Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 18.01.2015 16:20

Bocian napisał(a):
te kiero napisał(a):
Bocian napisał(a):To klupa do podziwiania widoków albo do odpoczynku po wejściu na górę :)

z tego ujęcia nie widać stromego podejścia, ale jak tak mówisz to zapewne jest, mi by nie przeszkadzało

No ja tam podbiegam :) Ale autem w cztery osoby to na jedynce :)

to stromizna musi być skoro 1kę trzeba wrzucać, ale w tym roku nie takie się pokonało, więc dałbym radę;
do tego lubię jak gospodarz ma zacięcie do jakichś smakowych dobrodziejstw, więc winkiem bym nie pogardził
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 18.01.2015 16:30

piekara114 napisał(a):
Sylwetka&Gienuś napisał(a):
yzedef napisał(a):To może jeszcze mi coś podpowiecie :),
Znalazłem na google street taki spory parking na obrzeżach w stronę Kuciste koło Grand Hotelu, zadupie z którego trzeba jeszcze sporo podreptać ale zawsze to bliżej :).

My tam parkowaliśmy bez problemu , i drugi na "rozwidleniu" drogi, prom Orebić - Kuciste, po prawej stronie też jest plac gdzie parkowaliśmy bez opłat ale tu może być już ciężej.

Mówisz o tym miejscu na parkowanie? bBo jak byłam w lipcu to tam była lina rozciągnięta z tabliczkę private

Tak.
Jak szliśmy na spotkanie Cromaniackie tam zostawiliśmy auto. Nie było żadnej liny, i stało tam sporo aut na "różnych" tablicach. Też byliśmy w lipcu.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.01.2015 16:45

te kiero napisał(a):do tego lubię jak gospodarz ma zacięcie do jakichś smakowych dobrodziejstw, więc winkiem bym nie pogardził

Zacięcie jest :) Zrobione specjalnie dla mnie :)
Obrazek
Tu zacięcie w połowach :) To ciple moim zdaniem. Złapane własnoręcznie na mąkę :)
Obrazek
A ten skubaniec miał też zacięcie :) Właził po drzewie na nasz balkon i można było rano obudzić sie w łóżko w ilości +1 :mrgreen:
Obrazek
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 18.01.2015 16:45

W temacie zadupia :oczko_usmiech:

_DSC0687.jpg
_DSC0662.jpg
_DSC0657.jpg
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 18.01.2015 18:17

Ta miejscówka parkingowa to już luksus :), będziemy kombinować na bieżąco.... w tamtym roku z centrum podgory z portu spacerowaliśmy bez problemu do Tucepi więc jak odległość jest podobna to jest ok, ważne aby było gdzie połazić no i wybór kanajpek jakiś był, może być nawet jedna ale aby było jedzonko dobre i w normalnych cenach. Pamiętam ceny z Trogiru z przed 2 lat i nie do zaakceptowania był dla mnie browar 0,5 za 30 kun :), nie to że jestem sknera tylko po prostu nie lubię przepłacać za to samo.
Jeszcze do was pytanie, z kuciste-perna (bo tam mam lokum) daleko ma do borka ? bo muszę pojechać i zobaczyć :) no i jak mam lęk wysokości to dam rade ?, auto 4x4 ale bardzo nie lubię stromego zbocza bez barierek :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.01.2015 18:48

Do Borka z Kuciste jest ok 25km. Droga do Borka od tunelu jest na YT. Przejazd przez Podobuce nie jest możliwy.
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 18.01.2015 20:13

yzedef napisał(a):... no i jak mam lęk wysokości to dam rade ?, auto 4x4 ale bardzo nie lubię stromego zbocza bez barierek :)

To tak jak moja połowica :roll: czy dasz rade to już musisz sam zdecydować. Tu masz filmik zjazd od około 1.30 .
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 19.01.2015 00:07

Czy ja wiem czy ta droga taka straszna.....nie ma się czego obawiać; )
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 19.01.2015 08:08

Sylwetka&Gienuś napisał(a):W temacie zadupia :oczko_usmiech:

łoł
a gdzia ta miejscówka jest ?
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 19.01.2015 08:17

jackuc napisał(a):łoł

To je Duba ... :mrgreen:
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 19.01.2015 08:28

Jak ja lubię takie zadupia... hmmmm
margaryt
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) margaryt » 19.01.2015 10:49

Witam się nieśmiało :papa:
W zeszłym roku nie udało nam sie pojechać do Borku ale w tym roku mam nadzieję że się uda :D
Podpytuję Was w prywatnych wiadomościach o kwatery. Pomyślałam że zapytam na forum :lol:
Może macie doświadczenie i doradzicie którąś z tych: Hanija, Liliana, Jadranka i Fikus
Z góry dziękuję za jakiekolwiek info.
pozdrawiam
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 19.01.2015 12:23

Sylwetka&Gienuś napisał(a):
jackuc napisał(a):łoł

To je Duba ... :mrgreen:

Powiem więcej ... to je zaDubie :mrgreen: a apartman w tym miejscu to jedynie pod gołym niebem ewentualnie pod chmurką :papa:
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 19.01.2015 12:44

margaryt napisał(a):Witam się nieśmiało :papa:
W zeszłym roku nie udało nam sie pojechać do Borku ale w tym roku mam nadzieję że się uda :D
Podpytuję Was w prywatnych wiadomościach o kwatery. Pomyślałam że zapytam na forum :lol:
Może macie doświadczenie i doradzicie którąś z tych: Hanija, Liliana, Jadranka i Fikus
Z góry dziękuję za jakiekolwiek info.
pozdrawiam

Hej .

Pisałam dziś rano odp na Twojego emilka odnośnie domu Ljiljana doleciał :?: Bo nie mam w wysłanych :roll:
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 19.01.2015 12:49

gusia-s napisał(a):Powiem więcej ... to je zaDubie :mrgreen: a apartman w tym miejscu to jedynie pod gołym niebem ewentualnie pod chmurką :papa:

Gusia na jednej z wstawionych fot widać takie żółte "coś" ... to Czesi koczowali na dziko kilka dni, jak schodzili się plażowicze "sprytnie" namiot lądował w krzakach :lol: że niby go nikt nie będzie widział :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 144
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone