Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 31.07.2014 17:33

Jarek Magnuski napisał(a): Jesli chodzi o wina to GRASEVINA nie jest winem z półwyspu Peljesac.

No popatrz... :roll:
:mrgreen: :oczko_usmiech:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 31.07.2014 20:28

Może ktoś we wrześniu będzie chciał pobiegać przy okazji pobytu w Ston...
DSCF5382.JPG
georem
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) georem » 01.08.2014 15:10

Bocian napisał(a):Ja nie będę się alkoholizował z nudów :)

Tylko z przyjemności. :D

Dingac jest za ciężki i zbyt mocny na picie codzienne, Plavac lepiej się sprawdza w tej roli.

Jeszcze 4 tygodnie.... :cry:
aniaitomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniaitomek » 01.08.2014 17:38

AdamBeata napisał(a):Właśnie zacumowaliśmy auto w Borku, przy okazji kilka naklejek forumowiczów dało się zauważyć no i poznałem kilku podglądaczy forum z Wielkopolski. Może jakiś meeting na małej plaży?

Jestesmy tam codziennie . Dzisiaj siedzielismy pod skalkami , cztery seledynowe krzeselka pod kwiecistym parasolem :-) . Jutro tez bedziemy , mieszkamy w domku nad plaza
magg5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magg5 » 01.08.2014 17:43

To teraz ja zwracam się o pomoc. Czy jest na Peljesacu lub w pobliżu jakaś stacja na której można zatankować lepsze paliwo diesel? Jakiś odpowiednik np. Eurodiesel BS Class?
W tym roku jadę 9 raz do Chorwacji, ale pierwszy raz na Peljesac i dzisiaj postanowiłam się zorientować jak wygląda kwestia stacji benzynowych. Oczywiście znalazłam tą w Trpanj, Orebicu, Drace i Potomje, ale problem jest taki, że na tych stacjach jest tylko zwykły diesel, z tego co widziałam na street view to są to maleńkie stacje.
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 01.08.2014 17:50

aniaitomek napisał(a):
AdamBeata napisał(a):Właśnie zacumowaliśmy auto w Borku, przy okazji kilka naklejek forumowiczów dało się zauważyć no i poznałem kilku podglądaczy forum z Wielkopolski. Może jakiś meeting na małej plaży?

Jestesmy tam codziennie . Dzisiaj siedzielismy pod skalkami , cztery seledynowe krzeselka pod kwiecistym parasolem :-) . Jutro tez bedziemy , mieszkamy w domku nad plaza

My mieszkamy dwa domki obok nad wodą przy dwóch zacumowanych pontonach, jak będziemy jutro na plaży to podejdziemy i się przywitamy.
Kobal66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobal66 » 01.08.2014 17:53

aniaitomek napisał(a):

można na priv namiar na domek nad plażą - brzmi to zachęcająco :) ?
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 01.08.2014 20:12

magg5 napisał(a):To teraz ja zwracam się o pomoc. Czy jest na Peljesacu lub w pobliżu jakaś stacja na której można zatankować lepsze paliwo diesel? Jakiś odpowiednik np. Eurodiesel BS Class?
W tym roku jadę 9 raz do Chorwacji, ale pierwszy raz na Peljesac i dzisiaj postanowiłam się zorientować jak wygląda kwestia stacji benzynowych. Oczywiście znalazłam tą w Trpanj, Orebicu, Drace i Potomje, ale problem jest taki, że na tych stacjach jest tylko zwykły diesel, z tego co widziałam na street view to są to maleńkie stacje.

No to innych tam nie znajdziesz. Ta w Orebicu i tak jest największa z nich. Przy wjeździe na półwysep też jest stacja.
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 01.08.2014 22:01

Aldonka napisał(a):
magg5 napisał(a):To teraz ja zwracam się o pomoc. Czy jest na Peljesacu lub w pobliżu jakaś stacja na której można zatankować lepsze paliwo diesel? Jakiś odpowiednik np. Eurodiesel BS Class?

No to innych tam nie znajdziesz. Ta w Orebicu i tak jest największa z nich. Przy wjeździe na półwysep też jest stacja.

My tankujemy też na stacji INA za Neum ( po lewej stronie jadąc w stronę Dubownika, jeszcze na terenie BiH). Nigdy nie było żadnego problemu.
pkucaba
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pkucaba » 01.08.2014 23:46

Nieśmiało proszę o dopisanie mnie do KMPP :roll:
Właśnie zameldowałem się w Orebiću. Jak na razie nie widziałem żadnej cronaklejki. Od jutra pozwolę sobie na degustacje :P.
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 02.08.2014 14:47

Basiulinek napisał(a):
maluszek napisał(a):...a wyjazd już jutro bladym świtem... :smo: :lol:

Ooooo! To juz pewnie nie przeczytasz, ale szerokiej drogi Wam zyczymy!
I do zobaczyska 8 sierpnia! :)

właśni wróciliśmy z plaży w Borku... :D pogoda idealna, woda rewelacyjna....
Do zobaczenia 8 sierpnia :D
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 02.08.2014 16:35

Pierwsza tegoroczna kapiel w Jadranie zaliczona :)
Zupa to moze nie jest, ale nawet zmarzluch wytrzyma ;)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 02.08.2014 19:10

Basiulinek napisał(a):Pierwsza tegoroczna kapiel w Jadranie zaliczona :)
Zupa to moze nie jest, ale nawet zmarzluch wytrzyma ;)

Jutro zmieni się prąd i będzie zupa. :smo:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.08.2014 19:22

Zupa chłodnik :wink:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 02.08.2014 19:29

Janusz Bajcer napisał(a):Zupa chłodnik :wink:

... to jest dzisiaj :lol:

A Ty Janusz już w Breli?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 116
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone