Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 15.02.2015 17:45

Bocian napisał(a):
Kobal66 napisał(a):A czy ktos spotkał kiedyś miejscowa policję z radarem ? Ja miałem okazje zobaczyc ich dwa razy naszczęście zawsze miejscowi ostrzegli w porę. Raz stali w Pijavičino, a drugi raz juz za stonem w kierunku wyjazdu z półwyspu.

Ta miejscówka w Stonie to częsta jest. Widziałem również patrol w Potomje.

My też w Potomje przy stacji paliw widzieliśmy patrol ale nie byli nami zainteresowani :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.02.2015 17:47

Bo pieszych nie kontrolują :mrgreen: :oczko_usmiech:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 15.02.2015 18:03

Bocian napisał(a):Bo pieszych nie kontrolują :mrgreen: :oczko_usmiech:

nawet za przekroczenie prędkości :?: :nice:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.02.2015 18:11

gusia-s napisał(a):
Bocian napisał(a):Bo pieszych nie kontrolują :mrgreen: :oczko_usmiech:

nawet za przekroczenie prędkości :?: :nice:

To przez Was ten znak :)
https://www.google.pl/maps/@42.94172,17 ... !2e0?hl=pl
platki
Plażowicz
OREBIC i okolice co gdzie?

Nieprzeczytany postnapisał(a) platki » 16.02.2015 23:11

Witamy;)
Temat taki co zwiedzać w Orebicu i okolicach ciekawe plaże , miejsca,krajobrazy itp .
Jedziemy we wrześniu z 14 miesiecznym Tomusiem ;) i małym pieskiem .
w 2013 roku już tam byliśmy ale prawie całe 10 dni na plaży ;) (no raz pojechaliśmy do Dubrownika, i na panoramę poszliśmy ;) a może macie jakieś ciekawe zdjęcia?
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: OREBIC i okolice co gdzie?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.02.2015 00:13

platki napisał(a):Witamy;)
Temat taki co zwiedzać w Orebicu i okolicach ciekawe plaże , miejsca,krajobrazy itp .
Jedziemy we wrześniu z 14 miesiecznym Tomusiem ;) i małym pieskiem .
w 2013 roku już tam byliśmy ale prawie całe 10 dni na plaży ;) (no raz pojechaliśmy do Dubrownika, i na panoramę poszliśmy ;) a może macie jakieś ciekawe zdjęcia?

Witajcie. :lol:
Pierwszą stronę czytajcie :idea:
azymut38
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) azymut38 » 17.02.2015 15:36

Konkretne pytanko. Mam do wyboru w Orebicu 3 różne kwatery, jedna wg mapy jest oddalona od tej słynnej plaży Trstenica o 500 m, inne o 700 m ale mają z kolei bliżej bezpośrednio do morza (do innych miejsc). Czy w Orebicu można się kąpać wzdłuż miejscowości, czy koniecznie trzeba iść np. właśnie na plażę Trstenica na wschodzie miejscowości ? Konkretnie chodzi mi o możliwości do kąpieli fragmentu między portem a Trstenicą.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.02.2015 15:39

azymut38 napisał(a):Konkretne pytanko. Mam do wyboru w Orebicu 3 różne kwatery, jedna wg mapy jest oddalona od tej słynnej plaży Trstenica o 500 m, inne o 700 m ale mają z kolei bliżej bezpośrednio do morza (do innych miejsc). Czy w Orebicu można się kąpać wzdłuż miejscowości, czy koniecznie trzeba iść np. właśnie na plażę Trstenica na wschodzie miejscowości ? Konkretnie chodzi mi o możliwości do kąpieli fragmentu między portem a Trstenicą.

Można się kąpać na całej długości Orebića. Tam gdzie dojdziesz do morza, wchodzisz do niego :) Przejdź sobie na street wiev.
https://www.google.com/maps/@42.97386,1 ... lMHmXw!2e0
Kobal66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobal66 » 19.02.2015 12:02

Zastanawiam sie co ciagnie ludzi na trstenicę, przez dwa tygodnie byłem tam dwa razy na spacerze ale plazować bym tam nie chciał w samym Orebiču polecam raczej plaże przy hotelu grand czysta zwirkowa z prysznicem i toaletą (w hotelu)
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 19.02.2015 12:22

Potwierdzam.

Ta "słynna" plaża jest słynna z tego że jest słynna. Większego syfu nie widziałem. Byłem tam raz na spacerze, żeby przekonać się o jej słynności. I to był pierwszy i ostatni raz. NEVER. Nawet wrogowi nie polecę.

Natomiast potwierdzam, że z drugiej strony miejscowości jest plaża ogólnodostępna przed hotelem Grand Orebic. Ta jest miła, choć tłoczna. Fajne zejście, kamyczki, drzewka, bar w pobliżu, boisko do siatki. Tylko trzeba wcześniej przyjść, aby mieć najbardziej atrakcyjną miejscówkę :)

Dodatkowo polecę z czystym sumieniem plażę Divna przy campingu z widokiem na Biokovo, wysepkę, w cudownym zakolu i kameralną knajpką. Także ładna plaża jest w klimatycznym mini miasteczku Borak.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 20.02.2015 23:02

Kobal66 napisał(a):Zastanawiam sie co ciagnie ludzi na trstenicę, przez dwa tygodnie byłem tam dwa razy na spacerze ale plazować bym tam nie chciał w samym Orebiču polecam raczej plaże przy hotelu grand czysta zwirkowa z prysznicem i toaletą (w hotelu)

golibroda napisał(a):Potwierdzam.

Ta "słynna" plaża jest słynna z tego że jest słynna. Większego syfu nie widziałem. Byłem tam raz na spacerze, żeby przekonać się o jej słynności. I to był pierwszy i ostatni raz. NEVER. Nawet wrogowi nie polecę.

Natomiast potwierdzam, że z drugiej strony miejscowości jest plaża ogólnodostępna przed hotelem Grand Orebic. Ta jest miła, choć tłoczna. Fajne zejście, kamyczki, drzewka, bar w pobliżu, boisko do siatki. Tylko trzeba wcześniej przyjść, aby mieć najbardziej atrakcyjną miejscówkę :)

Popieram całkowicie. Ja z założenia byłam na NIE dla tej słynnej, ale miejscówki przy Grandzie nie znalazłam i ostatecznie do tej T. miała z 3 min, i nie byliśmy ani razu. Podjeżdżaliśmy autkiem do zatoczek przed Perną:
https://www.google.pl/maps/@42.9745,17. ... 6KB7hQ!2e0

Plazyczka tylko dla nas:
orebic248.JPG

orebic253.JPG
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 22.02.2015 21:15

piekara114 napisał(a):
Popieram całkowicie. Ja z założenia byłam na NIE dla tej słynnej, ale miejscówki przy Grandzie nie znalazłam i ostatecznie do tej T. miała z 3 min, i nie byliśmy ani razu. Podjeżdżaliśmy autkiem do zatoczek przed Perną:
https://www.google.pl/maps/@42.9745,17. ... 6KB7hQ!2e0

piekara114 dziękuję bardzo za super wiadomość dla mnie!, mam zarezerwowaną kwaterkę jakieś max 300 metrów od tego miejsca więc wiem już gdzie będziemy chodzić na plażę :).
golibroda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) golibroda » 22.02.2015 21:40

Chorwacja 2014 - 0130.jpg
Plaża przed Grand Hotel OREBIC

Chorwacja 2014 - 0129.jpg

Chorwacja 2014 - 0128.jpg

Chorwacja 2014 - 0127.jpg

Plaża przed Grand Hotel OREBIC
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 23.02.2015 12:06

azymut38 napisał(a):Konkretne pytanko. Mam do wyboru w Orebicu 3 różne kwatery, jedna wg mapy jest oddalona od tej słynnej plaży Trstenica o 500 m, inne o 700 m ale mają z kolei bliżej bezpośrednio do morza (do innych miejsc). Czy w Orebicu można się kąpać wzdłuż miejscowości, czy koniecznie trzeba iść np. właśnie na plażę Trstenica na wschodzie miejscowości ? Konkretnie chodzi mi o możliwości do kąpieli fragmentu między portem a Trstenicą.

Ludzie dobrze Ci radzą, a ja radzę Ci posłuchaj ich :) Trstenica niczym nie zachwyca (no, może w katalogach), wręcz przeciwnie. Jak ja nie lubię plaż przy hotelowych to w przypadku Orebića wolałabym się po stokroć położyć na przy hotelowej plaży niż na Trstenicay. No i mówienie o tym, że Trstenica to plaża piaszczysta jest sporym nadużyciem.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.02.2015 15:08

Tu plaże na półwyspie i w Orebiću :
http://www.orebic-peljesac.eu/hr/txt_pl ... ebicu.html
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 158
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone