Bocian napisał(a):slapol napisał(a):Miejscowi z Borka uważają Makłowicza za Gwiazdę naszej TiVi, chociaż gwiazdą przeciez nie jest. GOTUJE TYLKO w obecności kamery ...umówmy się
Wg mnie ew. fotki z takimi gwiazdami na wakacjach plus wklejanie ich na portale spolecznosciowe to ...żenada...
Mnie pasuje w nim to, ze sam za gwiazdę sie nie uważa. I podoba mi sie jego toast Nagibamo!!
slapol napisał(a):To dobrze, że się nie uważa, bo nie ma ku temu podstaw Gotuje też Pascal, Okrasa i wielu innych.... Roberto ma za to wiedzę historyczną o danych regionach i to jest fajnie przekazywane przez niego. Rozumiem też jego frustrację, gdy na wakacjach idąc deptakiem na odcinku 500 m "musi" 100 razy pozować do fotek...
Dlatego też, gdy był u Daniciców w Borku, nie ruszyłem z plaży na strzelenie z nim foty....(mam nadzieję, że zaocznie jest mi za to wdzięczny )
asikx&rafikx napisał(a):Jeszcze dołożę opowieść z ust pana Roberta o tym, że kupił dom na zadupiu, 5 chałup na krzyż, wszyscy się znają, żadnych płotów, cisza, spokój. Jak się rodacy zwiedzieli to się zaczęły pielgrzymki chętnych do oglądania go jak w zoo. Postawił płot. Jest u siebie na terenie, w lekko nieogarniętym stroju stoi przy grillu, coś tam pichci dla rodziny bądź znajomych. U tu pukanie w bramę. Kochani rodacy: "Dzień dobry panie Robercie, możemy sobie zrobić zdjęcie?"
Zatem ja też wiem ale nie powiem.
Miły człowiek i też zasługuje na normalny odpoczynek. Zwłaszcza we własnym domu.
I na dodatek mam nadzieję, że jak mu turyście nie będą przeszkadzać to wreszcie skończy kolejną książkę.
przemo99 napisał(a):budek napisał(a):przemo99 napisał(a):zazdroszczę wam, my jeszcze 37dni:/ Piszcze relacje live łatwiej będzie to znosić:)
To gdzie kolega ma miejscówkę, bo widzę, ze tez w tym samym terminie Peljesac będziemy zwiedzać. Choć ja już chyba 5 raz. A z konieczności będę pewnie do dychy musiał dobić.
Padło na Zuljane:) A wy gdzie?
Bocian napisał(a):asikx&rafikx napisał(a):Jeszcze dołożę opowieść z ust pana Roberta o tym, że kupił dom na zadupiu, 5 chałup na krzyż, wszyscy się znają, żadnych płotów, cisza, spokój. Jak się rodacy zwiedzieli to się zaczęły pielgrzymki chętnych do oglądania go jak w zoo. Postawił płot. Jest u siebie na terenie, w lekko nieogarniętym stroju stoi przy grillu, coś tam pichci dla rodziny bądź znajomych. U tu pukanie w bramę. Kochani rodacy: "Dzień dobry panie Robercie, możemy sobie zrobić zdjęcie?"
Zatem ja też wiem ale nie powiem.
Miły człowiek i też zasługuje na normalny odpoczynek. Zwłaszcza we własnym domu.
I na dodatek mam nadzieję, że jak mu turyście nie będą przeszkadzać to wreszcie skończy kolejną książkę.
Ale w basenie bym sie u niego wykąpał I wzniósł okrzyk nagibamo
budek napisał(a):Basenik to on ma może i ładny ale bez przesady. Kuchnia z tym granitowym stołem i lodówka to jest coś i te mirabelki przed domem..... Pajero is OK ale i ono nie podjedzie pod bramę domu. Najlepsze we wiosce od 6 lat maslinowe ulje u Antona.
Bocian napisał(a):maluszek napisał(a):Bocian napisał(a):
Ale w basenie bym sie u niego wykąpał I wzniósł okrzyk nagibamo
a cóż oznacza ten okrzyk... nie znam tego słowa
To takie makłowiczowe napijmy się
Bocian napisał(a):budek napisał(a):Basenik to on ma może i ładny ale bez przesady. Kuchnia z tym granitowym stołem i lodówka to jest coś i te mirabelki przed domem..... Pajero is OK ale i ono nie podjedzie pod bramę domu. Najlepsze we wiosce od 6 lat maslinowe ulje u Antona.
Basen jak basen
Czemu niby Pajero nie podjedzie?
Ja ulje najlepsze mam tam gdzie bywam od lat.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne