ita napisał(a):słuchaj bo ja Cię w tej Żulce znajdę
no to piszę "już się boję" ale mimo strachu na Karlovacko zapraszamy
grinderss napisał(a):Czy ktoś z Was poruszał się może między Dubrovnikiem i półwyspem autobusem?
Rozkminiam taki rozkład jazdy:
http://www.libertasdubrovnik.com/prigradski2.pdf
i nie wiem, czy linia nr. 15 kończy się na Stonie (jak w rozkładzie), czy leci dalej do Orebica (jak na mapce).
Wie może ktoś?
gusia-s napisał(a):A gdzie na półwyspie kupię świeże rybki? Interesuje mnie Orebic, Ston, Trpanji - jakiś targ, sklep? Czy od rybaków?
iwoo napisał(a):Witam,
piszę na forum po raz pierwszy z zapytaniem które nurtuje mnie od pewnego czasu...
W tym roku wybraliśmy na urlop półwysep Pelješac a dokładnie miejscowość Orebić na przełomie sierpnia i września (24.08 - 7.09) i pytanie moje brzmi: jaka zazwyczaj jest pogoda w tych terminach w tym rejonie Chorwacji?
gusia-s napisał(a):A gdzie na półwyspie kupię świeże rybki? Interesuje mnie Orebic, Ston, Trpanji - jakiś targ, sklep? Czy od rybaków?
ita napisał(a):przemo99 napisał(a):ita napisał(a):słuchaj bo ja Cię w tej Żulce znajdę
no to piszę "już się boję" ale mimo strachu na Karlovacko zapraszamy
no!
a w jakim czasie jedziecie?
iwoo napisał(a):Witam,
na przełomie sierpnia i września (24.08 - 7.09) i pytanie moje brzmi: jaka zazwyczaj jest pogoda w tych terminach w tym rejonie Chorwacji?
przemo99 napisał(a):
zapewne 1-2 gorsze dni będą, a to zazwyczaj wygląda tak że popada 2-3 godziny i można iść na plaże. Druga rzecz przyjemniejsze wieczory z lekkim wiatrem i mniejszą duchotą. Choć tak jak Aldonka napisała w tym roku wszystko się może zdarzyć - pogodowy rollercoster, mam nadzieję że w końcu się ustabilizuje:)
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne