Nie wiem czy mogę w tym temacie pytać, ale nigdzie nie doczytałam...
Gdzie na Peljesacu jest targ ? rybny przede wszystkim nas interesuje
Czy łatwo dostępne są małże, krewetki, i inne owoce morza? Wiem, że w Stonie ostrygi to nie problem
sieka napisał(a):Nie wiem czy mogę w tym temacie pytać , ale nigdzie nie doczytałam...
Czy łatwo dostępne są małże, krewetki, i inne owoce morza? Wiem, że w Stonie ostrygi to nie problem
Sylwetka napisał(a):sieka napisał(a):Nie wiem czy mogę w tym temacie pytać , ale nigdzie nie doczytałam...
Mały targ jest w Orebicu, można na nim kupić swieżą rybkę. My kupowaliśmy w coś a'la centrali rybnej w Janjina po lewej stronie( jadąc od Stonu) za kioskiem. Świeże małże i ostrygi kupowaliśmy w Drace. Inne owoce morza nie wiem
Basiulinek napisał(a):No tu to ja musze byc!!!!
czuje sie troszeczke matka chrzestna tego watku.... moge?
telepol napisał(a):I ja sie tutaj zapisuję, Aldonko bede mial chwile to podam Tobie link do mojej relacji, chyba ze predzej znajdziesz
sieka napisał(a):To i ja dołączam Na razie tylko jako obserwator, ale pod koniec września mam nadzieję podzielić się i swoimi wrażeniami z pobytu na Peljesacu
wojan napisał(a):Aldonko - do spisu możesz dołączyć jeszcze tą "archiwalną" relację z 2005 roku ...
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne