Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 16.06.2014 06:37

maluszek napisał(a):my z Cro targaliśmy suche gałęzie z drzewek oliwnych. Wiszą w domu jako dekoracja... :D

To tak jak i my ...z tym,że do tych gałązek dozbierałam jakichś roślinek, wszystko w bukiecie zasuszone. Podczas powrotu "wylądowało" na tylnej półce, pan pogranicznik na Węgrzech bardzo się przyglądał co my tam wieziemy :roll: pewnie dedukował czy to aby nie jakieś zioło :mrgreen:

A w zeszłym roku nazbierałam nasion malw i teraz mi pięknie rosną w ogrodzie :mrgreen: (zakwitną nestety dopiero w przyszłym roku :evil: )
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 16.06.2014 11:00

a może jeszcze jakieś "zielska" można znaleźć na półwyspie i zabrać ze sobą? Podzielcie się jeśli o czymś wiecie :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.06.2014 11:05

Kiedyś zebrałem nasiona cyprysów i pinii :) niestety nic nie wyrosło :)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 16.06.2014 11:38

Bocian napisał(a):Kiedyś zebrałem nasiona cyprysów i pinii :) niestety nic nie wyrosło :)

może trzeba było od razu w doniczkę wsadzić i tak przewozić :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.06.2014 11:40

maluszek napisał(a):
Bocian napisał(a):Kiedyś zebrałem nasiona cyprysów i pinii :) niestety nic nie wyrosło :)

Cyprysy nawet się pokazały ale potem zrobiły zgona :)
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 16.06.2014 11:41

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):

bo to trzeba podlewać :wink:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 16.06.2014 11:46

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):

a to już nieładnie z ich strony.... :D my kiedyś zebraliśmy szyszki sekwoi, nocując w Austrii w hoteliku, gdzie rosły wielkie sekwoje. Niestety nic nam z tego nie wyszło...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.06.2014 11:47

ita napisał(a):bo to trzeba podlewać :wink:

Było profesjonalnie ogarnięte ;)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 16.06.2014 12:22

maluszek napisał(a):my z Cro targaliśmy suche gałęzie z drzewek oliwnych. Wiszą w domu jako dekoracja... :D

ja może nie całe gałęzie,ale gałązkę z oliwką ususzyłam i włożyłam do ramki,zerwana w Dubrovniku,jak spojrzę to mam miłe skojarzenia :)
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 16.06.2014 13:00

andeo napisał(a):ja może nie całe gałęzie,ale gałązkę z oliwką ususzyłam i włożyłam do ramki,zerwana w Dubrovniku,jak spojrzę to mam miłe skojarzenia :)

Bardzo fajny pomysł :D

maluszek napisał(a):a może jeszcze jakieś "zielska" można znaleźć na półwyspie i zabrać ze sobą? Podzielcie się jeśli o czymś wiecie :lol:

Ja jeszcze w zeszłym roku przywiozłam "pożyczoną" zaszczepkę tego drzewka :mrgreen:

CIMG4349.jpg

nie mogę znaleść nazwy :roll: miała może z 5 cm wysokości i 2 gałązki ...
teraz wygląda tak:

DSC_0016.jpg

i ma 4 gałązki :lol: ale za to ze 35 cm wysokości i na razie daje rade ....
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 16.06.2014 14:54

całkiem fajna roslina, ale zimą w domu czy w ogrodzie?
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 16.06.2014 16:33

maluszek napisał(a):całkiem fajna roslina, ale zimą w domu czy w ogrodzie?

Nie , zdecydowanie w domu, myślę ze naszej zimy to ona nie przetrzyma :? Zobaczymy co z niej wyrośnie :lol:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 16.06.2014 20:44

czy ktoś się orientuje czy w Borku jest jakaś sieć tzn żeby połączyć się z netem? czy trzeba jechać aż do Drace...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.06.2014 20:48

maluszek napisał(a):czy ktoś się orientuje czy w Borku jest jakaś sieć tzn żeby połączyć się z netem? czy trzeba jechać aż do Drace...

Siec w Borku bywa :) Przynajmniej w Anadingač. Przekaźnik jest w połowie drogi pomiędzy Borkiem a Trstenikiem i często nie daje rady. W Dalmatinskiej Kućy jest wifi, spoko :)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 16.06.2014 20:49

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):czy ktoś się orientuje czy w Borku jest jakaś sieć tzn żeby połączyć się z netem? czy trzeba jechać aż do Drace...

Siec w Borku bywa :) Przynajmniej w Anadingač. Przekaźnik jest w połowie drogi pomiędzy Borkiem a Trstenikiem i często nie daje rady. W Dalmatinskiej Kućy jest wifi, spoko :)

oj to dobrze... czasami się przydaje :D choćby kiedy trzeba sprawdzić ile jeszcze można wydać. :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 86
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone