Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
magg5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magg5 » 04.08.2014 13:26

"Biegałam" wokół tej stacji na street view kilka razy i oceniając "na oko" wydaje mi się, że jest to za mała stacja, żeby było na niej dostępne paliwo BS Class, ale może nie ma co tak oceniać, skoro na stronie widnieje informacja, że jest. Dzięki za pomoc.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.08.2014 13:44

magg5 napisał(a):"Biegałam" wokół tej stacji na street view kilka razy i oceniając "na oko" wydaje mi się, że jest to za mała stacja, żeby było na niej dostępne paliwo BS Class, ale może nie ma co tak oceniać, skoro na stronie widnieje informacja, że jest. Dzięki za pomoc.

Tankowałem na niej kilka razy z tym, że benzynę ale moim zdaniem wielkość nie ma tu nic do rzeczy :) Stacja firmowa więc jakiś poziom musi trzymać :) Szczególnie, ze nie jest ich tam w okolicy wiele :)
magg5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magg5 » 04.08.2014 13:50

Z tego co widziałam na street view to ta stacja można powiedzieć, że jest nawet duża w porównaniu do tych na Peljesacu. Szkoda, że nie mają tam na widoku listy dostępnych paliw, no ale trudno. Z Peljesaca w tym roku i tak nie zrezygnuję :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.08.2014 13:51

magg5 napisał(a):Z tego co widziałam na street view to ta stacja można powiedzieć, że jest nawet duża w porównaniu do tych na Peljesacu. Szkoda, że nie mają tam na widoku listy dostępnych paliw, no ale trudno. Z Peljesaca w tym roku i tak nie zrezygnuję :)

Lista jest na stronie a większa stacja od tej jest przed Orebićem.
magg5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magg5 » 04.08.2014 14:16

Przyznam się szczerze, że nie wierzę w informacje na stronie, bo zgodnie ze stroną BS Class jest nawet w Potomje... Na stacji przed Orebićem byłam też (wirtualnie) i jest tam tylko zwykły diesel.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.08.2014 14:20

magg5 napisał(a):Przyznam się szczerze, że nie wierzę w informacje na stronie, bo zgodnie ze stroną BS Class jest nawet w Potomje... Na stacji przed Orebićem byłam też (wirtualnie) i jest tam tylko zwykły diesel.

A czemu nie? :) Przecież to nie paliwo do promów kosmicznych.
magg5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magg5 » 04.08.2014 14:31

heheh :) może jestem przewrażliwiona, ale u nas też nie na każdym Orlenie jest Verva, przyzwyczaiłam się, że na małych stacjach są tylko standardowe paliwa. Jak widzę stację, na której są 2 dystrybutory to nie sądzę, aby było dostępne tam takie paliwo. Może się mylę, nie wiem :) pojadę to się dowiem :)
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 04.08.2014 14:46

magg5 napisał(a):... Tak jak pisałam, jedziemy nowym autem,...

Nowym to znaczy jakim ???? Rumuńską Dacią czy klasy lepszej ???

My jezdzilismy nowym oplem astra 2007, citroenem i skoda, znajomi nowa renault laguna i tankowalismy zwyklego diesla i nigdy nie bylo problemu
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 04.08.2014 14:49

Wydaje mi się że nawet nowy z salonu po jednym tankowaniu zwykłego paliwa nie umrze :mrgreen:
magg5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magg5 » 04.08.2014 14:58

Po co ta ironia?
Wiedziałam, że jak napiszę o pomoc w tej sprawie to zaraz będzie atak, że można lać zwykłego diesla, bo ktoś tam leje.
Prosiłam o info odnośnie stacji i nie mam zamiaru dyskutować dlaczego takie paliwo wybieram. Wystarczy orientować się trochę na temat nowych silników diesla i zaleceń co do paliwa, także na tym forum w odpowiednim wątku można na ten temat poczytać. Każdy leje do swojego samochodu to, co chce.
Nie napisałam nigdzie,że zwykłego diesla nie wleję, aczkolwiek zdecydowanie wolałabym lepszego.
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 04.08.2014 15:11

Wyluuuuzuj :D

Jaka ironia? Poprostu stwierdzenie faktu że jak mus to mus...
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 04.08.2014 15:36

Spoko luzik , kolezanka ma nowy samochod, kazdy z nas kiedys cos mial nowego, ja kiedys mialem nowy telefon i tez na poczatku 13 razy formatowalem baterie i przez miesiac nie sciagalem folii z wyswietlacza, pozniej mi bylo wszystko egal
magg5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magg5 » 04.08.2014 17:01

przemo99 - spoko, ironiczna była wg mnie rumuńska Dacia :) mam nadzieję, że nie umrze :)

telepol - jasne, że o nowe rzeczy zwykle się bardziej dba, ja bym jednak wolała nie zmieniać mu przyzwyczajeń. Poza tym naczytałam się trochę na tym forum czym się takie zmiany mogą skończyć. wiem, wiem, panikuję :)
DaJaRa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) DaJaRa » 04.08.2014 20:17

Witam.
Właśnie kolejny raz wróciłam z Półwyspu Peljesac.
Każdego roku miałam okazję wjeżdżać do Potomje.
Mam pytanie, na które mam nadzieję, udzielicie mi odpowiedzi.
Zawsze przy wjeździe do tunelu widziałam siedzącego Indijana. Odwiedzałam jego winiarnię (z wyjątkiem tegorocznego wyjazdu). Miał nawet tabliczkę z datą urodzenia na kamieniu przed swoją winiarnią. W tym roku to się zmieniło. Czy Indijan z Potomje jeszcze żyje?
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 04.08.2014 20:24

Jutro święto niepodległości, flagi w Borku powywieszane i pewnie będzie wesoło i hucznie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 118
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone