Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 11.08.2014 07:52

piamir napisał(a):
DaJaRa napisał(a):Witam.
Właśnie kolejny raz wróciłam z Półwyspu Peljesac.
Każdego roku miałam okazję wjeżdżać do Potomje.
Mam pytanie, na które mam nadzieję, udzielicie mi odpowiedzi.
Zawsze przy wjeździe do tunelu widziałam siedzącego Indijana. Odwiedzałam jego winiarnię (z wyjątkiem tegorocznego wyjazdu). Miał nawet tabliczkę z datą urodzenia na kamieniu przed swoją winiarnią. W tym roku to się zmieniło. Czy Indijan z Potomje jeszcze żyje?

Moi gospodarze z Mokalo twierdzą że Indijan żyje a produkcja wina została przeniesiona gdzieś indziej.

Byliśmy w zeszłym roku i Indijan nawet do nas nie zszedł :( Jego żona powiedziała, ze leży chory...
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 13.08.2014 08:00

Nasz właściciel, który się urodził w Potomju wczoraj powiedział, dokładnie to samo. Indianin ma swoje lata i nie ma siły na witanie turystów ale żyje i ma się dobrze.
DaJaRa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) DaJaRa » 15.08.2014 21:30

Dzięki za informacje dot. Indijana, ale jest jeszcze sprawa tabliczki na kamieniu przed jego winiarnią. Jeszcze w 2013 roku była tabliczka z rokiem jego urodzenia i Indijan sam nam tłumaczył, że czeka już tylko na wpisanie drugiej daty (mówił też, że tabliczkę umieścił mu jego syn). W tym roku ta tabliczka zniknęła całkowicie. Może coś słyszeliście od swoich gospodarzy?
Pozdrawiam.
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 18.08.2014 11:00

Wczoraj wróciliśmy z Borku. Tam jest bajecznie.... cisza, nuda, spokój.... czas płynie leniwie... Dwie wspaniałe konoby. Ech!!! :D
iwona73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwona73 » 19.08.2014 08:22

Czytam i czytam i aż w dołku ściska że od 2 lat nie widziałam zielonego półwyspu.. półwyspu jak półwyspu ale.... Borak :-(.... już prawie zapomniałam jak tam nieziemsko. Na szczęście jest KMPP ;-) Wirtualnie bo wirtualnie ale zawsze coś!
MirekM
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MirekM » 19.08.2014 20:17

Maluszek.
Czy byłeś może z nalepką cro.pl bo widziałem taki samochód z rejestracją na N?
Też byliśmy od 7.08 do 17.08 w Borku.
Dzięki Bocianowi trafiłem po winko do Ana Dingacz i jest rzeczywiście wyśmienite.
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 19.08.2014 20:22

MirekM napisał(a):Maluszek.
Czy byłeś może z nalepką cro.pl bo widziałem taki samochód z rejestracją na N?
Też byliśmy od 7.08 do 17.08 w Borku.
Dzięki Bocianowi trafiłem po winko do Ana Dingacz i jest rzeczywiście wyśmienite.

tak w rzeczy samej to My... :D szkoda, że nie spotkaliśmy się w Borku...
MirekM
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MirekM » 19.08.2014 20:52

Pewnie się nawet widzieliśmy, jeżeli bywaliście na małej plaży.
Rodzina często tam plażowała.
Ja natomiast za bardzo nie przepadam za takimi plażami i raczej zwiedzałem okolicę.
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 19.08.2014 21:06

MirekM napisał(a):Pewnie się nawet widzieliśmy, jeżeli bywaliście na małej plaży.
Rodzina często tam plażowała.
Ja natomiast za bardzo nie przepadam za takimi plażami i raczej zwiedzałem okolicę.

być może się widzieliśmy :D my nocowaliśmy w nicolicy. Na małej plaży byliśmy może ze dwa razy, trochę za dużo ludzi jak dla nas. Najczęściej bywaliśmy na przeciwko nicolicy na skale lub na końcu wsi :D
MirekM
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MirekM » 19.08.2014 21:21

Ja byłem w Willi Maslina na wprost małej plaży. I właśnie ze względu na ilość ludzi ta plaża mnie nie urzekła. Natomiast wieczorami i ranem była super (poza tym tylko kilka kroków do zejścia). Woda kryształ i w tym roku bardzo ciepła jak na Jadran.
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 20.08.2014 07:12

Woda rzeczywiście była jak dla mnie najcieplejsza odkąd jeżdżę do Chorwacji, a fale niekiedy takie jak na Hawajach.... :D
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 20.08.2014 22:00

A ja Wam ślę gorące pozdrowienia z Borje :D
Cuuudnie jest, ale jak mogłoby być inaczej :D
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 20.08.2014 22:30

Eeeech szkoda gadać jak te dwa tygodnie w Borku szybko minęły. Pozostało jeszcze...11 miesięcy do kolejnych wakacji w naszej małej oazie ciszy i spokoju. Ostatnio kilkoro znajomych zachwycało się Orebicem prawie jak rajem - powiedziałem im, że dopóki nie wjadą do Borku to raju nie zobaczą.

Aha byłbym zapomniał - pozdrowienia dla Anity i Piotra, mam nadzieje, że wycieczka do Mostaru sie udała.

Ja chyba jeszcze w zimie sie wybiorę do naszego domku, ale już chyba samolotem jak sie znajdzie coś do Dubrovnika.
Zimą też jest bajecznie w Borku (opowiadał mi nasz gospodarz), około 10-15 stopni, ale jak Bora zawieje to ciężko wytrzymać.
Mieszka wtedy w Borku 15 -20 osób, a nasz Damir jest tu co weekend z kilkoma kolegami i jak to mówił: ryby wino i śpiew...
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 21.08.2014 07:19

AdamBeata napisał(a):
Aha byłbym zapomniał - pozdrowienia dla Anity i Piotra, mam nadzieje, że wycieczka do Mostaru sie udała.

Dziękujemy za pozdrowienia, my również pozdrawiamy serdecznie. Wycieczka jak najbardziej udana. Mostar piękne miasto, polecamy, warto zobaczyć, zupełnie inne od miast chorwackich.
Zima w Chorwacji :?: może być interesująco... :lol: wtedy chyba nie tylko wino będzie potrzebne, ale coś mocniejszego... :lol:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 21.08.2014 17:22

AdamBeata napisał(a):. Ostatnio kilkoro znajomych zachwycało się Orebicem prawie jak rajem - powiedziałem im, że dopóki nie wjadą do Borku to raju nie zobaczą.

Każdy ma swój kawałek raju. Dla Was do Borak, dla mnie to Borje, dla innego Orebic (choć tego akurat nie rozumiem ;) ), ale wszystko to wiąże jedno słowo - Pelješac :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 120
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone