Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.01.2015 07:34

Ja Kuciste nie znam bo tam nie bywam. Ale można chyba obejrzeć na street wiev. Na pewno to tam wieje :)
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 03.01.2015 11:37

To już patrzyłem ale na google nie widać czy jakieś dobre żarcie jest w pobliżu :) i w ogóle co to za rewir :), jadę pierwszy raz w te tereny więc pewnie trzeba będzie zrobić rekonesans, gdzie uderzyć na przyszłość, ogólnie w październiku już ciężko było znaleźć coś ciekawego w normalnych cenach, a w ciemno nie chce mi się jeździć. Polecisz jakieś miejsce gdzie skierować swoje kroki jak bede na polwyspie?, z orebica promem na korcule bez samochodu to dobry pomysl ?, da rade dostac sie jakos do miasta ?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.01.2015 11:48

Nie polecam konkretnych miejscówek bo każdemu co innego się podoba i czego innego oczekuje. Poza tym nie znam za bardzo, wszystko można znaleźć w necie :) Z Orebića na Korcule pływają promy osobowe albo taksówki. Ważne aby nie wsiąść na samochodowy bo trzeba z buta parę kilosów dymać. Z osobowego wysiadasz w samym centru sedna jak mawiał jeden elektryk :)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 03.01.2015 12:09

Tak jak Bocian pisze,najlepiej taksówką wodną popłynąć za ok 15 kun jesli dobrze pamiętam na Korćulę.Wysiadasz w samym mieście Korćula.Ja w tym roku byłam bez samochodu ,można spędzić w miasteczku cały dzień,warto odwiedzić.Taksówki kursują niemal cały czas.
Tu trochę o tym pisałam duzo-czarnogory-i-odrobina-chorwacji-2014-t47016-165.html
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 03.01.2015 12:53

Dzieki wielkie za odpowiedzi, oczywiście z taksówki skorzystam, w necie już większość znalazłem, jednak najlepiej jest się samemu przekonać co i jak na żywo. Teraz tylko odliczanie zostało.
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 03.01.2015 13:32

Witaj :)
Dużo tego liczenia będzie :lol:
W Kuciste jest fajna i smakowita knajpka Vrgorac.
Obok niej Picolo, ale tej nie polecam...
A wieczorem spacery do Orebica, jest kawałek drogi, ale skoro lubicie pospacerować... ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.01.2015 14:05

A jak lubisz bardzo pospacerować to do Stonu na mury :mrgreen: :mrgreen:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 03.01.2015 15:15

Hmm... za mur/mury na Stronę to mogę iść :) ale to wszystko :)
szery
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) szery » 06.01.2015 10:30

Witam! mam pytanie czy w grupie ok 13 osób jest szansa na znalezienie kwatery w mniejszych miejscowościach np. Boraku? Bo jakoś nic nie mogę namierzyć, wszystko już zajęte ,dla takiej dużej grupy nie ma miejsc. Jeśli macie namiary na coś oprócz Orebica to proszę o namiary.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.01.2015 12:07

szery napisał(a):Witam! mam pytanie czy w grupie ok 13 osób jest szansa na znalezienie kwatery w mniejszych miejscowościach np. Boraku? Bo jakoś nic nie mogę namierzyć, wszystko już zajęte ,dla takiej dużej grupy nie ma miejsc. Jeśli macie namiary na coś oprócz Orebica to proszę o namiary.

Moim zdaniem będzie problem bo ludzi napadła mania rezerwowania przy wyjeździe. W sezonie w ciemno do powiedzmy Borka w takiej pace-nie ma szans. 13 osób to jest 4-6 pokoi, praktycznie cała willa.
szery
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) szery » 06.01.2015 14:14

Tak myślałem więc zostaje jedynie Orebic jeśli się uda coś znaleźć
szery
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) szery » 14.01.2015 20:33

Witam!
Otrzymałem oferty z miejscowości Mokalo,Dingac,Trpanj i Kuciste ,zastanawiam się którą wybrać. Dobrze by było żeby był sklep, mało ludzi na plaży i wieczorem żeby można gdzieś się przejść. Stali bywalcy może coś podpowiedzą.Pozdrawiam
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 14.01.2015 21:08

Mokalo bym odpuściła, poniżej drogi są 3 kempingi a pod nimi plaża niezbyt duża. Wioska leży powyżej drogi, najbliższa plaża to ta przy kempingach, zejście ostro w dół a co za tym idzie powrót pod górę. Przejść się nie bardzo jest gdzie, chyba że do Orebica ok. 4 km. w zasadzie po drodze bez pobocza.
szery
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) szery » 14.01.2015 21:37

Apartamenty są przy plaży bo właściciel ma kemping i ma też dom, tylko nie wiem czy Dingac nie lepszy
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 14.01.2015 21:53

szery napisał(a):Apartamenty są przy plaży bo właściciel ma kemping i ma też dom, tylko nie wiem czy Dingac nie lepszy

A to chyba że :) choć precyzyjniej byłoby nad plażą bo to dość wysoki klif. Przy plaży to ja tylko Beach bar widziałam a nie apartamenty, chodzi o właściciela kemp. Vala? z niego najbliżej do plaży. Plaża ładniusia tylko za ciasna jak na 3 kempy i dochodzących z Mokalo. Nie zmienia to jednak faktu że nie pospacerujesz sobie tam bo nie ma gdzie a sklep najbliższy to konzum na wjeździe do Orebić.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 141
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone