Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.02.2015 23:32

slapol napisał(a):Widzę, że i na północy Crolandii duże rozbieżności 8O
Myślę w Kopačevie, w sierpniu będzie OK :lol: Tzn. region, cena wina i inne takie... :lol:
Jedno jest pewne...nie będzie tam słabego winiaka na promenadzie nadmorskiej :lol:

Tam to króluje bijelo :) Damy radę :)
azymut38
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) azymut38 » 13.02.2015 19:23

Miał być Hvar ale będzie Peljesac, a dokładnie Orebic (również jako miejsce wypadowe).
Czy możecie proszę zasugerować mi jakiś konkretną okolicę/ulice w Orebicu gdzie należy szukać kwater.
Nie ukrywam, że ze względu na dzieci rozważam miejsce z bliskością do plaży Trstenica.
Może macie coś sprawdzonego? Z góry dziękuję.
Kobal66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobal66 » 13.02.2015 19:37

Świetny wybór :), Peliešac jest fantastyczny co do plaży to polecam tą z drugiej strony Orebiča przy grand hotelu, ale przede wszystkim divna :) jest boska kawałek trzeba dojechac ale naprawdę warto :). Jako miejsce wypadowe Orebič jest ok jeśli chcesz zwiedzać półwysep i Korčule wyjazd poza półwysep raz jest ok ale, jeśli zakłada 3 i więcej wypadów np Dubrovnik, Mostar i Ston to zaczyna byc to uciążliwe
azymut38
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) azymut38 » 13.02.2015 20:57

Kobal66 napisał(a):Świetny wybór :), Peliešac jest fantastyczny co do plaży to polecam tą z drugiej strony Orebiča przy grand hotelu, ale przede wszystkim divna :) jest boska kawałek trzeba dojechac ale naprawdę warto :). Jako miejsce wypadowe Orebič jest ok jeśli chcesz zwiedzać półwysep i Korčule wyjazd poza półwysep raz jest ok ale, jeśli zakłada 3 i więcej wypadów np Dubrovnik, Mostar i Ston to zaczyna byc to uciążliwe

Dlaczego tą przy hotelu...?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.02.2015 21:02

A co to za różnica, jechać z półwyspu raz czy trzy? :) Kilometry to kilometry, czy z półwyspu czy np z Makarskiej...
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 13.02.2015 21:10

Bocian napisał(a):A co to za różnica, jechać z półwyspu raz czy trzy? :) Kilometry to kilometry, czy z półwyspu czy np z Makarskiej...

Jest różnica. Po półwyspie śmigasz przez dużą ilość zakrętów przez co prędkość nie jest taka jak na prostych odcinkach drogi. Ja to tak czułem.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 13.02.2015 21:11

azymut38 napisał(a):
Kobal66 napisał(a):Świetny wybór :), Peliešac jest fantastyczny co do plaży to polecam tą z drugiej strony Orebiča przy grand hotelu, ale przede wszystkim divna :) jest boska kawałek trzeba dojechac ale naprawdę warto :). Jako miejsce wypadowe Orebič jest ok jeśli chcesz zwiedzać półwysep i Korčule wyjazd poza półwysep raz jest ok ale, jeśli zakłada 3 i więcej wypadów np Dubrovnik, Mostar i Ston to zaczyna byc to uciążliwe

Dlaczego tą przy hotelu...?

Bo Trstenica jest do d... brudna, głośna i tłoczna, woda mętna.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.02.2015 21:12

jara napisał(a):
Bocian napisał(a):A co to za różnica, jechać z półwyspu raz czy trzy? :) Kilometry to kilometry, czy z półwyspu czy np z Makarskiej...

Jest różnica. Po półwyspie śmigasz przez dużą ilość zakrętów przez co prędkość nie jest taka jak na prostych odcinkach drogi. Ja to tak czułem.

Jadranką pogonisz? Nie za bardzo :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 13.02.2015 21:21

Bocian napisał(a):
jara napisał(a):

Od Stonu do Dubrownika nie. Ale do Stonu, autocestą i owszem. :smo:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.02.2015 21:23

jara napisał(a):
Bocian napisał(a):
jara napisał(a):

Od Stonu do Dubrownika nie. Ale do Stonu, autocestą i owszem. :smo:

Nie ma co Jarek porównywać takich dróg. Nie zawsze jest sie w takim miejscu na holideju, że jest dostęp do autocesty ;)
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 13.02.2015 21:32

Ja tam Jarka rozumiem. Dla mnie ta droga jest męcząca, chociaż tam nie prowadzę ;) A może po tylu razach tak mam?
Rutyna jakaś.... :?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 13.02.2015 21:33

Bocian napisał(a):Nie ma co Jarek porównywać takich dróg. Nie zawsze jest sie w takim miejscu na holideju, że jest dostęp do autocesty ;)

Dokładnie, ale po Peljescu jeździć nie lubiłem. Krótkie odcinki, a czasu schodziło.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.02.2015 21:33

jara napisał(a):
Bocian napisał(a):Nie ma co Jarek porównywać takich dróg. Nie zawsze jest sie w takim miejscu na holideju, że jest dostęp do autocesty ;)

Dokładnie, ale po Peljescu jeździć nie lubiłem. Krótkie odcinki, a czasu schodziło.

A ja uwielbiam :) Tempomacik na 120 i hajda :mrgreen:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 13.02.2015 21:37

Bocian napisał(a):
jara napisał(a):

A ja uwielbiam :) Tempomacik na 120 i hajda :mrgreen:

Po tylu pobytach... . Każdy by się nauczył :roll: :lol: :smo:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.02.2015 21:38

jara napisał(a):Po tylu pobytach... . Każdy by się nauczył :roll: :lol: :smo:

Do Stonu w 15 minut dojeżdżam ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 156
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone