Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.12.2014 09:44

te kiero napisał(a):jaka dobra miejscówka na Peljescu :?:
myślałem o Loviśte; dużo jest Borka-Dingaca na forum, ale to chyba za małe mieściny dla nas;
Orebić znowu za duży i niezbyt nam podchodzi;
w sumie jadąc tam chciałbym skupić się na samym półwyspie i Korculi;

A coś dokładniej? :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 28.12.2014 13:18

w miejscowości jakieś konoby, by się przydały co by zjeść można było i spokojnie usiąść przy piwku/winku nad morzem,
plusem byłaby promenada (nawet krótka) lub deptak (ścieżka) dzikim wybrzeżem,
plaża usiana skałami, byleby z dala od portu i dużej ilości naroda
raczej coś wysunięte na otwarte morze + widoczny zachód słońca, więc ta strona skierowana w stronę lądu raczej odpada
600m do brzegu nie stanowi dla nas problemu... tym razem tylko apartmani
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.12.2014 13:33

Trpanj jak pisze jara byłby ok tyle, ze to od strony Małego Morza. Polukaj na Žuljanę. Mnie nie przypadła szczególnie do gustu ale ma rzesze zwolenników. Lovište to koniec świata, wszędzie stamtąd daleko :)
W sumie Borak spełnia te oczekiwania co piszesz :) Są tam dwie konoby, jest gdzie pospacerować (tyle, że góra/dół i w sumie to jedna droga). Portu tam nie ma, ludzi jest tyle co jest :) Można pewnie znaleźć apartman ze swoim kawałkiem plaży czy skałki. Zachód słońca widoczny, słońce zachodzi za Iliją. Domy od morza to najdalej chyba ze 200m są oddalone. Nie ma tam sklepu oprócz malutkiego sklepiku z piwem i lodami.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 28.12.2014 15:52

dzięki, trochę przeglądałem, wybór będzie ciężki, zapomniałem, że Divna jest po drugiej stronie, a chciałbym tam z kilka razy zagościć, choć tak czy inaczej to trzeba tam i tak podjechać czy z Trpanj czy skąd indziej
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.12.2014 15:56

te kiero napisał(a):dzięki, trochę przeglądałem, wybór będzie ciężki, zapomniałem, że Divna jest po drugiej stronie, a chciałbym tam z kilka razy zagościć, choć tak czy inaczej to trzeba tam i tak podjechać czy z Trpanj czy skąd indziej

Byłem na Divnej ze dwa razy i dla mnie styknie :) Jednak bliskość WC w apartmanie i magiczny garaż z napojami powoduje, że plażujemy tylko u siebie :)
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 28.12.2014 16:13

Trpanj chyba najbardziej spełnia Wasze oczekiwania, no poza widokiem na otwarte morze. No chyba, że Kuciste za Orebicem, choć tam o promenadę ciężko, ale za to piękny widok na Korculę.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.12.2014 16:20

Aldonka napisał(a):Trpanj chyba najbardziej spełnia Wasze oczekiwania, no poza widokiem na otwarte morze. No chyba, że Kuciste za Orebicem, choć tam o promenadę ciężko, ale za to piękny widok na Korculę.

I z buta do konoby Panorama można dojść :) A tam cudowna, domowa lemoniada :mrgreen:
A i na Ilije się bujnąć :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 28.12.2014 16:21

przekonujące argumenty :D
może to będzie, któraś z części Potomje, odwiedziłem kilka stronek z apartmanami i jak widzę sporo na parkingach aut z PL,
jeszcze się zobaczy
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.12.2014 16:23

te kiero napisał(a):przekonujące argumenty :D
może to będzie, któraś z części Potomje, odwiedziłem kilka stronek z apartmanami i jak widzę sporo na parkingach aut z PL,
jeszcze się zobaczy

Potomje leży przed tunelem :) Adres za tunelem jest także Potomje ale sama mieścina nie jest nad morzem :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 28.12.2014 16:27

dzięki za wskazówkę, a czy znajdzie się tam coś w ciemno (początek września), czy lepiej rezerwować?
tak mniej więcej
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.12.2014 16:38

te kiero napisał(a):dzięki za wskazówkę, a czy znajdzie się tam coś w ciemno (początek września), czy lepiej rezerwować?
tak mniej więcej

Moim zdaniem spokojnie znajdziesz w ciemno na początku września.
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 29.12.2014 08:19

Bocian napisał(a):W sumie Borak spełnia te oczekiwania co piszesz :) Są tam dwie konoby, jest gdzie pospacerować (tyle, że góra/dół i w sumie to jedna droga). Portu tam nie ma, ludzi jest tyle co jest :) Można pewnie znaleźć apartman ze swoim kawałkiem plaży czy skałki. Zachód słońca widoczny, słońce zachodzi za Iliją. Domy od morza to najdalej chyba ze 200m są oddalone. Nie ma tam sklepu oprócz malutkiego sklepiku z piwem i lodami.

Bocian Borak nie spełnia niczyich oczekiwań i zapomniałeś dodać, że tam jest beznadziejnie !
Nie polecaj nikomu tej paskudnej miejscówki please bo po co mają być potem ludziska rozczarowani !
:hut:
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 29.12.2014 08:23

jackuc napisał(a):
Bocian napisał(a):W sumie Borak spełnia te oczekiwania co piszesz :) Są tam dwie konoby, jest gdzie pospacerować (tyle, że góra/dół i w sumie to jedna droga). Portu tam nie ma, ludzi jest tyle co jest :) Można pewnie znaleźć apartman ze swoim kawałkiem plaży czy skałki. Zachód słońca widoczny, słońce zachodzi za Iliją. Domy od morza to najdalej chyba ze 200m są oddalone. Nie ma tam sklepu oprócz malutkiego sklepiku z piwem i lodami.

Bocian Borak nie spełnia niczyich oczekiwań i zapomniałeś dodać, że tam jest beznadziejnie !
Nie polecaj nikomu tej paskudnej miejscówki please bo po co mają być potem ludziska rozczarowani !

i głośniej podkreślaj, że Żuljana Cię nie urzekła :evil:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 29.12.2014 08:32

jackuc napisał(a):

dobra, dobra, już ja znam tę taktykę :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.12.2014 10:19

Przecież wiecie, że ja złośliwa menda jestem i specjalnie na minę chcę każdego wpakować 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 139
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone