Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
margaryt
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) margaryt » 19.01.2015 13:40

Sylwetka&Gienuś napisał(a):
Hej .

Pisałam dziś rano odp na Twojego emilka odnośnie domu Ljiljana doleciał :?: Bo nie mam w wysłanych :roll:

Sylwiu, tak dziekuję za meila ;) Musze go sobie porównać z innymi kwaterami. Twój opis jest bardzo zachęcający :lol:
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 19.01.2015 13:52

margaryt napisał(a):Sylwiu, tak dziekuję za meila ;) Musze go sobie porównać z innymi kwaterami. Twój opis jest bardzo zachęcający :lol:

To ok, bo myślałam, że coś namieszałam :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 19.01.2015 13:53

margaryt napisał(a):
Sylwetka&Gienuś napisał(a):
Hej .

Pisałam dziś rano odp na Twojego emilka odnośnie domu Ljiljana doleciał :?: Bo nie mam w wysłanych :roll:

Sylwiu, tak dziekuję za meila ;) Musze go sobie porównać z innymi kwaterami. Twój opis jest bardzo zachęcający :lol:

Tak jak pisałem w mejlu, nie wiem który dom gdzie stoi. Jak wrócę do chaty z roboty to zerknę na strony internetowe tych domów, może będą jakieś zdjęcia :)
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 19.01.2015 14:37

Bocian napisał(a):
margaryt napisał(a):.......

Tak jak pisałem w mejlu, nie wiem który dom gdzie stoi. Jak wrócę do chaty z roboty to zerknę na strony internetowe tych domów, może będą jakieś zdjęcia :)

To może ja troszkę podpowiem :wink:
Na filmiku który wstawiłam (kiepska jakość ale chyba zawsze coś :wink: ) : 8.25 dom Jadranka - po prawej str, (czerwona tabliczka) ; dom Hanija 8. 40 po lewej, pierwsza linia brzegowa zaraz przy plaży (niestety kamera poszła na "nasz" dom), a Fikus wydaje mi się że jest gdzieś po prawej miądzy 8.46- 8.53 ; pod Ljiljana podjeżdżamy :mrgreen:
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 19.01.2015 14:56

Fikus jest chyba koło Ruzy, też się nim interesowałem, ale wybrałem Ruzę.
W Chrome w google maps widać zdjęcia domów "od morza" jakby co. Fikus i Ruza są z drugim rzędzie

KLIK
Widać tu dach Fikusa obok ciut wyższej Ruzy (wąski budyneczek) i kawałek Haniji w pierwszej linii
morgana
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) morgana » 19.01.2015 16:44

jackuc, a kojarzysz, czy widać na tym zdjęciu, które wkleiłeś Santicę?
Bo na moje powinna być druga od Haniji ( między nimi ma być Tamaris), ale pewności nie mam :) .
A może za tymi skałkami sie chowa i widać ją od drugiej strony...
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 19.01.2015 19:17

Patrząc na zdjęcia w google i na stronie Pani Sarki Santica to ten wyższy dom w pierwszej linii (ze złożoną parasolką). Nie postawiłbym na to małego palca u nogi, ale tak mi się wydaje a obok po prawej stoi Tamaris

Dom TAMARIS
Domek 2-3 osobowy, stojący nad samym morzem, między domami HANIJA i SANTICA.
morgana
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) morgana » 19.01.2015 21:16

jackuc, no właśnie też by mi pasował umiejscowieniem, tylko myślałam, że on niższy jest...
Ale jak tak teraz porównuję, to chyba masz rację :) .
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 19.01.2015 22:02

Ja chyba też celowałem w Tamaris o ile pamiętam, ale Pani Sarka mi go nie zaproponowała, być może był zajęty ...
morgana
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) morgana » 19.01.2015 22:07

My od razu polowaliśmy na Santicę, bo Tamaris za mały dla czterech dorosłych :) .

I to chyba faktycznie ten wyższy domek na googlach, więc dzięki za podpowiedź.
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 19.01.2015 22:43

TUTAJ chyba widać ciutek ten domek jeszcze - w drugim planie ...

A TUTAJ plaża przy Haniji. Szczerze powiem, że nie chciałbym w niej mieszkać ...

Kiedy planujecie wypoczynek w Borku ?
jery07
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jery07 » 19.01.2015 23:53

Witam-z innej beczki :) Wybieramy się z żoną na Peljesac-cenimy spokój ale z dostępem do cywilizacji -sklep-najlepiej płatność kartą oraz jakaś knajpka,zatoczka itp.Ważne aby dojazd był asfaltowy-podróżujemy ciężkim turystycznym motocyklem.Znacie jakieś miejsca spełniające te kryteria?
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 20.01.2015 09:14

Trpanij, Loviste.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.01.2015 09:20

Žuljana, Trstenik.
margaryt
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) margaryt » 20.01.2015 09:34

jackuc napisał(a):TUTAJ chyba widać ciutek ten domek jeszcze - w drugim planie ...

A TUTAJ plaża przy Haniji. Szczerze powiem, że nie chciałbym w niej mieszkać ...

Kiedy planujecie wypoczynek w Borku ?

Czemu nie chciałbyś? za blisko plaży?
My celujemy w połowie sierpnia ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 145
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone