Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
georem
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) georem » 16.09.2014 15:44

Bocian napisał(a):Już o tym pisałem w wątku o najlepszych konobach w Cro.

Doczytałem, nasze pobyty we wrześniu mają te plusy, że niczego nie musimy rezerwować, nie ma za dużo ludzi, wyrabiają się, mają czas z nami pogadać, nie ma kolejek po sladoledy, nie ma korków na autostradach, bramkach itd itp..... Za zubataca 4 kg zapłaciliśmy równe 1000 Kun, normalna cena w Kucy to z tego co pamiętam 350 Kun/kg. W Oazie w Orebiczu za 8 kugli płaciłem jak za 5 - 30 kun, 3 kugle dostawałem gratis.
Dojazd 1510 km zajmuje nam 16,5h bez przekraczania przepisów. Jeździmy z żoną oboje więc praktycznie bez postojów.
Byłem raz w Chorwacji w sierpniu i to był jedyny raz, byliśmy zniesmaczeni i więcej raczej w sezonie się nie wybierzemy.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.09.2014 15:50

Dla mnie wrzesień to już trochę za późno. Lubię jak jest bardzo ciepło i dni jeszcze w miarę długie. Ostatnio wyklarował nam sie termin wakacyjny w drugiej połowie sierpnia a związane jest to z pracą mojej lepszej połowy :) My jeździmy zawsze z noclegiem tranzytowym lub w pierwsze miejsce wakacyjne, więc z dojazdem w sezonie tez nie ma jakiegoś dramatu :)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 16.09.2014 16:31

My byliśmy na Pelješcu na przełomie czerwca i lipca .wszędzie luz ,nie było korków,luz na kampie,w konobach ,na plażach.Za rok pojedziemy również pod koniec czerwca.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.09.2014 17:08

andeo napisał(a):My byliśmy na Pelješcu na przełomie czerwca i lipca .wszędzie luz ,nie było korków,luz na kampie,w konobach ,na plażach.Za rok pojedziemy również pod koniec czerwca.

Dla mnie to znowu za wcześnie :) Wrócę i większość dopiero będzie wyjeżdżać :) I mnie wnerwiać :) Bardziej przemawia do mnie koniec wakacji :) Owoce są dojrzałe... Tylko niestety boćków w Čigoću już nie ma :cry:
Obrazek
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 16.09.2014 17:24

Z tym wnerwianiem i niedojrzałymi owocami masz rację :) chciałabym zerwać sobie winogrona z krzaczka,niestety w czerwcu jeszcze zielone :/
Na wnerwianie staram się zaradzić innym wyjazdem, gdzieś bliżej,no i plażuję jeśli tylko się da nad naszym morzem ,w ten sposób wakacje wydają mi się dłuższe .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.09.2014 17:27

Bocian napisał(a):
andeo napisał(a):My byliśmy na Pelješcu na przełomie czerwca i lipca .wszędzie luz ,nie było korków,luz na kampie,w konobach ,na plażach.Za rok pojedziemy również pod koniec czerwca.

Dla mnie to znowu za wcześnie :) Wrócę i większość dopiero będzie wyjeżdżać :) I mnie wnerwiać :) Bardziej przemawia do mnie koniec wakacji :) Owoce są dojrzałe... Tylko niestety boćków w Čigoću już nie ma :cry:
Obrazek

Gdzie te owoce na załączonym obrazku ? :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.09.2014 18:01

andeo napisał(a):Na wnerwianie staram się zaradzić innym wyjazdem, gdzieś bliżej,no i plażuję jeśli tylko się da nad naszym morzem ,w ten sposób wakacje wydają mi się dłuższe .

My byśmy chcieli jeszcze w góry pojechać zimą a urlopu nie ma skąd brać jak ktoś ma 26 dni :) A i na Crowielkanoc musi styknąć i jakieś nieprzewidziane wypadki jak Zlot czy Spotkanie ;) Ja to mam chyba z 50 dni urlopu i nadgodziny to daję radę ale nie wszyscy tak mają 8)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.09.2014 18:02

Blaugrana napisał(a):Gdzie te owoce na załączonym obrazku ? :mrgreen:

Po prawej, nie widzisz? :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 16.09.2014 18:06

Bocian napisał(a):

Ale po prawej Twojej czy po prawej naszej? :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.09.2014 18:06

Po prawej widzę kukurydzę...dobrze ?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.09.2014 18:07

Oczywiście po prawej patrzącego ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.09.2014 18:09

jara napisał(a):
Bocian napisał(a):

Ale po prawej Twojej czy po prawej naszej? :lol:

Po jego prawej to jakiś hajłej się wije :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.09.2014 18:11

Blaugrana napisał(a):Po prawej widzę kukurydzę...dobrze ?

No widzisz Cromaniak tam dojrzy megazajebista , superdojrzałą crokukurydzę, najsmaczniejszą na świecie i megadojrzałą, gotową do spożycia gdzie co druga kolba jest już uprażona z masełkiem. Od samego patrzenia dostaje sie ocznego orgazmu :mrgreen:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 16.09.2014 18:13

Bocian napisał(a):

No widzisz Cromaniak tam dojrzy megazajebista , superdojrzałą crokukurydzę, najsmaczniejszą na świecie i megadojrzałą, gotową do spożycia gdzie co druga kolba jest już uprażona z masełkiem. Od samego patrzenia dostaje sie ocznego orgazmu :mrgreen:

Gdzie ona dojrzała? Chyba, że jakaś odmiana mikro . Złotówki by nie zarobił na takich zbiorach :evil: :smo:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 16.09.2014 18:40

Bocian napisał(a):

a niejeden Cromaniak patrząc na to widzi kieliszek lub butelkę (do wyboru) wódki z kukurydzy.... :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 133
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone