maluszek napisał(a):zmieniając temat na chwilę, czy ktoś w Chorwacji natknął się na czarną pszczołę ? wielki owad.... pełno ich było w Lovište
To Zadrzechnia fioletowa Po chorwacku Crna pčela drvarica.
Bocian napisał(a):maluszek napisał(a):zmieniając temat na chwilę, czy ktoś w Chorwacji natknął się na czarną pszczołę ? wielki owad.... pełno ich było w Lovište
To Zadrzechnia fioletowa Po chorwacku Crna pčela drvarica.
DaJaRa napisał(a):Dzięki za informacje dot. Indijana, ale jest jeszcze sprawa tabliczki na kamieniu przed jego winiarnią. Jeszcze w 2013 roku była tabliczka z rokiem jego urodzenia i Indijan sam nam tłumaczył, że czeka już tylko na wpisanie drugiej daty (mówił też, że tabliczkę umieścił mu jego syn). W tym roku ta tabliczka zniknęła całkowicie. Może coś słyszeliście od swoich gospodarzy?
Pozdrawiam.
Tom_Krasu napisał(a):przemol.744 napisał(a):Tom_Krasu napisał(a):Sylwetka&Gienuś napisał(a):...i z jeszcze innej
he he i nawet mój ponton się znalazł na zdjęciu
Właśnie go zauważyłem i zastanawiałem się jak tam było w Borku po moim wyjeździe, czy fale ustały popołudniu i popływaliście trochę dłużej? Rozmawialiśmy razem na plaży kiedy pompowaliście wasz ponton.
Pozdrawiam.
Cześć Przemku
Po waszym wyjeździe było troszkę lepiej można było trochę więcej popływać byliśmy w Żuljanie, Trsteniku i Orebić zaliczony pontonem. Ostatnie trzy dni naszego pobytu były cudowne pełne słońce woda cieplutka. Pozdrowienia dla całej waszej rodzinki.
Tomasz
Bocian napisał(a):Może trochę tegorocznych żyjątek z Pelješca
Na początek cwaniaczek który mieszka w Daničićów Własność Luciji. Znosi nieprawdopodobne rzeczy które ona z nim wyprawia
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne