jola_mela napisał(a):Witam serdecznie. Od dawna śledzę forum ale nie aktywnie , w Chorwacji jestem zakochana od pierwszego wejrzenia . W tym roku po raz czwarty wybieramy się do Cro ale pierwszy raz na Półwysep Peljesac który zawsze się mi marzył i w tym roku mam nadzieje że się ziści. Wybieramy się większa grupą w sumie 11 osób 6 dorosłych i 5 ,,dzieci,, w wieku 15,16 lat. I szukamy jakiegoś apartamentu, nie mamy konkretnego wybranego miejsca, aby na półwyspie. I drugie pytanie, czy może ktoś z Was korzystał z usług agencji Pani Sarki Kucki, zaproponowała mi ona apartamenty w Osadzie Orle Gniazdo. Może ktoś z Was tam był lub może coś o tym miejscu powiedzieć? Będę bardzo wdzięczna za wszystkie sugestie i informacje. Cieplutko pozdrawiam.
Bocian napisał(a):Wiele osób korzystało z pośrednictwa pani Sarki. Powiem szczerze że nie wiem gdzie jest Orle Gniazdo na półwyspie Masz jakieś chorwackie nazwy?
Pozdrav.
Bocian napisał(a):To czeska nazwa
Bocian napisał(a):To gdzieś w okolicach chyba Brijesty. Są jakieś strony z czeską nazwą. Dom na filmie dla mnie to jakiś bunkier. Może teraz wygląda inaczej. Nie byłem tam.
Sylwetka... napisał(a):dokładnie,Bocian napisał(a):To gdzieś w okolicach chyba Brijesty. Są jakieś strony z czeską nazwą. Dom na filmie dla mnie to jakiś bunkier. Może teraz wygląda inaczej. Nie byłem tam.
Wygląda na to, że troszkę przed, ale ogólnie chyba ta część półwyspu to zagłębie "produkcji" muli, woda może i ciepła ale co z dnem bo jeśli wygląda tak jak w Drace to
Bocian napisał(a):Pjestata jest za Brijestą jadąc w głąb półwyspu czyli mając Małe Morze po prawej stronie
Bocian napisał(a):No tam mule to nocą wychodzą na brzeg na żer