Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
juteczka1975
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juteczka1975 » 08.07.2014 19:45

musze nad tym popracować :)..pozdrawiam :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.07.2014 19:47

Pozdrav.:)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.07.2014 19:53

Bocian napisał(a):
slapol napisał(a):Miejscowi z Borka uważają Makłowicza za Gwiazdę naszej TiVi, chociaż gwiazdą przeciez nie jest. GOTUJE TYLKO w obecności kamery ...umówmy się :lol:
Wg mnie ew. fotki z takimi gwiazdami na wakacjach plus wklejanie ich na portale spolecznosciowe to ...żenada... :roll:

Mnie pasuje w nim to, ze sam za gwiazdę sie nie uważa. I podoba mi sie jego toast :) Nagibamo!! :)

To dobrze, że się nie uważa, bo nie ma ku temu podstaw :) Gotuje też Pascal, Okrasa i wielu innych.... :wink: Roberto ma za to wiedzę historyczną o danych regionach i to jest fajnie przekazywane przez niego. Rozumiem też jego frustrację, gdy na wakacjach idąc deptakiem na odcinku 500 m "musi" 100 razy pozować do fotek... :roll:
Dlatego też, gdy był u Daniciców w Borku, nie ruszyłem z plaży na strzelenie z nim foty....(mam nadzieję, że zaocznie jest mi za to wdzięczny :lol: )
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.07.2014 19:58

slapol napisał(a):To dobrze, że się nie uważa, bo nie ma ku temu podstaw :) Gotuje też Pascal, Okrasa i wielu innych.... :wink: Roberto ma za to wiedzę historyczną o danych regionach i to jest fajnie przekazywane przez niego. Rozumiem też jego frustrację, gdy na wakacjach idąc deptakiem na odcinku 500 m "musi" 100 razy pozować do fotek... :roll:
Dlatego też, gdy był u Daniciców w Borku, nie ruszyłem z plaży na strzelenie z nim foty....(mam nadzieję, że zaocznie jest mi za to wdzięczny :lol: )

No i ja sie akurat zwijałem jak przyszedł na plażę :)
Makłowicz nie jest kucharzem i wiele razy to powtarzał. Zarzuty wobec niego, że niefachowo kroi cebulę czy marchewkę są nietrafione. On określa się jako smakosza, poznaje smaki. Wolę jego program, gdzie jak piszesz Sławek, z humorem i swadą opowiada jakieś historyczne fakty od programu gdzie perfekcyjnie jest krojona cebula i największą ciekawostką jest to, że marchew pochodzi z Borzęcina Dolnego :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.07.2014 20:05

To historyk jak pamiętam, dlatego może nierówno kroić cebulę :lol:
asikx&rafikx
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx&rafikx » 08.07.2014 20:25

Jeszcze dołożę opowieść z ust pana Roberta o tym, że kupił dom na zadupiu, 5 chałup na krzyż, wszyscy się znają, żadnych płotów, cisza, spokój. Jak się rodacy zwiedzieli to się zaczęły pielgrzymki chętnych do oglądania go jak w zoo. Postawił płot. Jest u siebie na terenie, w lekko nieogarniętym stroju stoi przy grillu, coś tam pichci dla rodziny bądź znajomych. U tu pukanie w bramę. Kochani rodacy: "Dzień dobry panie Robercie, możemy sobie zrobić zdjęcie?"

Zatem ja też wiem ale nie powiem.
Miły człowiek i też zasługuje na normalny odpoczynek. Zwłaszcza we własnym domu.
I na dodatek mam nadzieję, że jak mu turyście nie będą przeszkadzać to wreszcie skończy kolejną książkę.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.07.2014 20:34

slapol napisał(a):To historyk jak pamiętam, dlatego może nierówno kroić cebulę :lol:

Jest zgoda ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.07.2014 20:35

asikx&rafikx napisał(a):Jeszcze dołożę opowieść z ust pana Roberta o tym, że kupił dom na zadupiu, 5 chałup na krzyż, wszyscy się znają, żadnych płotów, cisza, spokój. Jak się rodacy zwiedzieli to się zaczęły pielgrzymki chętnych do oglądania go jak w zoo. Postawił płot. Jest u siebie na terenie, w lekko nieogarniętym stroju stoi przy grillu, coś tam pichci dla rodziny bądź znajomych. U tu pukanie w bramę. Kochani rodacy: "Dzień dobry panie Robercie, możemy sobie zrobić zdjęcie?"

Miły człowiek i też zasługuje na normalny odpoczynek. Zwłaszcza we własnym domu.
I na dodatek mam nadzieję, że jak mu turyście nie będą przeszkadzać to wreszcie skończy kolejną książkę.

Ale w basenie bym sie u niego wykąpał :mrgreen: I wzniósł okrzyk nagibamo :lol:
budek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) budek » 08.07.2014 21:06

przemo99 napisał(a):
budek napisał(a):
przemo99 napisał(a):zazdroszczę wam, my jeszcze 37dni:/ Piszcze relacje live łatwiej będzie to znosić:)

To gdzie kolega ma miejscówkę, bo widzę, ze tez w tym samym terminie Peljesac będziemy zwiedzać. Choć ja już chyba 5 raz. A z konieczności będę pewnie do dychy musiał dobić.

Padło na Zuljane:) A wy gdzie?

Kuciste Przyjacielu! Jak będę gnał na BiH to odwiedzę z niespodzianka, jeśli nie masz nic przeciwko temu?
budek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) budek » 08.07.2014 21:16

Bocian napisał(a):
asikx&rafikx napisał(a):Jeszcze dołożę opowieść z ust pana Roberta o tym, że kupił dom na zadupiu, 5 chałup na krzyż, wszyscy się znają, żadnych płotów, cisza, spokój. Jak się rodacy zwiedzieli to się zaczęły pielgrzymki chętnych do oglądania go jak w zoo. Postawił płot. Jest u siebie na terenie, w lekko nieogarniętym stroju stoi przy grillu, coś tam pichci dla rodziny bądź znajomych. U tu pukanie w bramę. Kochani rodacy: "Dzień dobry panie Robercie, możemy sobie zrobić zdjęcie?"

Basenik to on ma może i ładny ale bez przesady. Kuchnia z tym granitowym stołem i lodówka to jest coś i te mirabelki przed domem..... Pajero is OK ale i ono nie podjedzie pod bramę domu. Najlepsze we wiosce od 6 lat maslinowe ulje u Antona.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.07.2014 21:20

budek napisał(a):Basenik to on ma może i ładny ale bez przesady. Kuchnia z tym granitowym stołem i lodówka to jest coś i te mirabelki przed domem..... Pajero is OK ale i ono nie podjedzie pod bramę domu. Najlepsze we wiosce od 6 lat maslinowe ulje u Antona.

Basen jak basen :)
Czemu niby Pajero nie podjedzie?
Ja ulje najlepsze mam tam gdzie bywam od lat.
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 08.07.2014 21:38

Bocian napisał(a): :D

a cóż oznacza ten okrzyk... nie znam tego słowa :(
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.07.2014 21:39

maluszek napisał(a):

To takie makłowiczowe napijmy się :)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 08.07.2014 21:41

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):

To takie makłowiczowe napijmy się :)

dzięki... to ja też mogę wznosić takie okrzyki w Cro... pijąc wino... :mrgreen:
budek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) budek » 08.07.2014 21:57

Bocian napisał(a):
budek napisał(a):Basenik to on ma może i ładny ale bez przesady. Kuchnia z tym granitowym stołem i lodówka to jest coś i te mirabelki przed domem..... Pajero is OK ale i ono nie podjedzie pod bramę domu. Najlepsze we wiosce od 6 lat maslinowe ulje u Antona.

Basen jak basen :)
Czemu niby Pajero nie podjedzie?
Ja ulje najlepsze mam tam gdzie bywam od lat.

Bo ptaszku Pajero ma circa 1,5 m szerokości a dojazd do chałupy czasami circa 0,8 m. Nawet z wciągniętym brzuchem R. nie da rady. :wink:
DSC_1124.jpg
Ostatnio edytowano 09.07.2014 06:34 przez budek, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 101
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone