żer :mrgreen:
http://www.openstreetmap.org/#map=16/42.9093/17.5041
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 09.03.2015 21:33

Bocian napisał(a):Pjestata jest za Brijestą jadąc w głąb półwyspu czyli mając Małe Morze po prawej stronie

A widzisz bo ja wracałam z półwyspu :wink:

Bocian napisał(a):No tam mule to nocą wychodzą na brzeg na żer :mrgreen:

zero pływania nocą na golasa :mrgreen: :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 171
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone