Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 20.01.2015 09:53

Tzn to że blisko plaży to ok, ale moim zdaniem brak tam ciut intymności i ciszy.
Wolę wypić popołudniową kawę raczej w pełnej ciszy i spokoju. Na pewno Hanija ma niezaprzeczalne walory, ale nawet o nią nie pytałem Pani Sarki

Zobacz na TYM ZDJĘCIU o co mi chodzi. Taras z haniji jest praktycznie obok plaży ...
margaryt
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) margaryt » 20.01.2015 10:48

W sumie masz rację, zastanawiam sie też nad Fikusem lub Jadranką.
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 20.01.2015 11:01

Hmmm myślę, że Jadranka to już pewnie cała porezerwowana.
Doczytałem, że połowa sierpnia czyli pełnia sezonu ...
morgana
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) morgana » 20.01.2015 11:17

jackuc napisał(a):TUTAJ chyba widać ciutek ten domek jeszcze - w drugim planie ...

A TUTAJ plaża przy Haniji. Szczerze powiem, że nie chciałbym w niej mieszkać ...

Kiedy planujecie wypoczynek w Borku ?

My będziemy niestety tylko przez tydzień i w szczycie sezonu, znaczy od 8 do 15 sierpnia.

Co do Haniji to mam podobne odczucia jak jackuc, że tam ciut za blisko tłumu plażowego...
Dlatego szukałam "za winklem" ;)
margaryt
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) margaryt » 20.01.2015 11:33

Mam kolejnego faworyta dom Jagoda ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.01.2015 11:38

Nikolice ludzie także chwalą...
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 20.01.2015 11:47

morgana napisał(a):My będziemy niestety tylko przez tydzień i w szczycie sezonu, znaczy od 8 do 15 sierpnia.

Hmm termin fatalny jeśli chodzi o dojazd / powrót ...
(Wujek Dobra Rada)
morgana
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) morgana » 20.01.2015 15:24

jackuc napisał(a):
(Wujek Dobra Rada)

Wiem, wiem, ale tylko w tym terminie Santica była wolna, gdy pytałam w listopadzie...
Ale tak to zaplanowałam, że w soboty mamy niewiele do przejechania, bo przybędziemy do Borka z Sarajeva, a wracamy z noclegiem w Mostarze.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.01.2015 15:34

morgana napisał(a):
jackuc napisał(a):
(Wujek Dobra Rada)

Wiem, wiem, ale tylko w tym terminie Santica była wolna, gdy pytałam w listopadzie...
Ale tak to zaplanowałam, że w soboty mamy niewiele do przejechania, bo przybędziemy do Borka z Sarajeva, a wracamy z noclegiem w Mostarze.

Jak jedziecie z Sarajeva to przez Konjic a tam mając czas możecie zwiedzić bunkier atomowy Tito :)
Joker_28
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joker_28 » 20.01.2015 20:03

Aldonka napisał(a):
Nasze tegoroczne odkrycie, piaszczysta plaża w Cro. Nie żebym jakoś za piaskiem w Chorwacji tęskniła, wręcz przeciwnie, ale dla Julki to była mega odmiana i masa radości. I choć dość daleko od "nas" i droga raczej lekko uciążliwa i wymagająca to kilka razy tam byliśmy.

Piękny ten żółw z piasku :)

Ciekawe gdzie ta plaża, na pewno na Pelješcu ?
jery07
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jery07 » 20.01.2015 21:57

Dzięki-a gdzie jest ten tunel na półwyspie?Jaka jest dostępność-Studenac,Konzum itd? :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.01.2015 22:13

jery07 napisał(a):Dzięki-a gdzie jest ten tunel na półwyspie?Jaka jest dostępność-Studenac,Konzum itd? :)

W skale :) W tunelu ani Studenaca ani Konzumu nie ma :)
morgana
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) morgana » 20.01.2015 22:46

Bocian napisał(a):Jak jedziecie z Sarajeva to przez Konjic a tam mając czas możecie zwiedzić bunkier atomowy Tito :)

Zanotowane, dzięki.
Co prawda część wycieczki chce po drodze wstąpić do Medjugorie, ale może da się upiec dwie pieczenie ;) .
jery07
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jery07 » 20.01.2015 23:16

Bocian napisał(a):
jery07 napisał(a):Dzięki-a gdzie jest ten tunel na półwyspie?Jaka jest dostępność-Studenac,Konzum itd? :)

W skale :) W tunelu ani Studenaca ani Konzumu nie ma :)

Precyzyjniej :) Bocian-tyle że w skale oczywiste :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: -nie pytam też o geologię :) Czy w miejscowościach Żuljana,Trstenik,Trpanj jest gdzie zrobić zakupy-Studenac,Konzum?jak z płatnością kartą?bez geologii :D
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 21.01.2015 07:12

Aby dojechać z Potomje do Boraka musisz się przedostać pod masywem skalnym. Do tego celu służy ten TUNEL
Boraka o ile pamiętam nie ma w google maps, trzeba go znaleźć "ręcznie" na widoku satelitarnym.

Na prawo do dołu pod Potomje
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 146
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone