Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 14.01.2015 21:53

szery napisał(a):Apartamenty są przy plaży bo właściciel ma kemping i ma też dom, tylko nie wiem czy Dingac nie lepszy

Sorki nie to żebym się czepiała ale Dingać to nie jest miejscowość to region (zatunelowy) w którym gdzie znajdują się 2 miejscowości Borak i Potočine :)
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 14.01.2015 21:57

W Borku są 2 restauracje i tyle w Potočine chyba w ogóle brak najbliższy, sklep jest przed tunelem w Potomje, "potuptać" się da ale przy okazji trzeba się trochę "powspinać" :wink:
szery
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) szery » 14.01.2015 22:14

Tak masz rację chodziło mi Borak,tylko że piszą raz Borak raz Dingac Borak i mi się myli
szery
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) szery » 14.01.2015 22:15

Tak ten dom to tego Vala
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 14.01.2015 22:20

Myślę,że w Trpanj znajdziesz wszystko czego szukasz .
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 14.01.2015 22:24

szery napisał(a):Tak masz rację chodziło mi Borak,tylko że piszą raz Borak raz Dingac Borak i mi się myli

Spoko :D wiesz byłam ...to teraz już wiem :wink:

A'propos Twoich oczekiwań to chyba najbardziej pasować ci będzie Trpanj, wieczorem na pewno będzie gdzie wyjść, jakiegoś tłoku specjalnie nie ma, nie wiem jak na plażach :roll: . Borak to takie "zadoopie" cudne, ale nic tam się nie dzieje, miejscowość na totalne odcięcie się od rzeczywistości :wink:
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 14.01.2015 22:25

Na początku lipca tłoku na plażach nie było :)
szery
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) szery » 14.01.2015 22:29

Ok dzięki za informację
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 14.01.2015 22:34

andeo napisał(a):Na początku lipca tłoku na plażach nie było :)

Hejka :D nie zobaczyłam Twojego wcześniejszego postu, widzę, że jesteśmy jednomyślne :lol:

Do Trpanj wpadliśmy tylko na "chwilę" :D Bardzo nam się tam podobało.
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 14.01.2015 22:37

Tak,Trpanj dobry i na spacer i na plażę ...tylko nie zapomnij o szakalach :oczko_usmiech:
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 14.01.2015 22:40

andeo napisał(a): ...tylko nie zapomnij o szakalach :oczko_usmiech:

Przecież to takie miłe stworzonka :oczko_usmiech:
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 15.01.2015 11:19

Pewnie i jak ślicznie śpiewają :oczko_usmiech: Ja tylko uprzedzam szery ,żeby nie pomyślał ,że ktoś się napił i skacze po wzgórzu udając Indian :oczko_usmiech:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 15.01.2015 13:37

To może jeszcze mi coś podpowiecie :), w Orebic-u jest gdzieś jakiś darmowy parking ?, nie koniecznie codziennie będzie mi się chciało aż tyle spacerować więc warto było by na kolacje podjechać a to przy 2 tyg. może być już spory wydatek taki parking na pół dnia.
Znalazłem na google street taki spory parking na obrzeżach w stronę Kuciste koło Grand Hotelu, zadupie z którego trzeba jeszcze sporo podreptać ale zawsze to bliżej :). Ewentualnie o Kuciste, Viganj też chętnie zanotuje informację o parkingu.
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 15.01.2015 13:58

yzedef napisał(a):To może jeszcze mi coś podpowiecie :),
Znalazłem na google street taki spory parking na obrzeżach w stronę Kuciste koło Grand Hotelu, zadupie z którego trzeba jeszcze sporo podreptać ale zawsze to bliżej :).

My tam parkowaliśmy bez problemu , i drugi na "rozwidleniu" drogi, prom Orebić - Kuciste, po prawej stronie też jest plac gdzie parkowaliśmy bez opłat ale tu może być już ciężej.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 16.01.2015 11:47

Sylwetka&Gienuś napisał(a):My tam parkowaliśmy bez problemu , i drugi na "rozwidleniu" drogi, prom Orebić - Kuciste, po prawej stronie też jest plac gdzie parkowaliśmy bez opłat ale tu może być już ciężej.

Dzięki, długi to spacerek z tamtąd jest ?, np. do taksówek aby jechać na Korcule ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 142
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone